به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله «سید ابوالحسن مهدوی» در همایش وحدت حوزه و دانشگاه که در مدرسه علمیه صدر بازار اصفهان برگزار شد، گفت: مراد از وحدت حوزه و دانشگاه این نیست که علوم دانشگاه به حوزه بیاید و در حوزه تدریس شود یا علوم حوزه در دانشگاه تدریس شود؛ بلکه منظور از وحدت این است که این دو نهادی که هر دو نهاد علمی و نخبهپرور است، هر دو حامی یکدیگر و مکمل یکدیگر باشند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: علومی که در حوزه خوانده میشود، علومی است که مربوط به کمال روح انسان و سازندگی معنوی انسان است و علومی که در دانشگاه تدریس میشود، اساساً مربوط به زندگی ظاهری و مادی انسان است.
استاد اخلاق حوزه های علمیه اصفهان تصریح کرد: یک شخص هم جسم و هم روح دارد و برای جسمش نیاز به علوم دارد، برای روحش هم نیاز به علوم دارد و این دو نهاد حوزه و دانشگاه از این جهت میتوانند مکمل یکدیگر باشند و الا اگر فقط علوم حوزوی خوانده بشود و علوم روز که مربوط به زندگی انسانهاست خوانده نشود، در این جهت ناچار میشویم دست نیاز به سوی دشمنان دراز کنیم.
وی افزود: اگر هم در دانشگاه فقط علوم زندگی و دنیای انسان و مادیات خوانده بشود؛ اما از معنویت خبری نباشد؛ ممکن است کسانی که آنجا رشد میکنند، به جای خدمت به جامعۀ خودشان خیانت بکنند.
آیت الله مهدوی خاطر نشان کرد: بنابراین، منظور از وحدت این دو نهاد این است که مکمل یکدیگر باشند و اساتید حوزه مرتب در دانشگاه حضور پیدا کنند و بالعکس، مرتب جمعهای مشترک و نشستهای مشترک داشته باشند و اهدافشان را خوب بیان کنند و از یکدیگر حمایت کنند.
وی با بیان اینکه وظیفه دانشگاه تأمین سلامت جسم انسان و وظیفه حوزه تامین سلامت فکر و روح انسان است، اضافه کرد: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی این دو در کنار هم یک انسان سالم به جامعه تحویل دهند.
امام جمعه موقت اصفهان متذکر شد: امیدوارم آنچه که در این جهت خواستۀ امام بزرگوارمان بود و رهبر معظم انقلاب هم در این سالها مرتب روی آن پافشاری داشتند، خوب تحقق پیدا کند و بیش از پیش شاهد وحدت بین این دو قشر باشیم و جامعۀ خودمان را هم در ترقی بالاتر ببینیم.
نظر شما