کاهش انتقال ایدز از طریق اعتیاد تزریقی

رییسی گفت: با تصمیم گیری های خوبی که در دهه گذشته صورت گرفته، به همین نسبت انتقال اچ ای وی به افراد از بیش از ۹۰ درصد از انتقال تزریقی به کمتر از ۶۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «علیرضا رییسی»، امروز چهارشنبه بیست و هفتم آذر در مراسم معرفی مرکز ملی مطالعات اعتیاد به عنوان مرکز منطقه ای ظرفیت سازی و پژوهش در درمان اختلالات مصرف مواد مخدر گفت: در حوزه‌ای که فعالیت می‌کنیم بحث مواد مخدر یک پکیج است و در حوزه کاهش آسیب با یکدیگر اتفاق می‌افتد با تصمیم گیری های خوبی که در دهه گذشته صورت گرفته، به همین نسبت انتقال اچ ای وی به افراد از بیش از ۹۰ درصد از انتقال تزریقی به کمتر از ۶۰ درصد کاهش یافته است.

 

معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته کار ساده ای نبود. راضی کردن مسئولان برای اینکه سرنگ در اختیار افراد معتاد قرار دهند، بسیار سخت بود ضمن اینکه این اقدام باعث کاهش HIV در سطح جامعه شد.

 

وی با انتقاد از برخی مسئولان برای عدم آموزش در جامعه خاطرنشان کرد: افرادی که به صورت غیر علمی و غیر کارشناسانه اظهار نظر می کنند که آموزش نباید صورت بگیرد، باید بگویم آموزش یکی از ارکان اساسی ما در حوزه کاهش آسیب است،ما  ۱۸۰۰ کارشناس سلامت روان بکارگیری کردیم.

 

رییسی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از قوی ترین خانه های بهداشت جهان است و ما در حوزه درمان 9 هزار مرکز دکاهش آسیب داریم که که ۷ هزار مورد آن با مشارکت بخش خصوصی انجام می شود همچنین ما در سراسر نقاط کشور شبکه‌ای داریم که بسیار قوی عمل می‌کند و در تمام نقاط کشور نماینده ای از حوزه بهداشت وجود دارد که در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب می‌توان براساس آن اقدامات خوبی انجام داد.

 

وی خاطرنشان کرد: نزدیک به سه هزار مرکز درمانی و بهداشتی در کشور پراکنده است طبق متینگی که انجام دادیم، همه پاتوق های معتادان سطح شهر شناسایی شدند؛ این متینگ به شناسایی معتادان کمک بسیار زیادی می کند. ما همچنین 130 تیم سیار را به مراکز کیسی خود لینک کردیم تا در مراکز درمانی پر خطر خدمات رسانی کنند.

 

معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما همچنان برنامه ها و اقدامات زیادی در حوزه الکل، مواد مخدر، HIV‌ و هپاتیت انجام می دهیم، تصریح کرد: همه این اقدامات در نهایت باعث کاهش آسیب خواهد شد. افرادی که دچار سوء مصرف مواد مخدر هستند، دچار رفتار پر خطر جنسی نیز می باشند و لذا احتمال بیماری هم در آنها بالاست؛ بنابراین اقدامات پیشگیرانه در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.

 

رییسی با بیان اینکه ایران با تمام توان در حال انجام اقدامات خود در راستای مبارزه با مواد مخدر است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 10 دانشگاه ما در حوزه اعتیاد فعال هستند؛ انشاءالله بتوانیم با این برنامه ها در راستای مبارزه با مواد مخدر موفق باشیم.

 

وی گفت: تمام برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر به صورت علمی انجام می شود و ما نیز کاملا آمادگی این را داریم که بتوانیم به صورت علمی اقدامات و برنامه های خود را پیش ببریم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 869630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha