«الهام ارجمند» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه بلدا یکی از مراسم های آیینی و سنتی در گسترش صله رحم است که در فرهنگ و میراث تاریخی ایرانیان ریشه دارد، گفت: هم نشینی و جویا شدن از احوال هم، تعامل با افراد فامیل و به جا آوردن صله رحم یکی از دستاوردهای مراسم شب یلدا است.
این جامعه شناس افزود: خانواده ها می توانند از این فرصت استفاده کنند و از افراد کم بضاعت دستگیری کنند و به نیازمندان کمک کنند و شادی و دورهمی خود را با این قشر از افراد جامعه تقسیم کنند.
وی خاطرنشان کرد: باخبر شدن از احوال هم به دور از فضای مجازی و در دنیای واقعی و کانون گرم خانواده می تواند تاثیر خوبی در ایجاد نشاط اجتماعی داشته باشد.
جامعه شناس گفت: زندگی صنعتی، مشغله های موجود در کلانشهرها، روزمرگی ها، شرایط سخت اقتصادی و پیشرفت تکنولوژی باعث شده است تا خانواده ها تعاملات حضوری و همنشینی های کمتری داشته باشند و رفت و آمد در میان خانواده ها کاهش یافته است بنابراین از مراسم های سنتی و آیینی می توان به عنوان بهترین فرصت برای باهم بودن استفاده کرد.
وی تصریح کرد: حس نوع دوستی و کمک به هم نوع موضوع دیگری است که در مناسبت ها و مراسم هایی آیینی نظیر شب یلدا که مردم به شادی می پردازند و در کنار هم به گفتگو و تعامل می پردازند، نباید فراموش شود.
ارجمند تاکید کرد: با شناسایی افراد نیازمند فامیل، محله و محدوده زندگی خود می توانیم شادی و گرمای صمیمیت و باهم بودن را با خانواده های کم بضاعت تقسیم کنیم که این امر علاوه بر تقویت حس انساندوستی در میان اعضای خانواده به ویژه فرزندان، به نشاط اجتماعی نیز کمک کرده و همدلی ها را تقویت می کند.
نظر شما