به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، «محمدعلی عسکری» (سه شنبه شب ۲۶ آذر) در نشست مشترک دانشجویی و رسانه ای گفت: قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن، یکی از بازوهای بسیج دانشجویی در سراسر کشور وظیفه خود را مطالبه گری در حوزه های مختلف تعریف کرده و از این منظر تا کنون به مسائل مختلف پرداخته و موفقیت ها و دستاوردهای خاص خودش را هم داشته است.
دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان کرمان با اشاره به اینکه بدنه این قرارگاه فعالیت داوطلبانه دانشجویی است؛ افزود: معتقدیم در جامعه و دولت اسلامی، دنبال کردن مسائل توسط آحاد مردم یکی از ارکان حاکمیت اسلام ناب است.
وی ادامه داد: «پروژه هتل بام کرمان» هم از سنخ یک مطالبه تخصصی است که تیم های کارشناسی از خارج و داخل دانشگاه روی آن نظر دادند و دنبال کردن این موضوع فارغ از هرگونه جهت گیری سیاسی و حزبی و جناحی بلکه نگاه کارشناسانه و تخصصی به پروژه بام کرمان بود.
عسکری یکی از هسته های اصلی قرارگاه را «هسته مبارزه با مفاسد اقتصادی» عنوان و بیان کرد: ۶ ماه پیش مسئله ای مبنی بر وجود شائبه و ابهامات در هتل بام کرمان به ما رسید و فرآیندی طی شد و پس از ارجاع این موضوع به هسته، اولین اتفاقی که افتاد پس از بررسی روایت های مختلف به این نتیجه رسیدیم تخلف، فشار سیاسی و مسائلی که ما را به رانت می رساند ممکن است در این پروژه وجود داشته باشد.
وی فزود: با مخالفان این پروژه جلساتی تشکیل و داده ها و اسناد ایشان را به عنوان منابع اولیه تعریف کردیم؛ پروژه در سه حوزه با ابهامات جدی روبرو است؛ حقوقی، زیست محیطی و میراث فرهنگی؛ واگذاری{به اصطلاح زمین} مشارکت و مجوزهای قانونی سئوالات جدی برای ما مطرح کرد؛ تخریب، امحا و زیست بوم منطقه چالش دیگر بود و ابهامات میراث فرهنگی این بود که با توجه به موقعیت کوه های صاحب الزمان کرمان-با نام باستانی شیوشکان-
بعضی از آثار موجود در این منطقه۱۰ هزار سال قدمت زده شده و این سوال را مطرح کرد چرا اینجا؟!
این فعال دانشجویی ادامه داد: سپس کار وارد فاز اجرایی شد و آنچه در اختیار داشتیم در نشست های تخصصی با کارشناسان هر حوزه مطرح و جمع بندی نظرات شکل گرفت؛ عدم اخذ مجوزهای قانونی و عدم در نظر گرفتن منافع عمومی مردم در حوزه میراث و محیط زیست دو چالش برای ما بود؛ بیش از ۱۰۰ صفحه اسناد تهیه کردیم و برای متولیان امر در حوزه امنیتی و قضایی ارسال می شود.
وی با اشاره به اینکه این پروژه سال ۹۴ توسط استاندار وقت پیشنهاد و بلافاصله توسط مدیرعامل مؤسسه عسکرییه(ملل) پذیرفته شده بود؛ افزود: ما از آن تاریخ سیر این مسئله را دنبال کردیم و دیدیم افرادی مرتب از جایی به جای دیگر(در دستگاه های مختلف)جابجا و جاده صاف کن شدند که باید تکلیف اینها روشن شود.
عسکری اظهار داشت: این پروژه در واقع متکی به ۴ صورتجلسه عادی در دفتر استاندار وقت بوده و قبل از آنکه در منظر افکار عمومی قرار بگیرد مؤسسه ملل برای آن برنامه داشته زیرا نه مزایده و نه مناقصه ای برای آن صورت گرفته و شخصی که ابتدا در شهرداری مسئولیت داشته و بعد در استانداری، مقام مرتبط با پروژه می گیرد و بعد از آن بازنشستگی هم در مؤسسه ملل دارای مسئولیت می شود، جاده صاف کن این پروژه است.
وی گفت: در حالیکه هزینه این پروژه در ابتدا۲۳۰ میلیارد تومان برآورد شده اما شرکت سرمایه گذاری «امید امین» که مؤسسه ملل آن را زیرمجموعه خود معرفی و این پروژه را به او واگذار کرده که چند بار هم تغییر نام داده و آخرین اسم او شرکت گروه توسعه اقتصاد ملل است؛ سرمایه این شرکت ۱۰۰ میلیون تومان است و حالا این سئوال مطرح می شود چطور صلاحیت شرکتی با این سرمایه را مورد بررسی قرار دادند.
دبیرقرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان مورد شک برانگیز دیگر را مشغول به کار شدن بعضی شهرداران مناطق ۴ گانه وقت کرمان در مؤسسه ملل دانست و ادامه داد: در خصوص این پروژه دو سابقه قضایی هم داریم که نتبجه روشنی از آن در دست نیست.
وی اظهار داشت: نخست اینکه این پروژه در شعبه دوم دادسرای عمومی و انقلاب کرمان در جریان بوده و قاضی در محل پروژه حضور یافته و در آن پرونده ثبت شده به مقدار قابل توجهی از پوشش گیاهی منطقه در حال از بین رفتن است.
عسکری با بیان اینکه تنها یک آگهی در روزنامه محلی کرمان در سال ۹۲ چاپ شده آن هم بدون اینکه به مکان آن که منحصربفردترین جای کرمان و نوع آن که هتل ۵ ستاره است؛ اشاره شده باشد؛ یکسال و نیم پس از چاپ این آگهی با استناد به آن گفتند کسی مشارکت نکرده و در نتیجه آن را به مؤسسه ملل دادیم.
وی با تصریح به این مطلب که این یعنی فرصت برابر در اختیار بخش خصوصی قرار نگرفته است و از همان اول قرار بوده آن را به مؤسسه ملل بدهند؛ افزود: در حوزه حقوقی تیم ما به چالش هایی رسیده که یکی از آنها این است آنچه انچه از مسکن و شهرسازی واگذار شده که میزان قطعی آن بیش از ۹ هکتار است؛ اولاً فاقد پلاک ثبتی است زیرا کوه است و پلاک ثبتی ندارد و در متن نوشته شده پلاک ثبتی آن خیابان شهدا است و ثانیاً به مبلغ کل آن یک میلیارد تومان است!
عسکری با اشاره به اینکه افزایش عجیب و غریب سطح پروژه، ظن کوه خواری این پروژه را تقویت می کند زیرا طبق اسناد در شعبه ۱۱ دادسرای کرمان وقتی از متولیان محیط زیست خواسته می شود شرحی از پروژه بدهید، اعلام می کنند ۸ هکتار در حالی که زمین واگذاری راه و شهرسازی ۳ هکتار بوده و فضایی که امروز تصرف شده بیش از ۹ هکتار است.؛ با ارائه دلایل متقن عدم امکان واگذاری پروژه از سوی شهرداری، افزایش غیرقانونی مساحت پروژه، خارج کردن پروژه از مالکیت شهرداری، تغییر کاربری در اراضی پروژه، اتمام مدت اجاره به شرط تملیک و عدم انجام تعهدات از سوی شهرداری را مهمترین ابهامات حقوقی این پروژه فهرست کرد.
وی توضیح داد: واگذاری زمین از سوی راه و شهرسازی به شهرداری از نوع قرارداد اجاره به شرط تملیک است. پس چگونه شهرداری دو روز بعد از واگذاری زمین قرارداد مشارکت مدنی با موسسه ملل امضاء می کند؟ در حالی که در قرارداد واگذاری زمین، شهرداری حق این واگذاری را ندارد؛ در این قرارداد سهم شهرداری از مشارکت مدنی قیمت زمین یک میلیارد تومان در پروژه ۲۳۰ میلیارد تومانی است و در یکی از بندهای قرارداد ذکر می شود با توجه به اینکه شهرداری پروژه های دیگری با مؤسسه ملل دارد از جمله ساختمان شهرداری مرکزی، بدهی شهرداری می تواند در این پروژه تهاتر شود.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه به نظر می رسد هدف این است عده ا ی در این میان به رانت اقتصادی برسند زیرا ۳ هکتار زمین به قیمت یک میلیارد تومان واگذار می شود که براساس نظریه کارشناسی هر متر زمین ۳۷ هزار تومان است و در نظریه کارشناسی نوشته در صورتی که آب، زمین، برق و جاده دسترسی داشته باشد؛ سئوال ما این است در کدام منطقه کرمان زمین به قیمت ۳۷ هزار تومان وجود دارد؟! گفت: آنچه در پروژه اتفاق افتاده نابودی زیست بوم منطقه و قطع گسترده درختان و... است در حالیکه بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی هیچ مسئولی اجازه تخریب محیط زیست را ندارد چه برسد به مؤسسه ملل؛ این پروژه در محیط جنگل دست کاشت قرار داشته که سالها برای آن هزینه شده لذا برخلاف قوانین است و باید متوقف شود.
دبیرقرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان ادامه داد: بر اساس مشاهدات میدانی ما مخازن آب در این منطقه در حال بتن ریزی است و دیوارکشی ها هم شروع شده و کل پوشش گیاهی روی ارتفاع از بین رفته است؛ در حالیکه طالبیان، معاون رییس سازمان میراث فرهنگی در مصاحبه با رسانه ها می گوید پروژه باید متوقف شود سئوال ما این است چرا متوقف نمی شود؟! چرا کارکردهای ساختاری دولتی مختل شده؟ فشار سیاسی است یا رانت اقتصادی یا...؟ چیستی و چرایی موضوع و پیشنهاداتی ارائه می دهیم.
وی با بیان اینکه موسسه ملل در جایی هزینه کرده که زیربنای حقوقی آن مشکل دارد؛ به صراحت گفت: در این پروژه و مشابه آن فشار سیاسی است و افرادی معتفدند با فشار سیاسی باید پروژه را پیش ببرند زیرا در میان عده ای از مسئولان عدم باور به کار کارشناسی وجود دارد و در میان عده ای هم قانون گریزی و عدم باور به قانون و خود را فراتر از قانون متصور کردن؛ که این باید خشک شود.
عسکری با اشاره به اینکه بعضی از مسئولین قانون را می دانند و می شناسند اما می گویند قانون دست و پا گیر است؛ تأکید کرد: این، ما را به قهقرا می برد؛ آتچه بر سر بام کرمان آمده می توانست اتفاق نیفتد اگر شفافیت درستی در عقد قراردادها وجود داشت؛ قانونی در حوزه شفافیت داریم اما مفاد آن اجرا نمی شود و آن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است؛ ابزاری که از چنین پدیده هایی جلوگیری می کند.
وی گفت: پیشنهاد ما این است از مؤسسات خصوصی خلع ید و اگر فساد سازماندهی شده وجود دارد برخورد و حالا که این اتفاق افتاده، حداقل به تفرجگاهی برای مردم تبدیل شود؛ ما چندین بار از شهردار و استاندار تقاضا کردیم بیایند و نیامدند؛ اگر آمده بودند شاید جواب قانع کننده داشتند؛ حالا هم حاضریم در داخل و حارج دانشگاه مسائل را مطرح و رسانه ای کنیم و از امشب ار طریق پیج هایی که داریم به تدریج محتوا و روایت خود را منتشر خواهیم کرد؛ مسئولان اگر پاسخی دارند ما آماده شنیدن هستیم.
دبیرقرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان با بیان اینکه معتقدیم اراده سیاسی برای حل این موضوع نیست و اگر هست،{مسئولان} از فردا پاسخگو باشند؛ خاطرنشان کرد: قرارگاه شهید احمدی روشن از زمان شکل گیری(یکسال و نیم قبل)تاکنون مسائلی از جمله معدن مس در جیرفت که آرسنیک را وارد حوزه آبریز هلیل می کرد و افرادی از تهران دنبال منفعت آن بودند، پیگیری کرد و تا آنجا که مطلع هستیم دیگر اکتشافی در آنجا انجام نمی شود.
نظر شما