به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در بیست و ششمین روز از آذرماه ۹۸:
«هر طلبه، یک پژوهشگر»؛ برنامه ۱۵ ساله حوزههای علمیه خواهران
حجت الاسلام عبدالکریم بهجت پور، مدیر حوزه علمیه خواهران به مناسبت هفته پژوهش بیانیه ای صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:
سپاس و ستایش خدای علیم و حکیمی را که تنها پس از گذشت حدود دو دهه از آغاز فعالیتها و تکنگاریهای مخلصانه خواهران، این شجره طیبه را با تدبر و دوراندیشی مدیران و کارشناسان متعهد و پشتکار و تلاش بانوان محقق و صاحب قلم و صبر و شکیبایی مجریان بخشهای پژوهشی به جریانی پر رونق و ریشه دار در عرصه پژوهش و نواندیشی تبدیل نموده است؛ جریائی زلال، روشنگر و متعالی که میکوشد مبتنی بر نقشه راه ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری در قالب گام دوم انقلاب اسلامی و با عطف توجه بر رسالت حوزههای علمیه، سهم پژوهشی خود را در راه تحقق آرمانهای انقلاب محقق کند.
تدوین افق پژوهشی مرکز مدیریت، با ترسیم برنامه ۱۵ ساله پژوهشی از سال ۱۳۹۰ با محوریت «هر طلبه یک پژوهشگر» آغاز شده و از سال ۱۳۹۵ در قالب «پژوهشگری و جنبش علمی» ادامه یافت و هر سال نیز به تناسب برنامهها، محورهایی جهت فعالیتهای سالانه در راستای برنامه ها مشخص گردید و امسال نیز با محوریت «ارائه آثار علمی با تأکید بر نشریات پژوهشی» پیگیری میشود با همت بلند همکاران پژوهشی در مدارس و مدیریتهای ستادی و عزم و شور و شوق طلاب گرانقدر، اجرایی شده و جبهه تلاش و تکاپوی پژوهشی برای یک خیزش فراگیر به سمت تولید علوم اسلامی و توسعه تحقیقات دینی گشوده شده است.
آری آن چه امروز و دیروز در برنامههای پژوهشی مدارس هدفگذاری شده است آشنایی با ابزارهای اولیه بوده است و بقینا فردا زمان حضور قدرتمندانه در عرصه تتبع و تحقیق و تولید علم دینی در راستای پاسخگویی به انبوه نیازهای دینی - معرفتی و رفتاری جوامع است.
این جانب با گرامیداشت هفته پژوهش و سپاسگزاری از زحمات و خدمات تمامی همکارانم در سراسر کشور، مفتخرم که اعلام نمایم به حول و قوه الهی، محصول تلاشهایشان در قالبهایی هم چون تاسیس مراکز پژوهشی فراگیر و مسئله محور، راهاندازی دورههای تحصیلی تکمیلی مبنی بر آخرین یافتههای دانشی در تعلیم و تربیت (سطح سه پژوهش - آموزشی ) و تدوین سطح ۴ پژوهشمحور، اقدام جهت تدوین منابع درسی بر اساس نظام جامع فراگیری فعال و پژوهش محور و راهاندازی مجلات تخصصی، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و بهرهگیری حداکثری از فضای مجازی و نرمافزارهای پژوهشی، تجلی یافته و به بار نشسته است.
رجاء واثق دارم که این روند با قدرت و قوت ادامه یابد و به پدیدار شدن تسلی محقق و اندیشمند بینجامد؛ هم آنان که با کوله باری از علم و تجربه هدایت و راهبری کاروانهای علمی را عهده دار گردند و موجبات رضایت حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را فراهم آورند.
اجرای پویش «زمستان گرم» ویژه نیازمندان/اشتغال زنان سرپرست خانوار در کارگاه دوخت چادر
حجت الاسلام والمسلمین «حجر رسولی» در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه مردم کشورمان همواره با کمک به نیازمندان، نوع دوستی خود را نشان داده اند، اظهار کرد: همین امسال مردم ما باوجود مشکلات اقتصادی ای که دارند کمک های گسترده ای به سیل زدگان کردند.
مدیر آستان مقدس امامزاده روح الله الحسنی (ع) تصریح کرد: با کمک مردم و خیران، کمک های نقدی و غیرنقدی از طرف این آستان به مناطق سیل زده ارسال شد که مبلغ آن بالغ بر چندصد میلیون تومان بود.
وی در ادامه با بیان اینکه گروهی از مردم به دلیل مشکلات مالی سرپناه یا وسایل گرمایشی برای درامان ماندن از سرما ندارند، اضافه کرد: پویش مردمی «زمستان گرم» با هدف مشارکت گسترده مردم در تامین وسایل گرمایشی و لباس گرم از سوی اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران راه اندازی شده است.
رسولی اضافه کرد: مردم و خیران می توانند کمک های نقدی و غیرنقدی خود را به منظور تامین وسایل گرمایشی و لباس گرم برای نیازمندان، به آستان مقدس امامزاده روح الله الحسنی(ع) تحویل دهند.
وی با بیان اینکه رویکرد ما در آستان مقدس امامزاده روح الله الحسنی (ع)، افزایش کارآفرینی و خوداشتغالی گروه های کم توان و نیازمند است، گفت: در همین راستا کارگاه دوخت چادر از سال 1396 فعالیت خود را در این بقعه متبرکه آغاز کرده و اکنون بیش از 10 بانوی سرپرست خانوار در آن اشتغال دارند.
مدیر آستان مقدس امامزاده روح الله الحسنی (ع) خاطرنشان کرد: ما دو هدف را از راه اندازی کارگاه دوخت چادر دنبال می کردیم، اول اینکه، تعدادی از بانوان سرپرست خانوار صاحب شغل و درآمد شوند و ثانیا، با فروش همراه با تخفیف ویژه چادرها، موجب گسترش فرهنگ حجاب و عفاف شویم.
یادآور می شود، آستان مقدس امامزاده روح الله الحسنی (ع) در تهران، میدان امام خمینی (ره)، ابتدای خیابان باب همایون واقع شده است.
بررسی برنامههای دوازدهمین دوره آزمون سراسری «ترنم وحی»
سومین جلسه هیأت مدیره مؤسسه کشوری مهد قرآن دوشنبه، 25 آذرماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین فومنی الحائری، مؤسس و رئیس هیأت امناء، منوچهر متکی، حسین ساری، محمد ربیعی، سید باقر سخایی، محمد خزاعی، محمود معیری، علی بختیار و سید محمود چاوشی برگزار شد .
بنا بر این گزارش، آزمون کشوری حفظ کل قرآن «ترنم وحی»، تعامل و همکاری در طرح آموزش سراسری حفظ با سازمان دارالقرآنالکریم، راه اندازی مراکز جدید مهد قرآن در استان خوزستان، عملکرد مالی مؤسسه در سال 98 و آغاز برنامههای دوازدهمین دوره آزمون سراسری حفظ کل «ترنم وحی» در سال 99 از مسائل مطرح در این جلسه بود.
همچنین، رایزنی درباره امور اقتصادی، خودکفایی، تصمیمات جهت ایجاد و پیشرفت در برنامه های قرآنی با محوریت حفظ و فهم و سایر آموزش های قرآنی در فضای مجازی از سوی اعضای هیأت مدیره مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جایگاه فرهنگ و تبلیغ دین در بودجه ۱۳۹۹ بررسی میشود
نشست بررسی «فرهنگ، حوزه علمیه و تبلیغ دین در بودجه 1399» شنبه، 30 آذرماه از ساعت 14 تا 16 و 30 دقیقه در سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار می شود.
بنا بر این گزارش، در این نشست که از سوی مدرسه علم و عمل برگزار می شود، حجت الاسلام والمسلمین «احمد رهدار»، رئیس موسسه فتوح اندیشه، «سید احسان خاندوزی»، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی(ره) و «غلامرضا محمدی»، مدیرکل برنامه ریزی و تحول اداری سازمان تبلیغات اسلامی، سخنرانی می کنند.
یادآور می شود، اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران در خیابان شهید مصطفی خمینی، روبروی بیمارستان طرفه، واقع شده است.
نظر شما