به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر، سال 1395بود که زحمات هنرمندان ملایر به بار نشست و حکاکی دستان هنرمندان ملایری بر تن چوب نام ملایر را ملی کرد و ملایر به عنوان شهر ملی مبل و منبت کشور ثبت شد.
این خبر مسرت بخش نه تنها برای اهالی هنر مبل و منبت خوشحالی و شادمانی را به همراه داشت بلکه همه شهروندان ملایری از این افتخار ارزشمند به خود بالیدند و به افتخار این موفقیت بزرگ سه سال متوالی سه دوره جشنواره ملی مبل و منبت در ملایر برگزار شد. بعد از این افتخار بزرگ ملایر بیش از پیش در سراسر شهر های ایران شناخته شد و آوازه هنرمبل مبل و منبت ملایر باعث شد تا در طی سه سال گذشته طی سه دوره جشنواره این شهرستان افتخار پذیرایی از قدوم بیشتر 150هزار مسافر را داشته باشد. این موفقیت ها باعث شد تا مسوولان شهرستان و مسوولان میراث فرهنگی پیگیر ثبت جهانی مبل و منبت ملایر شوند و امروز این پیگیری ها به بار نشسته و مبل و منبت ملایر در آستانه ثبت جهانی قرار گرفته است.
*یک قدم تا جهانی شدن
فرماندر ملایر در گفتوگو با خبرنگار شبستان در ملایر در این خصوص گفت: ملایر در حال حاضر به عنوان شهر ملی مبل و منبت در کشور به ثبت رسیده و می رود تاقدم های خود را برای جهانی شدن این هنر بر دارد.
«قدرت اله ولدی» از حضور بازرسان سازمان جهانی صنایع دستی برای بازدید از شهر ملی مبل و منبت و بررسی وروند ثبت جهانی منبت در دوم دی ماه خبر داد و گفت: شهرستان ملایر آمادگی این حضور را برای بازرسان دارد.
وی گفت:نیاز است تا یک جوشش مردمی در این روز در شهر استان اتفاق بیفتد و بازرسان بتوانند این صنعت و هنر را در زندگی مردم همانطور که وجود دارد ببینند.
ولدی ضمن تقدیر از زحمات کشیده شده برای ثبت ملی مبل و منبت با تاکید بر اینکه برای حضور بازرسان شورای جهانی صنایع دستی باید برنامهریزیهای مناسب توسط مسئولان این حوزه انجام شود افزود: همه آیتمهای ثبت جهانی باید در معرض دید بازرسان قرار گیرد.
وی ایجاد شهر نمایشگاهی مبلمان ،کاشت ۲۰۰ هکتار جنگل مصنوعی از گونه صنوبر برای رفع مشکل صنعت چوب صنعت کاران مبل و منبت و.... از برنامههای در دست اقدام دانست .
تولید ۶۰ درصد مبلمان کشور در ملایر
«ابراهیم جلیلی» نیز در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: شهرستان ملایر با دارا بودن بیش از ۴ هزار کارگاه مبل و منبت و فعالیت بیش از8هزار استادکار به صورت مستقیم و بیش از ۲۵ هزار هنرمند به صورت غیر مستقیم در هنر و مبل و منبت سر آمد است.
رئیس اداره میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی ملایر با بیان اینکه ۶۰ درصد مبلمان کشور در ملایر تولید میشود گفت:. سال ۹۵ افتخار ثبت ملی مبل منبت ملایر نصیبی شهرستان شد.
وی افزود:دوم دیماه امسال هیاتی متشکل از دکتر «غاده هیجاوی» رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی، «کِوین موری» معاون منطقه آسیا و اقیانوسیه در شورای جهانی صنایع دستی و «ویدا توحدی» مسوول ثبت شهرهای ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای پیگیری پرونده ثبت جهانی منبت به ملایر سفر میکنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ملایر هدف از سفر بازرسان شورای جهانی صنایع دستی به ملایر را ارزیابی جهانی شدن منبت ملایر و بازدید از ظرفیتهای مبل و منبت این شهرستان دانست و افزود: در این سفر یکروزه بازرسان شورای جهانی صنایع دستی از شهرک صنعتی خوشه مبلمان ملایر در حاجی آباد نیز بازدید میکنند.
وی نشست بازرسان در فرمانداری ویژه ملایر، بازدید از بازار مبل ملایر، بازدید از دانشگاههای ملی و آزاد اسلامی این شهرستان و بررسی فنی و کارشناسی این هنر صنعت برای جهانی شدن را از دیگر برنامههای بازرسان شورای جهانی صنایع دستی به این شهرستان برشمرد.
جلیلی نصب المانهای منبت در ورودی ملایر ،نصب المان نوری در بازار مبل و ورودی ملایر، منبتکاری روی درختان خشکیده، نصب عنوان شهر ملی منبت در باکسهای تبلیغاتی سطح شهر، نامگذاری خیابانها و معابر به نام مبل و منبت و نصب کتیبه منبت در بوستانها را از جمله اقدامات در راستای ارتقای شاخصهای ثبت جهانی برشمرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر با اشاره به علمی شدن این هنر صنعت گفت: در این راستا مرکز تخصصی مبل و منبت در فنی و حرفهای، سرای نوآوری مبل و منبت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر و مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت در دانشگاه ملی ملایر راهاندازی شده و در رشته های مرتبط نیز در این دانشگاه ها دانشجو پذیرش می شود.
نظر شما