به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 6 آذر مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح کاهش روابط با انگلیس را مصوب کردند. در ابتدای طرح کلیات، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در سخنانی گفت: در بحث دوفوریتی طرح کاهش روابط با انگلیس که با رأی بالای نمایندگان به تصویب رسید مجموعه کارنامه سیاه انگلیس را قبل از پیروزی انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب نشان میدهد که ضرورت دوفوریتی این طرح را نیز اثبات میکند.
وی با اشاره به نقش مخرب دولت انگلیس در فتنه سال 88 اظهار کرد: آنها با بسیج امکانات و همینطور رادیو و تلویزیون بیبیسی نقش مخربی را در فتنه 88 ایفا کردند و همین موارد لازمه تقلیل روابط سیاسی را الزامآور میکرد.
بروجردی ادامه داد: ما در شرایط معمولی با همه کشورها رابطه داریم و این رابطه در سطح سفیر است اما با کشوری که رابطه خصمانهاش در مقابل جمهوری اسلامی ایران به اثبات رسیده است طبیعی است که ما به عنوان نمایندگان ملت نتوانیم تحمل کنیم که این وضعیت استمرار داشته باشد یعنی نمیتوانیم بپذیریم که سفیر انگلیس با آن همه خباثت دولتش در ایران حضور داشته باشد.
وی با بیان اینکه دولت انگلیس در همه عرصهها علیه منافع جمهوری اسلامی ایران پیشتاز بوده است، گفت: در این طرح وزارت امور خارجه موظف شده است ظرف دو هفته روابط سیاسی با انگلیس را در سطح کاردار تنزل دهد و در صورت تغییر سیاستهای خصمانه این دولت این وزارتخانه میتواند رابطه را با مصوبه مجلس ارتقا دهد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: در تبصره 2 این طرح مقرر کردیم که کشورهایی که رفتار مشابه انگلیس را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کنند نیز گرفتار همین طرح میشوند و طبیعی است که این حق نمایندگان ملت است که از وزیر خارجه گزارش دریافت کنند و بر اساس آن گزارش تصمیم اتخاذ کنند.
محمود احمدیبیغش، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مخالفت با کلیات طرح کاهش روابط با انگلیس گفت: اگر رسانههای بیگانه مطالب امروز مجلس را رصد میکنند بدانند که در مجلس کسی نیست که دلش با انگلیس باشد و این طرح باید بسیار قاطعتر و شدیدتر علیه انگلیس مصوب شود.
وی با اشاره به خباثتهای انگلیس در دوران قاجار و عزل و نصب پادشاهان قاجار برای چپاول ثروت ملی ایران گفت: خیانتهای انگلیس در طول جنگهای اول و دوم جهانی علیرغم بیطرفی ایران نسبت به مردم ایران بسیار خصمانه و غارتگانه بود و میبینیم در طول همین جنگها دلاورمردهای ما را به زنجیر میکشند و به شهادت میرسانند.
احمدیبیغش تصریح کرد: آوردن قاجارها و خائنهایی همانند پهلوی اول برای محکم کردن پایگاه انگلیسیها در خلیج فارس بود
وی با بیان اینکه پرونده انگلیس سراسر خیانت و خباثت علیه جمهوری اسلامی ایران است، گفت: ما نباید در این طرح حتی یک جای پا برای انگلیس بگذاریم و ارتباطمان را کامل با این کشور قطع کنیم زیرا اگر حتی این ارتباط در حد یک نماینده و کاردار باشد انگلیس میتواند به خیانتهای دیگر خود علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه دهد.
احمدیبیغش با بیان اینکه ما باید سفارت انگلیس را قفل بزنیم، اظهار کرد: انگلیسیها نیز باید همانند آمریکایی در یوزگی بیفتند و این طرح، طرح کوچکی است و باید با شدت و حدت با آنان برخورد کنند.
همچنین، حجتالاسلام حسین سبحانینیا، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با این طرح اظهار کرد: دولت انگلیس مواضعاش نسبت به جمهوری اسلامی ایران نه تنها در دوران انقلاب اسلامی بلکه در 200 سال اخیر مشخص است.
وی گفت: اگر بخواهیم از اقدامات خصمانه دولت انگلیس در کشورمان بنویسیم چندین کتاب میشود، به ویژه از اقدامات این دولت در دوران انقلاب اسلامی.
وی اظهار کرد: مواضع خصمانهای که این دولت با جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفت چه در دوران جنگ تحمیلی و چه در بعد از آن در حمایت از جریانهای ضد انقلاب و اقدامات و شرارتهای برانداز در جمهوری اسلامی برای ملت ما کاملا مشخص است.
حجتالاسلام سبحانینیا بیان کرد: مجلس شورای اسلامی نه تنها از امروز بلکه چندین ماه است که منتظر چنین طرحی است که حداقل پاسخی به اقدامات خصمانه دولت انگلیس دهد.
وی گفت: نقش دولت انگلیس در فتنه 88 بر کسی پوشیده نیست و حضور مستقیم سفارت انگلیس در شورشهای خیابانی و تشویق ضد انقلاب یکی از کارهای روشن این دولت بود که برخی از افراد وابسته به سفارت همان موقع دستگیر شدند.
وی با اشاره به نقشآفرینی دولت انگلیس در مجامع بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: همراهی تنگاتنگ دولت انلگیس با آمریکا در تحریمهای سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: حمایت همیشگی مالی، سیاسی و تجهیزاتی از ضد انقلاب داخلی و خارجی و گروهکهای تروریستی و منافقان و استفاده ابزاری از آنها برای انجام عملیاتهای خرابکارانه در جمهوری اسلامی ایران کاملا مشخص و روشن است.
وی با اشاره به خباثتهای انگلیس در به آتش کشیدن درختهای باغ قلهک اظهار کرد: انگلیس به دنبال تست کردن فضاسازیها و حساسیتهای بیشتر در کشور ما است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری انگلیس را خبیثترین دشمن ایران میداند، گفت: به طور قطع هدف راهبردی دولت انگلیس در طول این سالها تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است.
همچنین، نورالله حیدری، نماینده اردل و فارسان در مخالفت با این طرح خطاب به طراحان این طرح گفت: جانا سخن از زبان ما میگویی اما این طرحی که شما ارایه دادهاید وافی به مقاصد خودتان هم نیست.
وی بیان کرد: انگلیسیها بدانند که هیچکس در مجلس ولایتمدار موافق رابطه با آنها نیست.
وی با ذکر این سؤال که چرا طرحی که سال گذشته از موضع فعال نمایندگان ملت ارایه شد در مجلس امروز بررسی نمیشود، گفت: چرا طرحی را که مراحل آییننامهای را نیز طی کرد به دلایل نامعلوم به طاق نیستان سپرده شده و دوباره طراحان طرح جدیدی را طراحی کردند.
حیدری تأکید کرد: این نحوه ورود که بعد از هر حرکت خصمانه دولت خبیث انگلیس ما واکنش نشان دهیم تلقی انفعال کشور است و این تلقی را میدهد که نظرات ما تابع نظرات آنها است یعنی اگر آنها رابطه بخواهند ما نیز رابطه میخواهیم و اگر رابطه نخواهند ما نیز نمیخواهیم.
وی با اشاره به محتوای طرح کاهش روابط با انگلیس اظهار کرد: کاهش رابطه در محتوای این طرح هنوز رگههایی از امید را برای دولت انگلیس به جا میگذارد که اگر تغییر کند جمهوری اسلامی ایران سطح رابطه را ارتقا میدهد.
نماینده اردل و فارسان تصریح کرد: مشتی که میخواهیم بر دهن انگلیس بزنیم با این طرح محکم نخواهد بود.
وی بیان کرد: چرا در این طرح اشاره شده است که اگر دولت خبیث و روباهصفت انگلیس که قرنها است پلیدی میکند خوی خود را تغییر دهد سطح رابطه با وی ارتقا مییابد. اگر قدرت صفت خود را تغییر دهد انگلیس هم میتواند صفت خود را تغییر دهد.
وی با بیان اینکه ما خواستار قطع کامل رابطه با دولت صهیونیستی انگلیس هستیم، گفت: معتقدیم که قطع رابطه هیچ آسیبی به نظام ما نمیرساند و با این قطع رابطه دست توطئهگران را قطع میکنیم.
زهره الهیان، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در موافقت با این طرح با بیان اینکه هدف اصلی از ارایه طرح مطالبه افکار عمومی و ملت ایران است، گفت: خاطره تاریخی ملت ایران پر از دشمنیهای دولت انگلیس و استعمار پیر به ملت ایران است و سابقه این دشمنیها به 200 سال پیش برمیگردد.
وی اوج خباثتهای انگلیس بعد از انقلاب را در حوادث انتخابات 88 و فتنه عنوان کرد و ادامه داد: دولت انگلیس در انتخابات سال 88 با طراحی یک فتنه علیه جمهوری اسلامی ایران براندازیای را در قالب انقلاب مخملی در دستور کار خود قرار داد و ارتباط عناصر اصلی فتنه با سفارت انگلیس کاملا مشخص بود.
الهیان با بیان اینکه سفارت انگلیس در طول فتنه 88 همانند یک اتاق جنگ 24 ساعته فعالیت میکرد، گفت: برنامهریزیها برای حمایت از گروههای تروریستی در آن ایام و همچنین دروغپراکنیهای بنگاه دروغپراکنی بیبیسی خاطر مردم را در آن دوران با اخبار دروغین مشوش میکرد.
وی با اشاره به کارشکنیهای دولت انگلیس برای به سرانجام نرساندن پروژههای نفتی جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی یادآور شد: در بحث کالا و تجهیزات نفتی میبینیم اتحادیه اروپا با محدودیت انگلیس این کالا و تجهیزات را برای صدور به ایران تحریم کردند.
وی با تأکید بر اینکه قطعا حذف رابطه با انگلیس به نفع ماست، ادامه داد: قطع رابطه با انگلیس بهتر از وجود آن برای ما است.
الهیان تصریح کرد: ما در رابطه با قطعنامههای حقوق بشری میبینیم که انگلیس یکی از بانیان علیه ماست. این در حالی است که دولت انگلیس بر اساس گزارشهای حقوق بشری به مجامع بینالمللی وضعیت اسفباری را از لحاظ حقوق بشری و رفتار بر شهروندانش دارد.
وی از نمایندگان خواست با رأی بالا و قاطع خود به این طرح در شرایطی که هجمهها و توطئهها و تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح است مشت محکمی به این سیاستهای دولت انگلیس بزنند.
پس از سخنان موافقان و مخالفان این طرح کلیات آن با رأی بالای نمایندگان به تصویب رسید و نمایندگان با سر دادن شعار مرگ بر انگلیس نفرت خود از دولت انگلیس را به نمایش گذاشتند.
پایان پیام/
نظر شما