خبرگزاری شبستان_ خراسان جنوبی: همزمان با اجرای دور جدید سهمیه بندی بنزین و افزایش ناگهانی قیمت این سوخت، گرایش اقشار گوناگون مردم به خصوص استان های دارای ضریب محرومیت بیشتر به استفاده از مصرف گاز CNG چندین برابر شده است؛ تنها با گذشت چند هفته از اجرای این دوره جدید سهمیه بندی بنزین، میانگین مصرف روزانه گاز طبیعی فشرده در خودروها روزانه 2 میلیون مترمکعب افزایش یافته است؛ این افزایش ناگهانی سبب تقاضای بیشتر و در نتیجه گرانی بازار قطعات ماشین های دوگانه سوز دستی و کارخانه ای شده است.
در این بین عده ای به سمت نصب سیستم گاز LPG همان بمب متحرک برای خودروها رفتهاند، گویا این عده از افراد از پیامدهای گاز ال پی جی بی خبرند و یا هم آگاهانه به سمت و سوی مصرف این نوع گاز مایع رفته اند.
گازسوز کردن خودروها علاوه بر کاهش آلودگی هوا و کاهش هزینههای مصرف بنزین، برای دارندگان خودروهای دوگانه سوز، امکان ارز آوری برای دولت را به همراه خواهد داشت و شاید این سیاست کلان کشور برای اجرای دور جدید سهمیه بندی بنزین باشد؛ اما با توجه یه اینکه اين نوع سوختگيري (سی ان جی) و (ال پی جی) بدون رعايت نكات ايمني در حاشيه شهرها به وفور ديده مي شود و هر روز هم بر تعداد آن ها افزوده مي شود باید نظارت ها تشدید شود، در صورتی که هیچ قانون نظارتی برای نصب گاز LPG تعریف نشده است.
سوختگيري به روش غير عقلاني LPG تا كنون در كشور تلفات جاني و مالي بسياري به بار آورده است اما تاكنون هيچ اقدامي براي جلوگيري از آن صورت نگرفته است؛ لذا در این برهه که تقاضای به سمت استفاده از این نوع گاز برای کاهش هزینه های خانوار افزایش یافته است، باید نظارت ها تشدید شود.
اما خبرنگار خبرگزاری شبستان در راستای تنویر افکار عمومی و آگاهی بخشیدن عموم مردم به دنبال تقاضاهای زیاد برای استفاده از سوخت گاز مايع LPG ، با کارشناسان و مسئولان امر سی ان جی به گفتگو نشست.
كارشناسان ايمني معتقدند استفاده از سوخت گاز مايع و سيلندرهاي اين گاز در خودروها كاري غيرمجاز است؛ چرا كه در صورت كوچكترين تصادف به خاطر مهار نبودن كامل سيلندر احتمال پاره شدن شيلنگ و بروز حادثه هاي دلخراش وجود دارد ولی دغدغه رانندگان براي تامين سوخت ارزان آن ها را از فكر كردن به فاجعه بزرگ خطر آتش سوزي اين خودروها غافل كرده است.
«احسن محمدپور»، یک راننده تاکسی دو گانه سوز به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: بلافاصله بعد از گرانی بنزین برای درآمد بهتر؛ خودرو ام را دو گانه سوز دستی کردم چراکه از عهده مخارج خانواده ام در این شرایط گرانی بر نمی آییم.
او می افزاید: صف طولاني و یا تعطیلی های جايگاه هاي سوخت سی ان جی سبب شده تا گاها مردم به صورت غير مجاز اقدام به سوختگيري از طريق گاز ال پی جی و یا سيلندرهاي گاز خانگي كنند چراکه هیچ جایگاه استانداردی برای سوخت گیری این خودروها وجود ندارد.
«مصطفی بذری»، رییس اداره صنایع فلزی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان جنوبی در خصوص پیامدهای تقاضا برای نصب گاز ال پی جی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار داشت: سازمان استاندارد در حوزه مخازن «سی ان جی» آزمون استاندارد هیدرواساتیک بر اساس استاندار 6792 و بازرسی ادواری از سیستم سوخت رسانی گاز از ابتدا تا انتها بر اساس استاندارد 9747 و بازدید مخازن بر اساس استاندارد 9426 به صورت سالانه در مرکز معاینه فنی انجام می شود.
رییس اداره صنایع فلزی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان جنوبی بیان کرد: هرگونه نصب گاز ال پی جی در خودروها غیرقانونی است و مردم میتوانند در صورت مشاهده به شماره 1517 و یا اداره کل استاندارد گزارش دهند.
بذری می افزاید: تاکنون در خصوص نصب غیرقانونی گاز ال پی جی گزارشی به مرکز نرسیده است چون هیچ مجوزی برای نصب گاز ال پی جی صادر نشده است.
وی تصریح می کند: جایگاهی برای سوخت رسانی استاندارد و ایمن برای خودروهای دارای گاز ال پی جی وجود ندارد و سوخت گیر هم صد در صد نا ایمن هستند و تاکنون در این خصوص چندین حادثه آتش گیری هم داشته ایم.
رییس اداره صنایع فلزی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان جنوبی می گوید: از آنجایی که هیچ بازرسی و نظارتی برای نصب گاز ال پی جی وجود ندارد، لذا تقاضا برای استفاده از گاز ال پی جی برای سوخت خودرو بسیار خطرناک است.
«قربانعلی مردانی»، مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار می کند: در سبد سوخت خودرویی فقط بنزین و سی.ان.جی تعریف شده و استفاده از گاز مایع ال.پی.جی کاملا غیرقانونی، نا ایمن و غیر استاندارد است؛ گاز مایع ال.پی.جی تنها برای مصارف خانگی و پخت و پز در نظر گرفته شده و در خصوص استفاده از این فراورده به عنوان سوخت خودرو مصداق بارز عرضه خارج از شبکه است.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی می گوید: شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در خصوص نظارت بر مخازن گاز ال.پی.جی از نظر قانونی هیچگونه مسئولیتی ندارد.
مردانی ادامه می دهد: تمامی امور مربوط به خدمات و نصب مخازن CNG تحت نظر اتحادیه کشوری سوخت ها جایگزین و خدمات وابسته انجام می شود که در حال حاضر سه مرکز در استان خراسان جنوبی مجوز این اتحادیه را دارا هستند.
وی تاکید کرد: استفاده از سیستم سوخت رسانی LPG به عنوان سوخت خودرو غیرقانونی بوده و در این خصوص مکاتبات متعددی نیز با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی که وظیفه اصلی نظارت بر روند توزیع گاز مایع(LPG) را بر عهده دارد انجام شده است.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی تصریح می کند: این تخلف (استفاده از سیستم سوخت رسانی گاز مایع LPG) بعد از افزایش قیمت بنزین بیشتر شده و در صورت ادامه روند فعلی، مخاطرات جدی برای هم استانی های عزیر در پی داشته و به دلیل غیر استاندارد بودن وقوع انفجار در مراکز غیر مجاز شارژ خودروها را به شدت افزایش می دهد.
وی بیان کرد: لذا در فصل زمستان مناطق که هنوز به شبکه گاز طبیعی متصل نشده اند و مصرف کنده واقعی گاز مایع هستند را نیز با مشکل مواجه می کند.
نظر شما