« علاء امیریان نژاد »، معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس اظهار کرد: سامانه آنلاین رفع اتفاقات آب از سال گذشته در استان هرمزگان فعال شده است.
وی با تشریح میزان شکستگی های لوله های آب در استان هرمزگان، افزود: در فصول مختلف سال، میزان قطعی های آب متفاوت است.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان ادامه داد: در زمستان مصرف آب کمتر و همین موضوع نیز باعث افزایش فشار استاتیک آب میشود و در نتیجه میزان شکستگی های لوله و قطعی ها هم افزایش پیدا میکند.
امیریان نژاد با بیان اینکه مصرف آب از ساعت ۱۲ شب تا ۴ صبحکمتر و در نتیجه فشار آب نیز بیشتر می شود، گفت: ۴۰ درصد شبکه توزیع آب شهر بندرعباس نیز فرسوده است که اصلاح آن نیازمند تخصیص اعتبار بالایی است.
وی با اشاره به اینکه در زمستان میزان شکستگی ها دو تا سه برابر بیشتر از فصل تابستان است، تصریح کرد: با تدابیر اندیشیده شده، شاخص چگالی که توالی و تواتر اتفاقات در شبکه می باشد، زمان ترمیم شکستگی در مناطق مختلف استان به زیر یک ساعت رسیده است که این زمان در گذشته بیش از دو ساعت بود. در حالی که زمان استاندارد کشوری ترمیم شکستگی ها تا یک ساعت است.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان با ذکر این نکته که بیشترین زمان را برای ترمیم در شهر هایی داریم که به تازگی از روستا به شهر تبدیل شده اند، بیان کرد: هرمزگان، اولین استان و تنها استانی است که دارای سامانه آنلاین رفع اتفاقات آب در کشور است که از یک سال قبل از این سامانه استفاده می کنیم.
امیریان نژاد گفت: اکیپ های اتفاقات آب در بندرعباس دارای ۱۸ اکیپ خودرویی است که از خودروهای کولردار و نرم افزار استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه با فعال شدن سامانه آنلاین رفع اتفاقات آب، گزارش های کاغذی در این سامانه حذف شده و به همه اکیپ ها تبلت داده شده است و اقدامات به صورت سیستمی انجام می شود، اظهار کرد: تمامی گزارش ها به صورت نرم افزاری به اکیپ های اتفاقات ارسال میشود و تمامی مراحل به صورت آنلاین برای مسئولان شرکت قابل مشاهده است و سهل انگاری و یا تخلفات احتمالی بدلیل مشاهده آنلاین اکیپ ها به صفر رسیده است.
امیریان نژاد افزود: پس از تماس شهروندان با سامانه 122 اتفاقات آب و گزارش قطعی آب، اگر که قطعی آب به دلیل بدهی نباشد، بلافاصله به اکیپ اتفاقات اعلام میشود و در دستور کارشان قرار میگیرد.
وی گفت: درصورتی که چندین حادثه همزمان در یک منطقه داشته باشیم که در دستور کار یک اکیپ قرار گرفته باشد، متناسب با اهمیت اتفاق، اولویت بندی صورت می گیرد و نسبت به رفع شکستگی اقدام می شود.
امیریان نژاد افزود: مسافت و زمان حضور در محل حادثه توسط سامانه به صورت تخمینی محاسبه و مکان استقرار و مسیر حرکت تمام خودروهای اتفاقات آب آنلاین رصد می شود.
وی گفت: همچنین اکیپ های اتفاقات آب در زمان رسیدن به محل شکستگی لوله یا شبکه انتقال، قبل از اینکه عملیات ترمیم آغاز شود و بعد از ترمیم شکستگی، اقدام به ارسال عکس به سامانه می کنند تا مسئولان مربوطه نیز از تمامی مراحل مطلع شوند.
امیریان نژاد با بیان اینکه تمامی مناطق نقشه برداری شده است و نوع لوله های موجود در تمام شبکه ها مشخص است که این موضوع باعث می شود اکیپهای اتفاقات متناسب با نوع لوله ها، ابزار و لوازم را به همراه داشته باشند.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان افزود: پس از بررسی محل حادثه، اگر نیاز به حضور ماشین آلات سنگین باشد، پس از اخذ مجوزهای لازم نسبت به اعزام ماشین آلات اقدام می شود.
وی عنوان کرد: همچنین به زودی چهار اکیپ موتوری اتفاقات به صورت سه چرخه فعالیت شان را آغاز میکنند تا لوازم مورد نیاز ترمیم را حمل کنند و به محل هایی مانند مناطق حاشیه ای و بافت های فرسوده دارای کوچه های تنگ و باریک اعزام شوند که امکان حضور خودروهای اتفاقات وجود ندارد.
امیریان نژاد تاکید کرد: با تجهیز ناوگان اتفاقات آب بندرعباس به اکیپ های موتوری، رفع اتفاقات و شکستگی در این مناطق در کمترین زمان انجام میشود و رضایت ساکنان این محلات افزایش می یابد.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه ۷۰ درصد اتفاقات بر روی انشعابات و ۳۰ درصد بر روی شبکه آب اتفاق می افتد، ترمیم شبکه فرسوده آب را متضمن تخصیص اعتبارات استانی و کشوری دانست.
امیریان نژاد با گلایه از شکستگی هایی که توسط ماشین آلات برخی پیمانکاران در زمان اجرای پروژه های عمرانی به خصوص در حوزه گازرسانی اتفاق میافتد؛ اظهار کرد: به دلیل افزایش این اتفاقات، برخی از پیمانکاران نیز خودشان اقدام به ترمیم شکستگی می کنند که به دلیل عدم تخصص در این حوزه، گاهی باعث بروز خسارات بیشتری به شهروندان می شود.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان گفت: رسیدگی به شکایات در چنین مواقعی و... نیاز به شعبه ویژه قضایی با قضات متخصص حوزه آب دارد تا از بروکراسی ها کاسته شود و در کمترین زمان ممکن احکام صادر گردد.
امیریان نژاد گفت: در بندرعباس طول خطوط انتقال سه هزار و ۱۱۲کیلومتر و طول خطوط شبکه ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر می باشدکه خطوط بالای ۱۵ سال، فرسوده می باشند.
به گفته وی؛ ترمیم آسفالت پس از ترمیم شکستگی لوله با شهرداری است و شرکت آب وفاضلاب هزینه ترمیم را به شهرداری پرداخت می کند.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب هرمزگان عنوان کرد: استان هرمزگان توانسته است در برنامه ریزی و نظارت بر راهبری، اپراتوری، نگهداشت، تعمیرات و بازسازی تاسیسات آب در مدیریت تولید و توزیع در سال های ۹۳ و ۹۴ رتبه دوم کشوری را کسب کند.
وی گفت: در سال ۹۵ در ارزیابی فرایندهای راهبری، اپراتوری، نگهداری و تعمیرات، مدیریت تولید وتوزیع و برون سپاری به رتبه چهارم دست یافتیم.
امیریان نژاد اظهار کرد: همچنین بر اساس ارزیابی در خصوص تصفیه خانه های آب هرمزگان، در بین 90 تصفیه خانه در 32 استان کشور، نیز تصفیه خانه بندرعباس رتبه دوم را کسب کرده است.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان افزود: چهار تیم نیز به مسابقات مهارت فنی بلوک جنوب کشور اعزام کردیم که تیم های تعمیرات شبکه و کنترل کیفیت هرمزگان حائز مقام برتر شدند.
وی افزود: تیم های راه یافته به بلوک کشوری که در مجموع ۷ تیم هستند، در این مرحله با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
نظر شما