مسئولان نباید مدرسه داری کنند

دانش آشتیانی گفت: وزارت آموزش و پرورش و مسئولان نباید مدرسه داری کنند، همین عامل کیفیت آموزشی ما را این گونه کرده است.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان: «فخرالدین احمدی دانش آشتیانی» در آیین نکوداشت تجلیل از معلمان پژوهنده و پژوهشگر که امروز 24 آذر ماه در محل تالار فرهنگ برگزار شد، گفت: پایگاه اصلی تعلیم و تربیت، مدرسه است و آموزش و پرورش در تربیت خلاصه می شود اما آن گونه که باید به امر تربیت پرداخته نشده است.

 

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه زمینه حرکت به سمت توسعه از دانش و مهارت است، افزود: دانش همانند یک سرمایه است و موج سوم دانایی شامل ایدئولوژی، ارزش ها، نهادها و فرهنگ می شود؛ بنابراین توسعه دانایی محور بر افزایش دانش و پردازش اطلاعات و نوآوری توجه دارد.

 

وی با بیان اینکه سرمایه انسان و تربیت انسان ها اهمیت دارد، گفت: این موضوع به عنوان مهمترین محور اقتصادی دانایی است که به آموزش و پرورش باز می گردد. توسعه یعنی به سوی جامعه انسانی رفتن است که مشکلات و مسایل با بیشترین مشارکت و کمترین هزینه حل می شود.

 

وی اشکال نظام تعلیم و تربیت را عدم تقویت بعد تحلیلی ذهن دانست و گفت: اگر نتوانسته ایم در نظام تعلیم و تربیت حافظه ذهنی را تقویت کنیم، بنابراین توسعه نیز اتفاق نمی افتاد. باید بر هوش اجتماعی و پرورش دانش آموزان متمرکز شویم.

 

وزیر اسبق آموزش و پرورش بیان کرد: باید در نظام آموزشی از حافظه محوری به رابطه محوری، از دانش محوری به انسان محوری و از مدرسه محوری به جامعه محوری حرکت کنیم و اگر مدرسه را از جامعه جدا بدانیم، زیست انسانی نیز رخ نمی دهد.

 

وی با بیان این پرسش که چگونه یک وزارتخانه می تواند 105 هزار مدرسه را مدیریت کند، گفت: این در واقع عملیاتی نیست اما در حال حاضر این کار صورت می گیرد.

 

دانش آشتیانی با انتقاد از مدرسه داری مسئولان گفت: وزارت آموزش و پرورش و مسئولان نباید مدرسه داری کنند، این موضوع باعث شده که کیفیت آموزشی ما این گونه باشد.

 

وی ادامه داد: برنامه درسی، ساختار آموزش و پرورش و کتب در حال تغییر هستند و حجم آن زیاد و کم می شود اما در نهایت نیز نتیجه ای نمی گیریم، باید روش ها را تغییر دهیم.

 

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه باید به واقعیت های موجود در مدرسه پرداخته شود، گفت: تعداد 250 پژوهشکده تعلیم و تربیت در استان های مختلف وجود دارد اما نتیجه این پژوهش ها چقدر در مدارس مشهود بوده است؟

 

دانش آشتیانی تصریح کرد: فرآیندهای کنونی آموزش و پرورش معلم را پژوهنده تربیت نمی کند و همه چیز در قالب راهنمای معلم در اختیار او قرار داده می شود. چه زمانی می تواند پژوهش کند؛ تا زمانی که فرآیندها اصلاح نمی شود، معلم پژوهنده نمی شود و دانش آموز پژوهنده هم نخواهیم داشت چون معلم الگوی دانش آموز است.

 

وی همچنین یادآور شد: اگر به دنبال هویت ملی هستیم باید در برنامه درسی به برنامه های غیر متمرکز نیز توجه کنیم چون یک فارغ التحصیل سیستان و بلوچستان با یک مازندرانی نمی تواند یک برنامه داشته باشد.

 

 

کد خبر 868079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha