تصاویر کتاب داستان های قرآنی اشکالات فراوان دارد

شاد قزوینی معتقد است، آشنایی با قرآن باید در سه وجه داستان های قرآنی، مفاهیم و دستورات قرآنی، فن تجوید و روخوانی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «دکتر پریسا شاد قزوینی» عصر دیروز (شنبه 23 آذر در) نشست «اثربخشی تولیدات قرآنی برای کودکان» که در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: هدف از آموزش قرآن به کودکان تربیت، انسان سازی، شناخت خوبی ها و ارایه الگوی مناسب رفتاری است. در کشوری هستیم که از سنت به سمت مدرنیته تغییر موقعیت می دهیم. باید بگوییم در زمینه آموزش قرآنی از روش هایی استفاده کردیم که درست نبوده است.

 

این هنرمند نقاش و استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از مهمترین روش های یادگیری بحث الگوپذیری است، عنوان کرد: قلب کودک مانند زمین خاکی است که هر بذری در آن بکاریم، رشد می کند. هدف از آموزش قرآن به کودکان در ابتدا ایجاد آشنایی، انس و الفت با قرآن و سپس ایجاد شناخت، علاقه مندی، درک و فهم محدود است.

 

شاد قزوینی خاطرنشان کرد: آشنایی کودکان با قرآن در سه وجه باید مورد توجه قرار گیرد؛ داستان های قرآنی، مفاهیم و دستورات قرآنی، فن تجوید و روخوانی قرآن. در برنامه ریزی آموزشی باید به حوصله و انرژی کودک توجه داشت. کودکان اصولا پر جنب و جوش هستند و سرشار از انرژی. آنها زمان محدودی می توانند آرام بنشینند و درباره موضوعی تمرکز کنند. کودکان از ریتم، قافیه و وزن لذت می برند و در مورد مطالبی که هیجان انگیز باشد، مقاومت نمی کنند.

 

این پژوهشگر اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات ما در بازار نشر این است که ناشران طالب سود و زیان خود هستند و فکر نمی کنند کتاب ها چقدر کاربردی است و به درد مخاطب امروز می خورد. یکی از معضلات موجود در کتاب داستان های قرآنی برای بچه ها این است که در برخی از آنها تصاویر جنبه طنزآمیز و کاریکاتور پیدا کرده است. این مسئله اعتبار و ارزش و قداست موضوع را زیر سوال می برد. در برخی از این کتاب ها هماهنگی بین متن و تصویر وجود ندارد. تصویرگر کتاب کودک باید با اصول نقاشی کتاب کودک آشنایی داشته باشد و تصاویر کتاب باید از جذابیت لازم برخوردار باشد. تصویرپردازی باید متناسب با مقطع سنی کودک باشد.

 

وی با اشاره به اینکه تصویرگری های کتاب کودک باید متناسب با سن مخاطب باشد، بیان کرد: در تصاویر برخی از کتاب ها از نمادهایی استفاده شده که کودک درکی از آنها ندارد. رنگ ها باید به گونه ای باشد که حس کودک را تقویت کند. در تصویرگری باید دقت شود که حرمت های تصویری پیامبران و امامان حفظ شود. همچنین تصویرگران نسبت به آیات قرآن شناخت داشته باشند و از درک مفاهیم قرآنی برخوردار باشند. تصویرگران باید به علایق و روحیات کودک توجه داشته باشند، رنگ آمیزی ها باید متناسب با مقطع سنی کودک باشد. تصویرگر باید آشنایی اولیه با مبانی تجسمی داشته باشد. استفاده از الگوهای مناسب فرهنگی در پوشش و آرایش صورت ضروری است.

 

این استاد دانشگاه که دکترای فلسفه و علوم هنری نقاشی دارد، تصریح کرد: معضل بزرگ ما در دانشگاه ها این است که کارهای تحقیقاتی ما در آنجا مسکوت می ماند در صورتی که مباحث تحقیقی و پژوهشی باید به صورت کاربردی از دانشگاه ها خارج شود و مورد استفاده قرار گیرد. در کشورهای دیگر برای ساخت یک انیمیشن به صورت تیمی کار می کنند اما متاسفانه ما جسته و گریخته کار می کنیم. کار تیمی و اصولی باعث می شود که از موازی کاری ها جلوگیری شود.

کد خبر 867907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha