ملت حسینی و عاشورایی، ملتی زنده است

عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: حرارت و شور حسینی هرگز تحت هیچ شرایطی سرد نمی شود و ملت حسینی و عاشورایی ملت زنده ای است.

خبرگزاری شبستان//قم

اشاره:
نهضت امام حسین(ع) یک حرکت بزرگ فرهنگی است که انسان ها را از درون متحول می کند تحولی که لزوماً در مسایل سیاسی، اجتماعی زمان اثر می گذارد. ماه محرم امسال حال و هوای دیگری از نظر سیاسی و اجتماعی دارد، بیداری اسلامی که در کشورهای منطقه خاورمیانه بوجود آمده، قطعا عاشورای امسال رنگ و بوی دیگری در این کشورها دارد.


گفتگویی را با آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری، ترتیب دادیم تا ابعاد گوناگون تاثیرات مکتب امام حسین(ع) و عاشورا در بیداری ملت ها را تبیین کند.

 

آقای کعبی! محرم و صفر و اقامه عزادارای برای امام حسین(ع) از چه ظرفیت هایی برخوردار است؟ ماه محرم و صفر اسلام را زنده نگه داشتند و همیشه زنده هستند و ماه محرم و امام حسین(ع) و پیام عاشورا طراوت و تازگی خود را هرگز از دست نمی دهد کما اینکه شکل، ذهن، شعور، عقل و قلب و عاطفه حسینی همیشه دارای ظرفیت خیزش،حرکت، تحول و تقویت روحیه وفاداری به اسلام و زنده کردن حماسه و شور و نشاط برای احیای دین را دارد.


همیشه کربلا دارای ظرفیت احیای ملت ها و امت هاست، قطعا روحیه جهاد و شهادت در راه اسلام و تراژدی غمبار کربلا و مظلومیت خاندان اهل بیت(ع) الهام بخش همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان است.


ملتی که از حماسه حسینی تبعیت می کند و این مسیر را سرمشق خود قرار می دهد، از چه خصوصیت برجسته ای برخوردار است؟ در روایت از رسول گرامی اسلام آمده است که این حرارت و شور حسینی هرگز تحت هیچ شرایطی سرد نمی شود و ملت حسینی و عاشورایی ملت زنده ای است، کربلا و عاشورا نقشه و تدبیر الهی برای حفظ دین بود و تکلیف شرعی برای قیام و مبارزه با ظالمین و جهاد در راه خدا و تلاش برای تاسیس حکومت دینی تا مرز شهادت یک انسان معصوم مانند امام حسین(ع) است.


در کربلا تکلیف باطنی یعنی علم امام به شهادت و تکلیف ظاهری یعنی جهاد برای احیای امر دین با هم جمع شد و اباعبدالله الحسین اسوه همیشه تاریخ است و امام حسین(ع) بر هستی و جهان آفرینش و همه انسانهای آزاده و مبارز و مجاهد و مقاوم در برابر ظلم و ستم الگوست.


ملت های منطقه و کشورهای مسلمان چگونه می توانند از مکتب امام حسین(ع) برای احیای آرمان های خود بهره بگیرند؟ اگر مقتل الحسین برای غیرمسلمانان با فطرت دست نخورده و فطرت سالم گفته شود اشک آنها می آید و گریه می کنند، آقای فتحی شقاقی که رئیس حرکت جهاد اسلامی است گفته که راه نجات فلسطین، عمل به مکتب حسینی است و بعد از آن رمضان عبدالله، رئیس حرکت جهادی فلسطین نیز همین صحبت را تکرار کرده است.


امروز توجه به مکتب حسینی و شعائر و مناسک حسینی به عنوان یک حرکت الهام بخش ملتها بیش از پیش آزادگان جهان را به خود جلب کرده و مکتب حسین(ع) یعنی مکتب توحید و اخلاص و انسان کامل و بندگی خدا و فداکاری و جانبازی در راه خدا و مکتب جهاد و شهادت و فضیلت انسانی است.


شور و نشاط حسینی ملت ایران الهام بخش ملت های منطقه برای نهضت بیداری اسلامی است.


آقای کعبی! ایام محرم فرصت مناسبی برای مبلغان است، مبلغان دین چه مطالبی را باید در اولویت تبلیغ خود قرار دهند؟ مبلغان باید احیای معارف اهل بیت(ع)، امر اهل بیت(ع)، تبیین حقایق و معارف اسلام و فضلیت های اخلاقی و فلسفه نهضت و قیام امام حسین(ع) را برای مردم تبیین کنند که مکتب حسینی برای همه نسل ها و اقشار و صنف ها پیام دارد. مکتب حسینی جامعیت اسلام را به شکل تجسم یافته ارائه می کند و مبلغان در ایام عزاداری با ذکر احادیث و سیره امام حسین(ع) و نیز معارف اسلام و اخلاق و فقه اسلام تلاش می کنند که سطح دینداری و اخلاق و فضایل و ارزش های اسلامی را در میان جامعه بالا ببرند و شور و شعور حسینی را با هم در منبر حسینی به مردم بیاموزند.


مبلغان ولایت الهی را هم بیان کنند و وضعیت و پیوند بیداری اسلامی و عاشورا تبیین شود و لزوم اینکه اسلام را از اسلام شناسان در این زمانه بگیرند و اسلام شناسان مجتهدان، مراجع و ولی فقیه هستند. مبلغان توجه داشته باشند و به مردم بگویند که خط اسلام منهای روحانیت و اسلام منهای معنویت و اسلام منهای التزام به گفته مجتهد اسلام شناس، خط انحرافی است و در هیئت های عزاداری و مجالس امام حسین(ع) حتما محوریت منبر حسینی و گوینده روحانی حفظ شود.


پایان پیام/

کد خبر 86789

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha