دکتر «آرش نجیمی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، پیرامون بیماری آنفولانزا اظهار داشت: ویروس آنفولانزا، تشابهاتی با ویروس سرماخوردگی معمولی دارد و تمایزاتی نیز دارد؛ آنفولانزا با تبهای ناگهانی بالای ۳۸ درجه شروع میشود و علائمی از جمله دردهای عضلانی، سرفه وغیره دارد؛ این علائم، علائم معمول آنفولانزا است ولی آنفولانزا همیشه به این علائم محدود نمیشود و حتی ممکن است در اثر آنفولانزا، علائم گوارشی نیز بروز پیدا کند.
وی با بیان اینکه هر ساله این بیماری شیوع پیدا میکند، افزود: هرساله از اواخر آذرماه، ما به طور قابل توجهی با ابتلا به آنفولانزا مواجه میشویم ولی امسال این بیماری زودتر شیوع پیدا کرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با یادآوری آمار جهانی ابتلا به این بیماری ادامه داد: گفته میشود در مقیاس جهانی، هر ساله ۱۰ درصد افراد به این بیماری مبتلا میشوند ولی در استان اصفهان، با احتساب ۱۰ درصد جمعیت استان رقم بسیار بالایی به دست میآید که خوشبختانه به هیچ وجه، ما حتی به نزدیکی این آمار هم نرسیدهایم.
وی ویروس آنفولانزا را یک ویروس متغیر معرفی کرد و افزود: ویروس آنفولانزا یک ویروس متغیر است و هرساله شکل و نوع این ویروس دچار تغییر میشود و امسال هم این ویروس نسبت به سال گذشته با تغییراتی همراه بوده و اندکی شکل تهاجمیتر به خو گرفته است.
نجیمی در واکنش به تصوری عمومی درباره تبدیل ویروس سرماخوردگی به ویروس آنفولانزا بیان کرد: آنفولانزا ویروس خاص و مجزایی نسبت به سرماخوردگی دارد سرماخوردگی هم ویروس جدایی است و عوامل مختلفی میتواند باعث سرماخوردگی شود و اینطور نیست که سرماخوردگی به آنفولانزا تبدیل شود.
وی دستهای آلوده را مهمترین راه انتقال ویروس به دیگران عنوان کرد و افزود: ویروس آنفولانزا در ترشحات دستگاه تنفسی افراد مبتلا وجود دارد و زمانی که این ویروس در محیط رها میشوند و یا در سطوح قرار میگیرند، افراد دیگر در مواجهه با این ویروس قرار گرفته و مبتلا میشوند. مهمترین راه انتقال این ویروس به بدن افراد از طریق دستها است و زمانی که دست فرد با سطوح آلوده تماس پیدا میکند یا به طور مثال زمان دست دادن با افراد مبتلا، این ویروس به بدن او منتقل شده و او را نیز مبتلا میکند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره واکسن آنفولانزا خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات سالیانه این ویروس، واکسن آنفولانزا نیز باید هر ساله استفاده شود و افراد بایستی هر سال واکسن جدیدی که ویروسهای سالهای پیش را نیز در خود دارد تزریق کنند؛ بهترین زمان استفاده از آن نیز اواخر شهریور و اوایل مهر است و اگر در این بازی زمانی تزریق شود، بیشترین کارایی را خواهد داشت.
وی با بیان اینکه نیازی نیست که همه افراد واکسن آنفولانزا را تزریق کنند، ادامه داد: بیماری آنفولانزا، در ۹۵ تا ۹۸ درصد موارد، خود به خود و با یک مراقبت ساده، استراحت خوب و نوشیدن مایعات زیاد، درمان میشود و نیازی نیست که همه افراد واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.
دکتر نجیمی ادامه داد: در برخی افراد مثل سالمندان، افراد مبتلا به پبیماریهای زمینهای، نقص ایمنی، مشکل کبدی، بیماری مزمن ریوی و غیره، در صورت ابتلا به آنفولانزا، شرایط قدری بغرنجتر میشود که در برخی موارد نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا میکنند و درباره دیگران، چندان جای نگرانی درباره بیماری آنفولانزا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه واکسن آنفولانزا ویژه افراد پرخطر است، افزود: البته تزریق واکسن آنفولانزا به معنی مصونیت کامل در برابر آنفولانزا نیست بلکه واکسن آنفولانزا یک ایمنی زیر ۴۰ درصد به افراد میدهد و کسانی که واکسن آنفولانزا را تزریق میکنند نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند ولی با این وجود تزریق این واکسن به افراد پرخطر حتماً توصیه میشود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا تصریح کرد: مهمترین راه پیشگیری از آنفولانزا که همه متخصصان بر آن اتفاق نظر دارند شستن مداوم دستها است و رعایت همین نکته ساده در بسیاری از موارد از ابتلا به آنفولانزا پیشگیری میکند.
وی در توصیه به افراد مبتلا افزود: کسانی که به ویروس آنفولانزا و یا سرماخوردگی مبتلا میشوند حتما به میزان کافی استراحت کنند. سیست ایمنی بدن افراد مبتلا با استراحت کافی تقویت شده و میتواند خود به خود آن بیماری را کنترل کند و نگذارد که بیماری بغرنج شود. ما مواردی داشتهایم که فرد به میزان کافی استراحت نکرده و بیماری از یک شرایط ساده، بسیار پیچیدهتر شده و مشکلات شدیدی را برای افراد ایجاد کرده است. همچنین افراد مبتلا تا جایی که امکان دارد از حضور در مکانهای شلوغ و عمومی پرهیز کنند تا باعث بیماری دیگران نشوند./
نظر شما