تکیه نفرآباد بیش از 300 سال است که عزادار سیدالشهداست

عده ای از اهالی شیراز 327 سال پیش در محله نفرآباد شهرری ستون خیمه ای را برافراشتند که پس از گذشت سالها هنوز پابرجاست تا عزادار کسی باشند که عالم را با فداکاری اش مبهوت خود کرده است.

خبرگزاری شبستان: این روزها شور و نوای عاشقان حسینی در آستانه ماه محرم طنین انداز کوچه و بازار شده است. عاشقان اباعبدالله با برپایی تکیه ها و حسینیه های عزاداری سالار شهیدان پس از 1371 سال خود را یک بار دیگر محیای عاشورای حسینی می کنند. بازار طبل، سنج و پرچم های محرم رونق دارد و کتیبه ها به این بیت حماسی محتشم مزین شده اند: باز این چه شورش است که در خلق عالم است باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است.

1060 ( ه. ق)؛ این تاریخی است که عده ای از اهالی شیراز به محله نفرآباد شهرری آمدند و ستون خیمه ای را برافراشتند که پس از گذشت 327 سال هنوز پابرجاست تا عزادار کسی باشند که عالم را با فداکاری اش مبهوت خود کرده است.

تکیه نفر آباد در جنوبی ترین نقطه شهرری و همجوار با حرم سیدالکریم قرار دارد. چند روزی است که ستون وسط حسینیه در ضلع شرقی حرم نمایان شده است. وقتی وارد خیمه شدم بی اختیار گفتم: السلام علیک یا ابا عبدالله(سلام الله علیه). دوست داشتم در مراسم نصب خیمه حضور داشته باشم اما چند روز دیر آمده بودم و کارها تمام شده بود.
چند پیرمرد در تکیه بودند. آنها هم در جوانی چادرهای مادرانشان را سیاهی عزای امام حسین (ع) کرده بودند. اکنون عمری را به نوکری سپری کرده و با افتخار مدال نوکری را به سینه زده اند. حاج حسن منصوری فر، یکی از مسئولان هیئت با مژه و ابروهای سفید و نگاهی پر از شور و عشق کنار آبدارخانه روی یک چهار پایه نشسته بود. عطر چای همه جا را برداشته بود. وقتی پای حرف هایش نشستم آهی کشید و گفت: "از قدیمیا فقط من موندم."
خدا را شکر کرد که یک سال دیگر برای امام حسین(ع) مجلس روضه به پا می کنند و او هم حضور دارد. او می گوید" اینجا قدیمی ترین هیئت شهرری است" و پس از آن تکیه میدان و تکیه هاشم آباد سه هیئتی هستند که از قدمت بیشتری دراین منطقه برخوردارند.
این هیئت مزین به نام حضرت علی اکبر(ع) است و سَردر آن با کاشی کاری لحظه شهادت حضرت علی اکبر(ع) را که بر روی زانوی ابا عبدالله(ع) سر نهاده است نمایش می دهد. نمای خارجی دیوارها آجری است در فاصله دو متری زمین قلاب های گردی نصب شده اند که یک سر آن درون دیوار فرو رفته و با طناب چادر خیمه را از دو سمت مهار می کنند. وارد صحن شبستان که می شوی دور تا دور سکویی به ارتفاع 30 سانت و عرض سه متربرای نشستن عزاداران وجود دارد. فضای شبستان 400 متر است در ضلع جنوبی شبستان حسینیه قرار دارد که قسمت زنانه است و با یک در از شبستان جدا می شود. مساحت حسینیه 200 متراست که آشپزخانه نیز جزء آن می باشد. دور تا دور شبستان دو طبقه است که در گذشته زن ها مراسم تعزیه خوانی را از آنجا تماشا می کردند؛ این مراسم قبل از انقلاب به مدت یک دهه برگزار می شد.
ستون چوبی به ارتفاع 12 متر چادر خیمه را نگه می دارد. چادر سفید خیمه کار هنرمندان اصفهانی است و قدمتی حدود 12 سال دارد. این بنا در سال 1342 باز سازی شده و ستون های چوبی جای خود را به تیرآهن ها داده اند تا همان سبک قدیمی حفظ شود.
پایان پیام/
 

 

 

 

 

 

کد خبر 86709

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha