به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، فاطمه اقبالی، کانون های فرهنگی هنری مساجد با برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی و دینی توانسته اند، سنگری برای مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی به شمار آیند و پاتوقی برای حضور نسل نوجوان و جوان. با توجه به شبهاتی که امروز در مباحث دینی مطرح می شود، می توان گفت این مراکز یکی از بهترین پایگاه ها برای تعمیق باورهای دینی و گسترش و تعمیق آموزه های اصیلی مکتبی همچون مهدویت محسوب می شوند. کانون فرهنگی هنری «حضرت قمربنی هاشم(ع)» واقع در چمگردان شهرستان لنجانِ استان اصفهان ازجمله این کانون های مسجدی است. در گفت وگو با «پیمان نوروزیان»، مدیر این کانون فرهنگی هنری فعالیت های آن در حوزه مهدویت را جویا شده ایم که در ادامه می آید:
به منظور وورد به بحث در مورد تاریخچه فعالیت کانون فرهنگی هنری حضرت قمر بنی هاشم(ع) چمگردان شهرستان لنجان در استان اصفهان توضیح دهید.
کانون فرهنگی حضرت قمر بنی هاشم(ع) چمگردان در سال 1386 در مسجد حضرت قمر بنی هاشم (ع) با مجوز رسمی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان شروع به فعالیت کرد. این کانون که برای تمامی افراد در همه گروه های سنی برنامه های متنوعی اجرا می کند، در ابتدای تاسیس در زمینه های مختلف فرهنگی و مذهبی فعالیت داشت، ولی از سال 1389 در دو حوزه تخصصی مهدویت و خانواده در سطح شهرستان لنجان با هدف ترویج فرهنگ مهدویت و شکل گیری خانواده مهدوی فعالیت های خود را سامان بخشید و اکنون با نام کانون تخصصی مهدویت و خانواده لنجان مشغول فعالیت است.
کانون حضرت قمر بنی هاشم(ع) با چه کیفیتی در این دو محور فعالیت می کند؟
امروزه یکی از بهترین مدل هایی که می توان در انجام فعالیت های فرهنگی اجرا کرد، مدل نشاط و تعالی است، اگر ما بتوانیم نشاط و علاقه و حرکت را در فعالیت مان ایجاد کنیم، می توانیم به راحتی تعالی و رشد را زمینه سازی کنیم. یعنی نشاط بستری است برای رشد و فعالیت فرهنگی.
اردو یا فعالیت ورزشی و اجرای طرح های مذهبی باید به عنوان یک رویکرد مهم در کانون های فرهنگی هنری مساجد مورد توجه قرار گیرد. در همین راستا یکی از طرح هایی که توسط این کانون در مدارس اجرا می شود، طرح «رایحه انتظار» است که برنامه ریزی، مدیریت و اجرای آن بر عهده گروه مهدویت مدرسه است و کانون، هدایت و حمایت از گروه را بر عهده دارد و اعضای گروه با تکیه بر استعداد و توانمندی های خود برنامه ها را پیش می برند.
ماموریت کانون فرهنگی هنری حضرت قمر بنی هاشم(ع) در شهرستان لنجان در چه حوزه هایی تعریف شده است؟
کانون تخصصی مهدویت و خانواده به عنوان تنها کانون تخصصی در این دو حوزه در شهرستان فعالیت می کند. به همین جهت کادرسازی و نیروسازی اولین رسالت کانون در شهرستان است تا با وجود نیروی متخصص و متعهد بتواند فعالیت های خود را استمرار بخشد. این کانون با تمامی نهادها، ارگانها و مجموعه های فرهنگی شهرستان ارتباط نزدیک داشته و تمامی ظرفیت خود را جهت اجرای برنامه های فرهنگی در اختیار آنها قرار می دهد.
از طرفی تمام تلاش مجموعه، جریان سازی در مسیر گفتمان انقلاب اسلامی است. هدف از مجموعه فعالیت های فرهنگی رشد و تعالی انسان در رسیدن و بازگشت به حقیقت اصلی خود یعنی «حقیقت انسان» و «روح خدا» یعنی همان گفتمان انقلاب اسلامی است. کانون نیز با فعالیت های خود خصوصا آگاهی بخشی درباره فرهنگ ناب مهدوی، به این مهم کمک می کند.
کانون حضرت قمر بنی هاشم(ع) در حوزه مهدویت مجری چه طرح و برنامه هایی است؟
کانون فرهنگی هنری حضرت قمر بنی هاشم(ع) به عنوان یکی از فعالترین کانو نهای تخصصی مهدویت در سطح استان و کشور مطرح است. برگزاری دوره های مقدماتی و تکمیلی مهدویت با حضور اساتید برجسته مرکز تخصصی مهدویت قم، برگزاری اولین دوره تربیت مربی مهدویت زیر نظر مرکز تخصصی مهدویت قم، اجرای اولین دوره تربیت مربی کودک مهدوی، دوره تخصصی تربیت فرزند در 35 موضوع تخصصی از جمله برنامه های این کانون مسجدی با موضوع مهدویت است.
برگزاری دوره های تخصصی همسرداری و خانواده مهدوی، برگزاری مشاوره حضوری در زمینه های مختلف و برگزاری اردوهای جهادی «مهر مهدوی» بخش دیگری از فعالیت های این کانون در حوزه مهدویت است.
کانون فرهنگی هنری حضرت قمر بنی هاشم(ع) با همکاری آموزش و پرورش برای دانش آموزان مدارس چه دوره هایی را در زمینه مهدویت برگزار می کند؟
بخشی قابل توجهی از تمرکز فعالیت های این کانون بر دانش آموزان است، زیرا معتقدیم از همان دوران کودکی و نوجوانی باید مفاهیم و آموزه های مهدوی را در جامعه تعمیق بخشید و گسترش داد، به همین جهت برگزاری دوره های خانواده و تربیت مهدوی در مدارس و تشکیل گروه های مهدویت در مدارس یکی از رویکردهای ما است. ضمن اینکه ما مجری طرح «رایحه انتظار» در 86 مدرسه شهرستان این استان هستیم و تشکیل گروه های مهدویت در مدارس را مورد توجه قرار داده ایم.
آموزش معارف مهدویت به هشت هزار دانش آموز، راه اندازی اولین کتابخانه و بانک نرم افزار تخصصی مهدویت در شهرستان، راه اندازی خانه فرهنگی دیجیتال شهرستان و نیز برگزاری نمایشگاه های تخصصی با موضوع مهدویت، خانواده، کودک و نوجوان بخش دیگری از برنامه های این کانون با موضوع مهدویت است. ضمن اینکه این کانون در 700 موضوع فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه کرده است.
خروجی فعالیت های کانون در موضوع مهدویت چیست؟
نه تنها مجموعه ما بلکه تمامی مجموعه های فرهنگی تلاش شان برای خروجی مثبت است اما این نکته را باید مد نظر قرار داد که نتیجه اکثر فعالیت های فرهنگی بلندمدت و به این امید است که بتوان با تغییر نگرش و دیدگاه و همچنین سبک زندگی افراد مسیر رسیدن به رشد و تعالی را برای آنها هموار کرد. این کانون در برنامه های خود نظرسنجی جامعی متناسب با همان برنامه تهیه و در اختیار مخاطبان قرار می دهد تا بتواند نتیجه عملکرد خود را ارزیابی و با شناخت نقاط قوت و ضعف، برنامه های آتی خود را با خروجی مثبت بیشتری برنامه ریزی کند.
چه معیارهایی را در فعالیت های کانون در رسیدن به هدف و منحرف نشدن از حرکت خود در نظر گرفته اید؟
مهمترین عامل در منحرف نشدن از هر هدفی، شناخت و درک صحیح از آن هدف است، لذا با تبیین و شناخت درست از انقلاب اسلامی و اهداف آن و همچنین تبعیت از رهنمودهای مقام معظم رهبری، تلاش می کنیم که در تحقق اهداف و برنامه های طراحی شده، موفق عمل کنیم.
نظر شما