رونق فعالیت‌های پژوهشی در حوزه‌های علمیه  تهران با برگزاری جشنواره‌های شعرانی و حلی

حجت‌ ‌الاسلام کرباسی گفت: برگزاری جشنواره‌های علمی و پژوهشی همچون «علامه حلی» و «علامه شعرانی» در ارتقای سطح علمی استادان و طلاب حوز‌ه‌‌های علمیه و ترغیب آنان به انجام کارهای تحقیقاتی، نقش بسزایی داشته است.

حجت‌ الاسلام والمسلمین «محمدرضا کرباسی» در گفت‌ و ‌گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به نقش مهم برگزاری جشنواره های علمی و پژوهشی همچون علامه حلی و علامه شعرانی در ارتقای سطح علمی استادان و طلاب حوزه های علمیه، اظهار کرد: این جشنواره ها توانسته انگیزه این قشر را در زمینه پژوهش و نگارش مقالات علمی کاربردی افزایش دهد هرچند باید جنبه کاربردی و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه در آنها تقویت شود.

 

عضو شورای معین حوزه علمیه تهران یادآور شد: استادان و فضلای حوزه علمیه، جامعه مخاطب جشنواره علامه شعرانی (ره) هستند که تاکنون سه دوره از آن با استقبال گسترده حوزویان استان تهران برگزار شده است.

 

وی افزود: جشنواره علامه حلی (ره) نیز به دنبال شناسایی و حمایت از استعدادهای علمی طلاب جوان است که امسال دوازدهمین دوره آن در قالب های کتاب، پایان نامه و مقاله، در حال برگزاری است و نفرات برگزیده خود را در سال ۹۹ می شناسد.

 

کرباسی در ادامه با بیان اینکه موفقیت در دوره ها و تکالیف پژوهشی جزو برنامه درسی طلاب مدرسه علمیه امیرالمومنین (ع) (واقع در شهر ری) است، گفت: همین اقدام موجب شرکت گسترده و موفقیت استادان و طلاب این حوزه در جشنواره های علامه شعرانی و علامه حلی شده است. ضمنا هر سال دست کم 120 اثر پژوهشی از این مدرسه به جشنواره علامه حلی ارسال می شود.

 

وی درباره برنامه های مدرسه علمیه امیرالمومنین (ع) در حوزه پژوهش، تصریح کرد: همه ساله چندین دوره کارگاه آموزش روش تحقیق با تدریس استادان برتر این حوزه در این مدرسه برگزار می شود که همین موضوع موجب آشنایی این گروه با روش های نوین تحقیق و متعاقب آن، موفقیت در جشنواره ها و رقابت های علمی است.

 

تولیت مدرسه علمیه امیرالمومنین (ع) افزود: همچنین، آثار علمی استادان و طلاب این مدرسه با موضوعات علوم عقلی و نقلی، در فصلنامه «سخن» که از منشورات این مرکز است، منتشر می شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: کتابخانه مدرسه علمیه امیرالمومنین (ع) به منظور دسترسی آسان و سریع استادان و طلاب به منابع علمی و پژوهشی و با دارا بودن حدود 20 هزار جلد کتاب، در سال 1395 تاسیس شد و همه ساله تازه ترین منابع در رشته های فقهی، اصولی، تاریخی و ... به آن افزوده می شود تا به این صورت پژوهشگران با فراغ بال بیشتری به کارهای تحقیقی بپردازند.

 

کد خبر 866733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha