به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،حجت الاسلام والمسلمین «حمید نگارش» پیش از ظهر امروز(دوشنبه ۱۸آذر) در نشست خبری که به مناسبت معرفی فعالیت های پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) قم در محل این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار داشت: پژوهشگاه وابسته به نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گذر نزدیک به چهار دهه فعالیت در عرصه پژوهش یکی از با سابقه ترین مراکز علمی علوم اسلامی در سطح کشور و در نیروهای مسلح به شمار می رود.
رییس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) افزود: این مجموعه علمی در سال 59 به اهتمام شهید آیت الله فضل الله محلاتی نماینده وقت حضرت امام(ره) در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شد و تا به امروز افزون بر انجام دادن طرح های پژوهشی متعدد، تدوین و تألیف بیش از 1200 کتاب مطالعاتی و آموزشی را در کارنامه خود به ثبت رسانده و در اختیار مخاطبان و فراگیران در نظام آموزش عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح قرار داده است.
وی در ارتباط با تاریخچه این پژوهشگاه خاطرنشان ساخت: از همان آغاز کار استادان و فضلایی همچون حضرات آیات فضل الله محلاتی، سید مهدی روحانی، علی احمدی میانجی، رضا استادی، ابراهیم امینی، سید جمال الدین دین پرور، محمدرضا فاکر و سید محسن خرازی هیأت علمی و کارگروه مشورتی این مرکز شدند.
حجت الاسلام والمسلمین نگارش با اشاره به تبدیل مرکز تحقیقاتی سپاه در سال 75 به پژوهشکده و در سال 93 به پژوهشگاه گفت: در حقیقت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) در یک کلام به دنبال معرفی دین خدا در عرصه های گوناگون از جمله مسائل سیاسی، اعتقادی و فرهنگی است و این که دین اسلام را به عنوان برترین ادیان آسمانی که پاسخگوی نیازهای بشر امروز است، معرفی کند.
رییس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) در ادامه با اشاره به فعالیت های پژوهشگاه یادآور شد: سایت «جوابگو» پژوهشگاه توانسته بعد از چندین سال سابقه به چندین هزار سؤال جواب بدهد و یکی از عرصه های مهم این سایت، پاسخ به شبهات است.
وی افزود: کتابخانه ما نیز ظرفیت خاصی دارد و ما در طول این چهل سال بالغ بر 30 هزار جلد کتاب جمع آوری کرده ایم که گنجینه ای بزرگ محسوب می شود و در خرید کتاب های جدید آنچه را که رهبر معظم انقلاب تقریظ زده اند از طریق منابع پوشش می دهیم تا منابع و کتابخانه ما عمیق و کامل باشد و پژوهشگران ما در دسترسی به منابع مشکلی نداشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین نگارش با اشاره به این که بصیرت زایی و دشمنان شناسی از مطالبات رهبر معظم انقلاب بوده است، گفت: دشمن شناسی و آمادگی های لازم از جمیع جهات ضروری است و ما از این ظرفیت از طریق فضای مجازی استفاده کرده ایم تا به نوعی از ظرفیت مبارکی که ایجاد شده پاسداری کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین نگارش ابراز داشت: برای اولین بار در سال گذشته ستاد کل نیروهای مسلح از پژوهشگاه بازدید داشتند و ابراز رضایت خود را نسبت به فعالیت های انجام شده مطرح کرده و توصیه هایی نیز برای بهبود فعالیت های پژوهشکده اعلام کردند.
رییس پژوهشگاه امام صادق(ع) با بیان این که جریان شناسی ایران معاصر از جمله کارهای برجسته پژوهشگاه است، گفت: همچینین کتاب احکام سازمانی در عرصه مسائل شرعی و جریان شناسی هایی در عرصه فمنیسیم، بهائیت، انجمن حجتیه توسط پژوهشگران انجام شده است، تنها در بخش احکام فقهی نظامی از جمله احکام دریاها، هوا فضا و موضوعات مرتبط با آن 14 جلد کتاب با مدیریت حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده و تحت نظارت مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی منتشر شده است.
وی افزود: در بحث سبک زندگی و شاخصه ها و مؤلفه های آن نیز کارهایی انجام شده و همچنین ویژگی های خانواده اسلامی و چیستی و چگونگی و چرایی معنویت اسلامی نیز پژوهش های داشته ایم؛ یکی از مطالبی که پژوهشگاه دغدغه دارد پاسخ به مطالبات نیروهای مسلح است از این رو سازمان بسیج مستضعفین درخواست متنی در خصوص بسیجی مطلوب داشتند که کتاب «بسیجی مطلوب» در دو جلد منتشر شد.
رییس پژوهشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: در هفته پژوهش کتب فرهنگی نهادی سپاه در 23 جلد رونمایی می شود که جزو کارهای برجسته پژوهشگاه محسوب می شود و برای اولین بار نیز پژوهشگاه کتاب های صوتی خود را نیز در هفته پژوهش منتشر می کند.
نظر شما