زندگی فرزند خوانده پیامبر اکرم(ص) رمان شد/ داستانی درباره دوراهی بردگی و آزادی

ناصری با بیان اینکه در کتاب «فرزند خوانده» فضای دوره جاهلیت و خرافات و آداب و رسوم حاکم در آن جامعه تشریح شده است، گفت: شخصیت اصلی داستان بردگی را به آزادی ترجیح می دهد.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی – مریم داوری: «مسلم ناصری» از نویسندگان پیشکسوت حوزه کودک و نوجوان است که در سال 1351 در کاشمر به دنیا آمده است و بیشتر در حوزه تاریخی و مذهبی قلم می زند.ناصری دروس حوزه را تا مقطع خارج فقه و اصول ادامه داد و از محضر مراجع عظام مکارم شیرازی و سبحانی بهره برد و کارشناسی تاریخ خود را در دانشگاه باقرالعلوم(ع) تمام کرد و کارشناسی‌ارشد در رشته تاریخ اسلام را در دانشگاه شهید بهشتی تهران به پایان برد. ناصری سردبیر سابق مجلات ماهک و ملیکا بود که با محوریت امام زمان(عج) برای خردسالان و کودکان منتشر می شود. وی بیش از ده سال مدیر گروه نقد و بررسی و داستان‌نویسی تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی قم بود. برخی از کتابهای این نویسنده به زبانهای عربی و انگلیسی ترجمه و چاپ شده است. به منظور اطلاع از کتابهایی که این نویسنده در دست چاپ دارد گفتگویی با وی ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

در حال حاضر چه کتابهایی در دست نگارش و یا انتشار دارید؟

کتاب «فرزند خوانده» را در دست چاپ دارم که قرار است از سوی انتشارات معارف منتشر شود. امیدوارم که این کتاب به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال آینده برسد.

 

کتاب« فرزندخوانده» را در چه قالب نوشتید؟ این کتاب برای چه گروه سنی است و چند صفحه دارد؟

این کتاب یک رمان تاریخی است که برای گروه سنی کودک و نوجوان نوشتم. حدودا 250 صفحه دارد.

 

موضوع فرزند خواندگی چیست؟

«فرزند خوانده» داستان آزادگی است و از لحاظ تاریخی به زید ، فرزند خوانده پیامبر اکرم(ص) می پردازد. زید به مکه آورده و فروخته می شود . او را به حضرت خدیجه(س)، همسر پیامبر اکرم(ص) می فروشند. حضرت خدیجه (س) نیز زید را به پیامبر(ص) می بخشد.پدر زید صحرا به صحرا و شهر به شهر دنبال زید می گردد و بالاخره خبر می یابد که فرزندش در مکه است.پدر به مکه می رسد و از زید می خواهد با او برگردد اما زید قبول نمی کند و بردگی در نزد پیامبر اکرم(ص) را به آزادگی ظاهری ترجیح می دهد. همه به زید انتقاد می کنند که چرا حاضر به آزادی نشدی. پیامبر اکرم (ص) در چنین شرایطی می فرمایند:زید فرزند من است و از من ارث می برد.

 

در کتاب «فرزند خوانده» به فضای دوران جاهلیت و فرهنگ آن دوران نیز پرداخته شده است؟

بله چون داستان در دوره جاهلیت رخ داده است، پردازش آن زمان هم لازم بوده است.در این کتاب فضای جاهلیت تبیین شده و داستان جامعه ای برخاسته از فرهنگ خرافات روایت شده است. «فرزند خوانده» به دوره جاهلیت، آداب و رسوم، افکار و رفتار و سنت هایی که در آن دوره بوده است اشاره کرده است .

 

از چه منابعی برای نوشتن کتاب «فرزند خوانده» استفاده کردید؟

از منابع معتبر قدیمی همچون تاریخ طبری تا منابع پژوهشی امروز همچون آثار زرگری تا تاریخ ها و مقالات پژوهشی که درباره عصر جاهلیت نوشته شده است.

 

نوشتن کتاب فرزند خوانده چقدر طول کشید؟

دو سال

 

آیا قبل از این کتابی در مورد زید، فرزند خوانده پیامبر اکرم(ص) برای کودکان یا نوجوانان منتشر شده است؟

فکر نمی کنم. بنده تا کنون کتابی با مضمون زید، فرزند خوانده پیامبر اکرم (ص) که برای گروه سنی کودک و نوجوان نوشته شده باشد، ندیدم. یکی از دلایلی که تصمیم گرفتم در مورد این فرد بنویسم خلایی بود که احساس کردم.

 

نکته حائز اهمیت کتاب «فرزند خوانده» چیست؟

این نکته مهم است که فردی در فضای جاهلیت تصمیمی می گیرد که بر خلاف تصور همه است. در فضای جاهلی عرب که رابطه خونی ، آبرو و حیثیت بسیار مهم است و برده بودن به شدت ناپسند است،یک نفر می خواهد برده بماند و حاضر نیست آزاد شود. چه حرکتی در حال ظهور است که این فرد دوست ندارد پا به دنیای دیگران بگذارد؟ این نکته جای بحث و بررسی دارد.

 

 

 

 

کد خبر 865477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha