تولید مسکن در ۵ سال گذشته وجود نداشته است/برای کنترل قیمت‌ها باید عرضه و تقاضا را به تعادل برسانیم

رهبر به گرانی بازار مسکن طی ۵ سال گذشته اشاره کرد و گفت: در ۵ سال گذشته تولید مسکن در کشور وجود نداشته و همین موضوع باعث برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «ایرج رهبر» شب گذشته (شنبه 16 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع آخرین اقدامت وزارت راه و شهرسازی درباره کنترل قیمت مسکن اختصاص داشت با اشاره به اینکه اخذ مالیات از خانه‌های خالی تنها در ایجاد رونق بازار مسکن کافی نیست، گفت: بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در کشور وجود دارد که اگر دولت حمایت لازم را از بخش خصوصی داشته باشد می‌تواند در ایجاد رونق مسکن موثر باشد.

 

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران با بیان اینکه سازندگان وتولید کنندگان مسکن در کشور تنها کارشان تولید مسکن است، گفت: راهکاری که برای حل معضل مسکن در کشور وجود دارد افزایش تولید مسکن در کشور است. در صورتی که اجباری در حوزه مسکن برای سازندگان وجود نداشته باشد آن‌ها نیازی به احتکار مسکن ندارند این در حالی است که آمار واحد‌های خالی در کشور از نظر من درست و واقعی نیست.

 

وی با بیان اینکه آماری که از واحد‌های خالی در کشور ارائه شده مربوط به خانه‌های دوم یا ویلایی افراد است و به نظر من این آمار‌ها در آن دوران با عجله تهیه شده است به گرانی بازار مسکن طی ۵ سال گذشته اشاره کرد و گفت: در ۵ سال گذشته تولید مسکن در کشور وجود نداشته و همین موضوع باعث برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا شده است.

 

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران با بیان اینکه نیاز سالانه به مسکن در کشور یک میلیون واحد مسکونی است، افزود: در طول ۵ سال گذشته تنها ۳۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده که مجموع آن‌ها در طول این مدت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد می‌شود. در منطقه ۵ تهران برخلاف سایر مناطق شاهد رشد بسیار جهشی قیمت‌ها بوده ایم به طوری که دلالان و سوداگران اقدام به خرید انبوه واحد مسکونی با قیمت‌های بسیار پایین کرده و بعد از گذشت ۲ ماه قیمت‌ها را به ۴ تا ۵ برابر رسانده اند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید حمایت‌های لازم از سازنده وجود داشته باشد و آنقدر تولید در این بازار ایجاد شود که زمینه‌ای برای احتکار یا سوداگرای فراهم نشود، گفت: هزینه برای اجرای سامانه و شناسایی خانه‌های خالی بسیار بالا است و باید سیاست‌های درستی در این حوزه به کار بگیریم و با کسب اطلاعات دقیق بتوانیم این طرح را به درستی اجرا کنیم.

 

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران با بیان اینکه باید آمار واحد‌های نیمه کاره را به دست بیاوریم، افزود: دولت می‌تواند به جای آنکه اقدام به شناسایی خانه‌های خالی از سکنه کند و چالش‌های جدیدی را برای سازندگان وسرمایه گذاران ایجاد کند به دنیال شناسایی خانه‌های نیمه کاره به ویژه در تهران کند.

 

وی با اشاره به اینکه ۲ هزار واحد خالی در منطقه ۲۲ تهران وجود دارد، گفت: با تکمیل آنها می‌توانیم نیاز اقشار متوسط و رو به پایین جامعه را تامین کنیم. هم اکنون قیمت‌ها در بسیاری از شهر‌های کشور از جمله سمنان بالا نیست و با اتخاذ سیاست‌های درست در حوزه عرضه و تقاضا چالشی وجود ندارد این در حالی است که در شهر تهران ما با چالش‌های اساسی در این بخش مواجه هستیم.

 

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران با اشاره به اینکه طرح اقدام ملی مسکن طرحی مشابه مسکن مهر است که به شکل پر رنگ‌تر و با قیمت بالاتری اجرا می‌شود، گفت: ابتدای دوره ساخت مسکن مهر واحد‌های در منطقه کرج تهران با ۹ میلیون تومان فروخته شد و متقاضی با ۹ میلیون تومان صاحب واحدی ۷۵ متر می شد اما هم اکنون با افزایش قیمت‌ها طرح اقدم ملی نمی‌تواند با آن شیوه اجرا شود. باید بتوانیم برای کنترل قیمت‌ها عرضه و تقاضا را به تعادل برسانیم./

کد خبر 864811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha