انجام اقدامات حفاظتی به منظور جلوگیری از تخریب آثار تاریخی

فعالیت های و اقدامات حفاظتی به منظور جلوگیری از تخریب و آسیب دیدگی بناهای تاریخی انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، « محسن کریمی» با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری بناهای تاریخی به انجام اقدامات حفاظتی در  هفت اثر تاریخی استان مرکزی اشاره کرد و گفت: با توجه به این‌که سقف و بام آثار تاریخی در فصل بارش همواره در معرض خطر و آسیب قرار دارد، فعالیت‌های حفاظتی در این بخش انجام می‌شود.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به اینکه اقدامات حفاظتی در هفت اثر تاریخی این استان در حال انجام است، افزود: پنج میلیارد ریال اعتبار برای مرمت این آثار در طی مدت ۲ ماه اخیر هزینه شده‌است.

 

وی این آثار را شامل امامزاده فضل و یحیی محلات، تپه سرسختی شازند، محوطه تاریخی ذلف آباد، مجموعه تاریخی بازار اراک، خانه حاج آقا محسن اراکی و درمانگاه دهنو خنداب دانست و بیان کرد: سازه‌های قدیمی به دلیل  مصالحی که در آن‌ها استفاده شده و قدمتی که دارند در معرض خطر هستند و به دلیل شروع فصل بارندگی باید تدابیر لازم برای استحکام این آثار تاریخی و کاهش خسارت‌های ناشی از  بارندگی انجام شود.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سقف و بام آثار تاریخی در فصل بارش همواره در معرض خطر و آسیب قرار دارد،اضافه کرد: فعالیت‌های حفاظتی در این بخش انجام می‌شود و تمام تلاش ما حفظ و نگهداری از این آثار و میراث گرانبها است.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با بیان اینکه موارد اضطراری و در خطر تخریب در اولویت حفاظت قرار دارند، خاطر نشان کرد: استان مرکزی دارای محوطه ها و بناهای تاریخی بسیاری است که بسیاری از آنها نیازمند بازسازی و مرمت هستنند امام با توجه به تعدد و گستردگی محوطه‌ها و بناهای تاریخی در استان مرکزی و ضرورت تخصیص اعتبار کلان برای مرمت آثار به خصوص در خارج از شهرهاموارد اضطراری و در خطر تخریب در اولویت حفاظت هستند.

 

کریمی همچنین از عمليات مرمت نقاط خطر آفرين بازار تاريخي اراك نیز خبر داد و گفت:بسیاری از بخش های بازار تاریخی اراک نیازمند مرمت و وبازسازی بود که مرمت و بازسازی اضطراری نقاط حادثه خیز این مجموعه فرهنگی تاریخی و انجام مرمت سرای نبی زاده آغاز شده است.

 

وی با اشاره به اینکه این مهم با مشارکت مالی شهرداری اراک آغاز شده است،  ادامه داد: این نقاط خطر آفرین شامل سراهای نبی زاده، اکبریان، کرمانشاهی ها، کاشانی ، نوذری و نیز طاقهای آسیب دیده سایر بخش های بازار است که مورد مرمت و بازسازی قرار می گیرد.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه در این مرحله مبلغ 20 میلیارد ریال برای مرمت و بازسازی اختصاص یافته است، اظهار کرد: با تأمین اعتبار از محل اعتبارات ملی وزارت میراث فرهنگی و نیز اعتبارات استانی و با توجه به قول مساعد استاندار مرکزی در این زمینه مرمت بازار ادامه خواهد یافت.

کد خبر 864595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha