آزمون‌های بین‌المللی افت کیفیت آموزش ایران را نشان می‌‌دهد

حاجی میرزایی گفت: آزمون‌های تیمز و پرلز می‌گوید که کیفیت آموزش کاهش پیداکرده است و باید این مسئله را حل کنیم و همچنین باید کیفیت و عدالت آموزشی را درست توزیع کنیم چراکه در حال حاضر چنین نیست

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت آموزش و پرورش، «محسن حاجی میرزایی» در نشست با اعضای شورای معاونان و مدیران آموزش‌وپرورش مناطق شهر تهران، اظهار‌کرد: در نشست قبلی که با مدیران آموزش‌وپرورش مناطق شهر تهران داشتم به نکاتی همچون تراکم دانش‌آموزی، کمبود فضای آموزشی، کمبود نیروی انسانی و حجم بالای نقل و انتقالات، تأخیر در پرداخت مطالبات فرهنگیان، سرانه مدارس، حضور زنان در سطوح مدیریتی، کارکردهای انجمن اولیا و مربیان و...اشاره شد.

 

وزیر آموزش و پرورش افزود: هرچقدر بتوانیم نسبت ستاد با مدیران مناطق را دقیق‌تر و سنجیده‌تر تعریف کنیم بهتر و هم‌افزاتر می‌توانیم کارها را انجام دهیم.

 

حاجی میرزایی بابیان اینکه وجوه شکل‌گیری تمدن، تخصصی شدن امور و تفکیک تمایز در نقش‌ها است، گفت: یک گزاره در این نسبت و ارتباط می‌گوید مدیران، مسئول بیان مشکلات هستند و ما مسئول حل مشکلات هستیم و بنده معتقدم این گزاره دقیق و صحیح نیست.

 

وزیر آموزش‌وپرورش اضافه‌کرد: این گزاره دقیق نیست چون بین مشکلی که شما معرفی می‌کنید و مسئله‌ای که باید حل شود تفاوت وجود دارد ما باید توانایی این را داشته باشیم که مشکلات را به صورت مسئله بیان کنیم.

 

وی تصریح‌کرد: برخی رسالت خود را در این می‌بینند که به‌ محض برخورد با مشکلی آن را منتقل کنند و به‌کرات مشاهده کردم که مدیران در سطوح ارشد از چنین مواجهه‌هایی دوری می‌کنند؛ درنتیجه مشکل همچنان باقی می‌ماند و حل هم نمی‌شود چراکه خستگی و احساس یأس به وجود می‌آورد.

 

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: عده‌ای نیز زمانی که مشکلی را حس کردند تجویزی از تجویزهای گذشته را که قبلاً تجربه کرده بودند ارائه می دهند.

 

حاجی میرزایی با بیان اینکه اگر در وضعیت مطلوبی نیستیم یعنی در شرایط مسئله قرار داریم، گفت: باید مشخص کنیم در حال حاضر کجا هستیم و به کجا باید برسیم و البته این فاصله را باید چگونه پُر کنیم.

 

وی اذعان‌کرد: اگر وضع موجود را تفسیر و وضع مطلوب را هم ترسیم کنیم اما ندانیم که چگونه مسیر را طی کنیم به مسئله نرسیده‌ایم؛ باید مجهولات را گردآوری کنیم و هرچقدر توانایی بیشتر برای تعریف مسئله داشته باشیم توانایی بیشتر حل مسئله را خواهیم داشت.

مسئله نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش چندین دهه است که وجود دارد

حاجی میرزایی با بیان اینکه معیار حکمرانی خوب توانایی حل پایدار مسائل است، گفت: به‌عنوان‌ مثال در آموزش‌وپرورش چند دهه است با مسئله نیروی انسانی روبرو هستیم اما هنوز این مسئله حل ‌نشده است اگر اولویت مسئله را درست تشخیص ندهیم اما مسئله حل شود معیار خوبی است و اگر اولویت‌ها مطرح نشوند مشکلات همچنان باقی می‌مانند.

 

 

ی با بیان اینکه در سلسله ‌مراتب، تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز وجود دارد، خاطرنشان‌کرد: مدیران مناطق در میدان عملیاتی و اجرایی هستند و از شما مدیران انتظار دارم که برای حل مشکلاتی که وجود دارد، مشارکت کنید.

 

وزیرآموزش‌وپرورش با بیان اینکه باید داشته‌ها را در خدمت حل نداشته ها بگذاریم، گفت: باید برای مشکلات راه‌حل داشته باشیم و آموزش‌وپرورش اگر نتواند برای مشکلات جامعه راه‌حل‌هایی داشته باشد به حاشیه می‌رود.

 

موظف به اجرای سند تحول بنیادین هستیم اما شاخصی برای این هدف نداریم

حاجی میرزایی با اشاره اینکه بدون آموزش‌وپرورش هیچ مسئله‌ای در کشور به شکل پایدار حل نخواهد شد، افزود: ما موظف به اجرای سند تحول بنیادین هستیم اما شاخصی برای مقصد نداریم.

 

وی بابیان اینکه مأمور تربیت دانش‌آموزان هستیم، گفت: آیا نظام آموزشی مسئولیت تربیت را به‌درستی انجام می‌دهد؟ چقدر ظرفیت نظام 12 ساله تربیت ایجاد می‌کند؟ در نظام جهانی گفته می‌شود که فرد باید پس از پایان تحصیلات مهارت‌های لازم را داشته باشد و مجموعه‌ای از ظرفیت‌ها را یاد گرفته باشد.

 

وزیر آموزش‌وپرورش اظهار‌کرد: در پایان 12 سال تحصیل دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلی آن‌ها، کنکور داریم که وجه تست‌زنی را می‌سنجد و باعث می‌شود تا تمام تلاش‌های 12 سال را تحت تأثیر قرار دهد.

 

کیفیت و عدالت آموزشی باید درست توزیع شود

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه آموزش‌وپرورش مسئول آموزش دانش آموزان است، گفت: آزمون‌های تیمز و پرلز می‌گوید که کیفیت آموزش کاهش پیداکرده است و باید این مسئله را حل کنیم و همچنین باید کیفیت و عدالت آموزشی را درست توزیع کنیم چراکه در حال حاضر چنین نیست و باید راه‌حل‌های مناسب آن را پیدا کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه تحولی مهم است که نسبت به آن تعهد داشته باشیم، افزود: باید نمونه‌های تحول روشن و موفق را بسازیم و همچنین برای افزایش تعامل اولیا و مدرسه، مصرف بهینه منابع و افزایش کیفیت معلمان راه‌حل‌های مناسب ایجاد کنیم.

کد خبر 863359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha