۴۹ شرکت تعاونی گیاهان دارویی ساماندهی شدند

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از ساماندهی ۴۹ شرکت تعاونی فعال در زمینه تولید وعرضه گیاهان دارویی خبرداد و گفت: چشم انداز توسعه ای گیاهان دارویی با حمایت تعاونی ها ممکن می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، «حسین شیرزاد» از ساماندهی ۴۹ شرکت تعاونی فعال در زمینه تولید وعرضه گیاهان دارویی خبرداد و گفت: چشم انداز توسعه ای گیاهان دارویی با حمایت تعاونی ها ممکن می شود. طراحی بزرگترین مرکز حفظ، توسعه و احیای گیاهان دارویی در سطح ۴۸۰ هکتار از اراضی غرب کشور از جمله اقدامات مهم اتحادیه ملی گیاهان دارویی در یکسال گذشته به حساب می آید.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره شکل گیری اتحادیه گیاهان دارویی، به عنوان یکی از مهمترین تشکل‌های مورد نیاز بخش کشاورزی افزود: ضرورت تشکیل نهاد صنفی منسجم در این حوزه  از سالهای گذشته احساس می شد، بویژه آن که صنعت گیاهان دارویی ایران یکی از زیر بخش های تخصصی کشاورزی و دارای سند ملی بوده و در برنامه ششم توسعه( ۱۴۰۰- ۱۳۹۶) نیز سهم مهمی را به خود اختصاص داده است.

به گفته شیرزاد، تولید و فرآوری گیاهان دارویی از جمله رشته های بالنده بخش کشاورزی با رشد متوسط سالانه ۱۵.۵ درصدی و میزان تجارت جهانی بالغ بر ۱۰۷ میلیارد دلار است و پیش بینی شده تا سطح بیش از ۴۵۰ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۲۵ میلادی توسعه یابد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تصریح کرد: در تابستان سال ۱۳۹۷ نخستین انتخابات مجمع عمومی موسس اتحادیه سراسری گیاهان دارویی کشور با نظارت دقیق سازمان مرکزی تعاون روستایی برگزار شد و تعداد ۴۹ تشکل استانی و شهرستانی مشارکت داشتند که موجب انتخاب تعداد هفت نفر اعضای هیات مدیره و دو نفر بازرس شد.

وی درباره نقش حمایتی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان متبوع به عنوان متولی تشکل‌ها و تعاونی‌های بخش کشاورزی در تشکیل این اتحادیه ملی گفت: برای دستیابی به چشم انداز روشن و پایدار جهت توسعه گیاهان دارویی با تشکیل کارگروهی جلسات متعدد کاربردی، هماهنگی‌های اولیه لازم برای تشکیل اتحادیه به عمل آمده است.

شیرزاد اضافه کرد: تقویت جایگاه این اتحادیه نوپا، عضویت اتحادیه مرکزی تعاونی های تولید روستایی کشور، اتحادیه سراسری باغداران و اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی حائز اهمیت است که واکنش مناسبی را در بین ذینعفان و فعالان این حوزه در سطح کشور به دنبال داشته است.

کدگذاری ۳۸۹ شغل در بخش کشاورزی

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: برای نخستین بار در کشور به منظور  شناسایی مشاغل کشاورزی و هویت بخشی شاغلین بخش کشاورزی، موضوع شناسایی، طبقه بندی و کدگذاری ۳۸۹ شغل بر مبنای طبقه بندی بین المللی مشاغل در تعامل با بخش های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی و مرکز آمار ایران به انجام رسیده است.

وی افزود:  به همین منظور تاکنون بالغ بر ۳۸۹ عنوان شغلی در زیربخش های امور دام۴۲ شغل، زراعت ۲۳ شغل، باغبانی۳۸ شغل، شیلات و آبزیان ۵۸  شغل، منابع طبیعی۴۵ شغل، دامپزشکی۳۶ شغل، خدمات فنی و مکانیزاسیون۸۷ شغل، صنایع تبدیلی و تکمیلی ۵۲ شغل و تجارت الکترونیک هشت شغل شناسایی، احصا و کدگذاری شده اند، این کدهای شغلی در صدور پروانه فعالیت مورد استفاده قرار می گیرند.

وی اضافه کرد: این کد گذاری بر اساس نظام کدگذاری و طبق بندی مشاغل که تحت عنوان آیسیک (ISIC )خوانده می شود انجام می گیرد.  ISIC یک نظام طبقه بندی مرجع برای دسته بندی مشاغل می باشد و توسط کمیسیون اجتماعی اقتصادی سازمان ملل متحد مورد تصویب قرار می گیرد.  

شیرزاد تصریح کرد: نظام صنفی کشاورزی همسو با سیاست ها و برنامه های دولت در جهت نظم بخشی به شاغلین و مشاغل بخش کشاورزی تشکیل شده که یکی از اثرات مهم تشکیل این نظام صنفی توجه به موضوع شناسایی، احصا، استانداردسازی و کدگذاری مشاغل بخش کشاورزی و منابع طبیعی در تمامی حوزهای مرتبط به آن است.

شیرزاد یکی از اقدامات مهم نظام صنفی کشاورزی صدور پروانه فعالیت شغلی برای کشاورزان در راستای هویت بخشی و ساماندهی بهره برداران عنوان کرد و گفت: به منظور هماهنگی و تطبیق پروانه فعالیت صادره توسط نظام صنفی برای تولید کنندگان و بهره برداران، سازمان مرکزی تعاون روستایی اقدام به بررسی و شناسایی انواع طبقه بندی ملی بر اساس الگوی بین المللی از جمله طبقه بندی بین المللی مشاغل ISCO، طبقه بندی فعالیت های اقتصادی ISIC، طبقه بندی استاندارد بین المللی آموزشISCED، طبقه بندی محوری محصولاتCPC  شد.

به گفته وی، برای کدگذاری پروانه فعالیت، ضمن برگزاری جلسات متعدد با مرکز آمار ایران، سازمان آموزش فنی و حرفه ای و معاونت های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی، ضمن طراحی پروانه فعالیت، کدگذاری ISIC را برای صدور پروانه فعالیت به دلیل دارا بودن ساختاری منسجم و یکدست برای طبقه بندی فعالیت های اقتصادی، داشتن کارآیی در آمار و تحلیل اقتصادی و اینکه این طبقه بندی برای هدفهای اداری همچون صدور پروانه کسب و کار و غیره مناسب است.

وی اظهار داشت: در ادامه کارگروه های تخصصی با حضور نمایندگان بخش تخصصی جهت شناسایی و طبقه بندی فعالیتهای اقتصادی مرتبط به هر بخش و معاونت تشکیل شد تا در صدور پروانه فعالیت هماهنگی و تعامل با بخش های تخصصی جهت به رسمیت شناختن پروانه های فعالیت بعمل آید.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: در فرایند شناسایی، طبقه بندی و کدگذاری فعالیتهای اقتصادی ابتدا درخواست اعلام نیاز از طرف بهره بردار جهت دریافت پروانه فعالیت به نظام صنفی کشاورزی شهرستان صورت گرفته و سپس به دفتر صنوف وتشکل های مردم نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی اعلام و دفتر تشکل ها و صنوف با هماهنگی بخش تخصصی مربوطه نسبت به کدگذاری فعالیت پیشنهادی استان اقدام کنند.


وی شناسایی و کد گذاری مشاغل را گامی در جهت تحقق استانداردسازی مشاغل کشاورزی، ایجاد امکان در کنترل و نظارت و تحقق تولید محصول سالم و رعایت حقوق مصرف کنندگان عنوان کرد./

کد خبر 862926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha