امکان صادارت سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار به همسایگان وجود دارد

زادبوم کشور‌های همسایه را مهمترین مشتریان صادراتی ایران در دوران تحریم خواند و گفت: امکان صادارت سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار به همسایگان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «حمید زادبوم» شب گذشته (دوشنبه 11 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره روند صادارات کشورمان به ارائه توضیحاتی پرداخت و کشور‌های همسایه را مهمترین مشتریان صادراتی ایران در دوران تحریم خواند و گفت: در این شرایط تمرکز ما در صادرات روی همین کشور‌های همسایه و برای این منظور مطالعاتی نیز انجام شده است.

 

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه سال ۲۰۱۸ این ۱۵ کشوری که در اطراف مرز‌های آبی یا خاکی ما قرار دارند، حدود ۱۱۶۰ میلیارد دلار از ما واردات داشتند، گفت: نخستین بخش مطالعات ما شناسایی کالا‌هایی بود که سهم بزرگی در این رقم دارند.

 

زادبوم با بیان اینکه تحلیل‌ها برای شناسایی گروه کالا‌هایی که این کشور‌ها وارد می‌کنند نشان داد که خودرو، قطعات خودرو، صنایع الکترونیک و موبایل بیشترین سهم واردات این کشورهاست، گفت: از سوی دیگر به تحلیل انواع صادراتمان به این کشور‌ها پرداختیم و دریافتیم که در بیشتر کالا‌های مورد نیاز آنها، ما توان صادارت داریم.

 

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه محاسبات ما نشان داد با توجه به نیاز‌های این کشور‌ها و توان تولید ما، امکان صادارت سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار به همسایگان وجود دارد، افزود: البته این بدان معنی نیست که ما همین حالا می‌توانیم ۱۰۰ میلیارد دلار به کشور‌های همسایه صادر کنیم، بلکه حرف ما این است که فعالان اقتصادی به ویژه جوانان در نظر داشته باشند که در این عرصه ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری وجود دارد و باید برای سهم گرفتن از آن اقدام کرد.

 

زادبوم با اشاره به اینکه وقتی ما روزی را به عنوان روز ملی صادارت معرفی می‌کنیم، به این معنی است که عزم ارتقای این بخش اقتصادی وجود دارد، گفت: افزود: کار فرهنگی اگرچه زمان می‌برد، اما باید انجام شود.

 

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه ما نباید فراموش کنیم که همه مشکلات کشور ناشی از تحریم نیست و یکی از عمده‌ترین نقایص اقتصاد ما، ساختاری است، گفت: ساختار اقتصادی ما صادرات محور نیست بیشتر به تولید توجه شده است.

 

زادبودم کمبود تنوع محصولات صادراتی را از جمله مشکلات این عرصه دانست و گفت: نباید تمام توجهات معطوف به چند بخش معدود شود./

کد خبر 862617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha