به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، حجت الاسلام عبدالرضا خوشنویس، دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر استان فارس، صبح امروز (3آذر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ایام ذیحجه برترین ماه برای تبیین امر امامت بود، گفت: هفته احیا از اول محرم روز یکشنبه 6 آذر آغاز می شود، برنامه هایی را از مرکز تنظیم کرده اند که حدود 14 یا 15 برنامه است.
وی با اشاره به اینکه باید از نمایندگان مجلس پرسید که در باب اصل هشتم قانون اساسی چه کرده اند، خاطر نشان کرد: گیر اصلی امر به معروف و نهی از منکر نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند و اگر توجه می کردند این مهم به نقطه خوبی می رسید.
حجت الاسلام خوشنویس یادآور شد: حوزه امر به معروف و نهی از منکر در این مورد علمای شیعه و سنی اجماع دارند و قواجب کفایی است که در عین حال تفاوت فتوایی وجود دارد، این مهم دارای سه مرحله قلبی، زبانی و یدی است.
دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر استان فارس با تاکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکری که رهبری به دنبال آن است عفو و مدارا مدار است، نه زور مدار، خاطر نشان کرد: این امر به معروف پدرانه است، امر به معروف و نهی از منکر کپی امر به معروف خانوادگی است.
وی با اشاره به اینکه از دیدگاه رهبری نهی از بدحجابی در اولویت نیست هر چند منکری است که مناسب با شان نظام نیست، یادآور شد: اولویت با گناهانی است که با ترویج آنها زمینه برای گسترش تسلط مدیران بد ایجاد می شود، تسلط بدان، اشرار و حذف ابرار مهم ترین ملاک برای امر به معروف و نهی از منکر است.
حجت الاسلام خوشنویس یادآور شد: اگر امر به معروف و نهی از منکر به سبد فرهنگ عمومی مردم اضافه شود جامعه ای خواهیم داشت که اهرم های بازدارنده آن خود مردم هستند، باید امر به معروف و نهی از منکر روش مند شود و برای اینکه نظام مند حرکت کنیم باید بدانیم چرا امر به معروف و نهی از منکر می کنیم، چرا که این مهم نوعی دیگر دوستی است و خطرات را به آنها گوشزد می کنیم.
وی با اشاره به اینکه زمانی که فضای عمومی بر ذهن گنهکار سنگینی می کند بر رونق گناه کاسته می شود و با تذکر عمومی و گروهی، امر به معروف و نهی از منکر از غربت بیرون می آید، تاکید کرد: هر معروفی واجب است ولی هر واجبی معروف نیست که برخی از واجبات هستند که باید بستر و زمینه آن برای معروف شدن فراهم شود، ابتدا باید ماموران احیا واجب را به معروف تبدیل کنند و بعد روی آن تکیه کنند.
دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر فارس با اشاره به اینکه رهبری، امر به معروف و نهی از منکر را یک مهارت می دانند که باید فرا گرفته شود و اگر کسی بدون مهارت وارد شود دچار اشتباه شده است، اظهار داشت: اولین عرصه برای امر به معروف و نهی از منکر، مربوط به مسئولین است که ابتدا باید رفتار و مسئولین را مد نظر قرار بگیرند.
به گفته حجت الاسلام خوشنویس، براساس پژوهشی 32 منکر ظرفیت پیداش و گسترش دارند که از این میان استفاده شخصی از اموال بیت المال، اصراف بیت المال، پوشش بد در محل کار، تبعیض در ادارات و اختلاس از مهمترین این موارد به حساب می آید.
دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر استان فارس با تاکید بر اینکه محیط ادارات به سه محیط کم خطر، پرخطر و میان خطر جداسازی کرده ایم، اضافه کرد: اگر مسئولین در ادارات خود امر به معروف و نهی از منکر را بشناسند می توانند بدون هیچ مشکل امر به معروف و نهی از منکر کنند.
حجت الاسلام خوشنویس با تاکید بر اینکه اندازه امر به معروف و نهی از منکر توسط مردم راضی کننده نیست و در این حوزه مردم حضور کمی دارند ولی در باقی حوزه های حضور پررنگی دارند، یاداور شد: علت این بی دینی مردم نیست زیرا امر به معروف و نهی از منکر به گارد برخورد می کند، آمران و ناهیان جلو نمی روند.
خاطر نشان می شود، در این نشست وحید اولیایی، به عنوان رییس روابط عمومی ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر استان فارس معرفی شد.
پایان پیام/
نظر شما