حجت الاسلام و المسلمین «سید حیدر حسینی وفا» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه وضعیت مساجد کشور هر روز بهتر از دیروز می شود که این موضوع به برکت انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: کدام دوره تاریخی را می توان نام برد که این همه کمک از مساجد برای یاری رسانی به سیل زدگان و زلزله زدگان ارسال می شد؟ چه دوره ای را در تاریخ می توان پیدا کرد که مساجد محل کارآفرینی و اشتغال آفرینی بوده باشند؟
امام جماعت مسجد انبیاء (واقع در تهران، خیابان سی متری نیروی هوایی) افزود: مساجد همیشه مرکز مدیریت جامعه بودند ولی هیچ زمان به اندازه جهان مدرن، دستگاه ها و سازمان های تخصصی تشکیل نشده بودند، در چنین زمانی، نقش آفرینی این خانه های خدا قابل تقدیر است.
وی در ادامه با بیان اینکه اجرای طرح هایی همچون «هر مسجد، یک حقوقدان» برای احیای کارکردهای مغفول مانده مساجد است، گفت: این موضوع به این معنا نیست که مساجد، موفق نبوده اند و حالا باید منتظر اجرای چنین طرح هایی بود تا این خانه های خدا از خواب غفلت بیدار شوند؛ اتفاقا مساجد کاملا موفق هستند.
حسینی وفا گفت: البته مدعی نبود هیچ مشکلی در حوزه مدیریت مساجد نیستیم ولی نباید آنقدر این موضوعات را برجسته کنیم که این همه کار و خدمت را نادیده بگیریم.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی که پیروز شد نظام جدید با کمبود نیروی متخصص مواجه شد که با تلاش و همت مضاعف حوزوی ها و مسجدی ها به تدریج این مشکل کمتر شد زیرا بخشی از مسجدی و حوزوی ها که پیش از این وقت بیشتری برای حوزه های علمیه و مساجد اختصاص می دادند، حالا برای تکمیل نیروی متعهد و مجرب وارد دستگاه ها شدند.
حسینی وفا تاکید کرد: قاعدتا در چنین وضعیتی، مشکلات دیگر بروز کرد؛ چنان که برخی از ائمه جماعات به صورت تمام وقت در خدمت مساجد نیستند. به نظر می رسد نظام باید تدبیری برای این موضوع بکند تا ضمن تکمیل نیروهای متعهد و مجرب و انقلابی، حوزه های علمیه و مساجد همچون گذشته بیشتر از وجود طلاب و روحانیون بهره مند شوند.
امام جماعت مسجد انبیاء خاطرنشان کرد: چند شغله بودن ائمه جماعات به دلایل متعدد صورت گرفته که اصلی ترین دلیل آن در بالا مورد اشاره قرار گرفت، با وجود این، مهم ترین دلیل کاهش جمعیت برخی از مساجد این است که این دسته از ائمه جماعات فرصت برنامه ریزی دقیق برای مساجد را ندارند.
نظر شما