«حجتالاسلام محمد هادی نظیری»، در گفتوگو باخبرنگار شبستان در همدان از اجرای طرح «امام محله» در محلات و روستاهای استان خبر داد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه به دنبال نقش آفرینی دقیق و کارآمد مبلغین در محلات و مساجد روستاها هستیم افزود: این مجموعه به دنبال آن است تا نقش مبلغین را تنها از صرف شخص اقامه کننده نماز جماعت و متولی برنامههای حاشیه ای مسجد تغییر دهد.
وی افزود: با نگاهی دقیق میتوان به این مهم دست یافت که امام جماعت یک مسجد در یک روستا یا یک محله، نباید نسبت به مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... جامعه خود بی تفاوت باشد.
نظیری اضافه کرد: مبلغ یک روستا فردی است که باید پیشاپیش مردم یک روستا حرکت کرده و با برنامه ریزیهای دقیق سعی در کشف استعداد و ظرفیتهای روستا و استفاده از آنها و همچنین رفع موانع و مشکلات محله و روستا با همکاری مردم باشد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: مبلغ یک روستا باید نگاه اسلام را در مسائل مختلف روز همچون آسیبهای اجتماعی، اقتصاد مقاومتی، استفاده از ظرفیت جوان در راستای تولید و ... بیان کرده و با برنامه ریزیهای دقیق، مردم را به رفع مشکلات و اتحاد دعوت کند.
وی ابراز کرد: در همین راستا، مبلغین و ائمه جماعت روستاها سازمان دهی شده اند که اکنون در حال طی دورههای آموزشی مختلف جهت مدیریت درست روستا و محلات در شرایط مختلف با حضور مردم و با محوریت مسجد هستند.
نظیری با اشاره به اینکه به دنبال جذب مبلغین توانمند و قوی در فضای استان هستیم در همین راستا در گام نخست از ابتدای سال جاری تا کنون 120 مبلغ یا 20/1 مبلغین استان برای پوشش روستاهای استان سازمان دهی و آموزش داده شدهاند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه روستاهای بالای 500 نفر، هدف این طرح هستند گفت: در سطح استان حدود 500 روستا با جمعیت بالای 500 نفر وجود دارد که از این تعداد بیش از 200روستا، عالم و مبلغ ندارد به عبارتی 60 درصد روستاهای هدف، بدون مبلغ هستند.
وی ادامه داد: در همین راستا جهت پوشش روستاهای هدف طرح به امام، علاوه بر مجموعه تبلیغات اسلامی، با هماهنگیهای صورت گرفته، بخشی از مبلغین این روستاها را حوزههای علمیه و بخش دیگر را دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در استان به مدت یک سال متکلف شدند که با این اوصاف، 40 درصد روستاهای استان توسط مبلغ توانمند و قوی پوشش داده شده است.
نظیری عنوان کرد: از آنجا که سازمان دهی مبلغین، هزینه ایاب و ذهاب و اسکان آنها در روستاها با صرف اعتبارات مالی روبرو است و مجموعه تبلیغات اسلامی با کمبود بودجه روبرو است در صورت افزایش اعتبار در حوزه اعزام مبلغ توسط نمایندگان مجلس و دولت، میتوان گفت که تا سال 99 هیچ روستای بالای 500 نفر جمعیت استان بدون مبلغ و امام نخواهد بود.
وی ضمن تشکر از حسن نیت حجتالاسلام زینالعابدینی، مدیر کل اوقاف استان خاطر نشان کرد: طی دیداری با مدیر کل اوقاف استان، مقرر گردید تا این مجموعه نیز در راستای اعزام مبلغ به اقصی نقاط استان، تبلیغات اسلامی را یاری دهد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان گفت: مجموعه اوقاف استان مکلف گردید تا با احصا روستاهای دارای رقبات موقوفات، در تأمین مبلغین و عالمان روستاهای دارای نیات واقف، این مجموعه را یاری دهد که در این راستا با اقدامات کارشناسان این مجموعه، شاید حدود 30 روستا در استان از محل اجرای نیات واقفین، استقرار مبلغ و یا تأمین هزینه مبلغین ساکن در آن روستا را تأمین کنند.
نظر شما