به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، « سرهنگ محمد حسین زاده» امرور(۵ آذر) در آئين تكريم مقام كتابداران استان، گراميداشت روز كتاب، كتابخواني و كتابدار که با حضور کتابداران برتر و مسئولان استانی در هتل پردیسان برگزار شد؛ بیان کرد: واقعیت تلخ این است که ما در جنگ سراته ها و مصرفی که در عرصه هایی مختلف داریم وضعیت مناسبی در سطح بین المللی نداریم.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه امام رضا(ع) گفت: ما آب دو برابر میانگین جهانی، نان 6 برابر، برق سه برابر، بنزین 6 برابر، نمک دو برابر و دارو سه برابر مصرف می کنیم اما در آمار مفید شیر یک سوم میانگین جهانی و سبزی و میوه یک چهارم آمار جهانی مصرف می کنیم و این نشان می دهد ما در جنگ سرانه ها وضعیت خوبی نداریم. اگر سرانه ما در حوزه انرژی و در حوزه مباحث خورد و خوراک با سرانه های جهانی متفاوت است علت را باید در سرانه فرهنگی جستجو کرد که سرانه مطالعه در کشور نشان میدهد که وضعیت خوبی ندارد.
حسین زاده با اشاره به آمار سرانه مطالعه اظهار داشت: آمارها متفاوت است در یکی از آمارها سرانه مطالعه ۷۵ دقیقه در نظر گرفته شده است که ۱۵ دقیقه به کتاب، 21 دقیقه به قران وهدیه و 32 دقیقه به روزنامه و آنچه که به مباحث خبری بر می گردد که لزوما هم مکتوب نیست و قسمت زیادی از آن مربوط به فضای مجازی است، تعلق دارد.
وی مدیریت مصرف آب و برق را ناشی از مدیریت سرانه مطالعه دانست و افزود: اگر ما می خواهیم مصرف آب و برق را مدیریت کنیم باید سرانه مطالعه مدیریت شود، اگر سرانه مطالعه رشد پیدا کرد می توانیم امیدوار باشیم که سرانه برق و آب ما کاهش پیدا کند و مصرف شیر، سبزیجات و میوه افزایش پیدا کند. اینها رابطه کاملا مستقیم با یکدیگر دارند هر آنچه که فکر رشد پیدا کند، در سبک زندگی که با آن روبرو هستیم دچار تغییر و تحول می شود.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه امام رضا(ع) در خصوص تقریض کتاب گفت: من معتقدم رهبر معظم انقلاب در سالهای ابتدایی پس از جنگ با یک برنامه مدون شده کتاب تقریض می کردند، میزان مطالعه ایشان و کتاب هایی که ایشان مطالعه می کنند چه در عرصه های ادبی و عرصه های تاریخی، سیاسی و مباحث علمی گسترده است اما آنچه که مردم در بیان تقریض با آن روبرو هستند تقریض کتب دفاع مقدس است.
حسین زاده بیان کرد: کتابهایی که حضرت آقا تقریض کردند در طول زمان رشد پیدا کرده، سبک و مدل نوشتن و بیان خاطرات تاریخ شفاهی تغییر کرده است. جالب تر این است که وقتی کتاب شهید حججی را مطالع می کنید آنجا شهید حججی کتاب خاک های نرم کوشک شهید برنسی را مطالعه کرده و مروج بین دوستان وآشنایان بوده است، آقا با بیان اینکه این کتاب کتاب خوبی است موجی در جامعه ایجاد می کنند.
وی با بیان اینکه این کتاب سبک زندگی ایجاد می کند وشهید حججی و بسیاری از شهدای مدافع حرم ما فرهنگ دفاع مقدس ما را از کتاب هایی که اقا معرفی کردند گرفته اند؛ اظهار داشت: مشکل ما اینجا است که نه کاوه شاهنامه را نوجوان ما می شناسد و نه کاوه ای که از مشهد به کردستان رفت، اما با بن تن زندگی اش عجین شده و گرفتار انیمشن ها وسریال ها شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه امام رضا(ع) با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده است؛ بیان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب باید برای نوجوان و جوان ما ساده سازی و فهم شود که برای آن چاره جز مراجعه به تاریخ نیست.
حسین زاده در پایان با ارائه پیشنهادی گفت: نهاد کتابخانه ها شهید حججی را به عنوان کتاب خوان و مروج کتاب برگزیند.
نظر شما