خبرگزاری شبستان، سرویس اجتماعی، هادی دهقانی: بیماری آنفولانزا امسال نسبت به سالهای قبل زودتر شیوع پیدا کرده است و در بسیاری از استانها مردم را درگیر خود کرده است، بهترین راه مقابله با این موج بیماری شست و شوی مرتب دستها و رعایت مسائل بهداشتی است، گزارش ۱۵ مورد فوتی در هفته گذشته که مربوط به این بیماری بود باعث شده تا حساسیت ها در خصوص این موضوع بیشتر شود و مسئولین وزارت بهداشت نیز اهتمام ویژه ای برای کنترل این بیماری و مداوای افراد داشته باشند.
مبتلایان به آنفلوآنزای فصلی به شدت از خوددرمانی پرهیز کنند
به گزارش خبرگزاری شبستان ، «محمد مهدی گویا»در نشست خبری آنفلوآنزا، اظهار داشت: امسال دو نوع ویروس آنفلوآنزا شامل H1N1 و H3N2 در مناطق مختلف جهان و ایران، مشاهده شده و موارد ابتلا به ویروس H1N1 خیلی بیشتر از نوع دیگر ویروس بوده و این ویروس، بیماری شدیدتری را ایجاد می کند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: ویروس آنفلوآنزای فصلی در سال جاری، چندین ویژگی داشته است؛ یکی اینکه امسال سه هفته زودتر از سال گذشته، فعالیت این نوع ویروس آغاز شده و وقتی ویروسی زودتر فعالیت کند یعنی می تواند مناطق جغرافیایی و تعداد مبتلایان بیشتری را در برگیرد. در حال حاضر در اوج فعالیت ویروس آنفلوآنزای فصلی در کشور هستیم.
خاطرنشان کرد: بیشترین موارد ابتلا به ویروس آنفلوآنزای فصلی مربوط به استان های قزوین، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، تهران، اصفهان، مازندران، آذربایجان غربی، گلستان و سمنان بوده و در اواخر هفته گذشته، تعداد موارد ابتلا به این ویروس در استان های گلستان و مازندران، بیشتر و فعال تر بوده است.
دکتر گویا تاکید کرد: امسال، موارد بستری و فوت ناشی از آنفلوآنزای فصلی در کشور نسبت به سال گذشته، افزایش یافته است. در هفته گذشته 15 مورد فوت بر اثر آنفلوآنزای فصلی در کشور ثبت و گزارش شده و همه جان باختگان، بیماری زمینه ای یا کهولت سن داشته اند. بیشترین موارد فوتی ناشی از این ویروس، مربوط به استان های تهران، مازندران و آذربایجان شرقی بوده است.
وی اضافه کرد: همه افرادی که جان خود را به دلیل ویروس آنفلوآنزای فصلی از دست دادند، در بیمارستان بستری بودند و تحت درمان قرار داشتند اما جان خود را از دست دادند چون واکسیناسیون نشده بودند یا دیرهنگام برای درمان مراجعه کرده بودند و یا بیماری زمینه ای یا کهولت سن داشته اند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: هفته گذشته جلسه ای در مراکش در خصوص آنفلوآنزای فصلی برگزار شد که نمایندگانی از کشور ما هم در آن حضور داشتند. در این نشست، آخرین تغییرات مربوط به ویروس آنفلوآنزا بررسی شد که آیا تعییراتی داشته یا خیر و با شواهد آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدند که تغییراتی در ویروس ایجاد شده که امسال باعث تشدید موارد ابتلا و فوت در کشورهای مختلف دنیا شده است.
مسعود مردانی عضو کمیته کشوری آنفولانزا در پاسخ به سوال ایسنا درباره تزریق دگزامتازون در افراد مبتلا به آنفلوآنزا، بیان کرده است: تزریق دگزامتازون در موارد ابتلا به آنفلوآنزا اصلا توصیه نمیشود؛ چراکه دگزامتازون نوعی کورتون تزریقی است و هرچند که علائم التهاب را کاهش میدهد، اما ممکن است باعث کاهش قوای سیستم ایمنی فرد شود و وضعیت آنفلوآنزا را در بیمار وخیمتر کند. بنابراین توصیه میکنیم که افراد مبتلا به آنفلوآنزا حاد به هیچ عنوان به تزریق دگزا بهویژه به صورت خودسرانه اقدام نکنند.
وی همچنین گفت: اگر فردی که در گروه افراد در معرض خطر نیست، مبتلا به آنفلوآنزا شد، میتواند با خوردن مایعاتی چون آب پرتقال و استراحت در بستر بهبود یابد. اما اگر مدت زمان بیماری بیش از سه تا پنج روز طول کشید، باید به پزشک مراجعه کند.
هر چند با پیشرفت علم بسیاری از بیماریها قابل درمان است ولی به نظر می رسد همچنان پیشگیری در کنار اینکه هزینه های کمتری را به فرد و سیستم بهداشت وارد می کند بسیار بهتر از درمان می باشد.
نظر شما