به گزارش خبرگزاری شبستان، مسئولان نباید خواسته مردم را نادیده بگیرند، حضور پررنگ رسانههای بیگانه بر شدت بخشیدن به اتفاقات اخیر، تاکید ایران بر لزوم پاسخگویی شورای امنیت سازمان ملل، عزم وزارت کشور برای کمک به ۳۱شهرستان کمتر توسعه یافته از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه پنجم آذر ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
مردم با وجود همه اعتراضات در پی تفکیک اصل نظام از دلیل مشکلاتشان هستند
«مهدی فضائلی» شب گذشته (دوشنبه 4 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه با توجه به مردم نهاد بودن نظام جمهوری اسلامی، توجه به آحاد مردم موضوعی مهم به شمار میرود، گفت: رویداد 4 آذر تهران و دیگر شهرهای بزرگ، موضوعی بی سابقه نیست، بلکه در وقایع مختلف پس از انقلاب اسلامی هر زمان که حضور مردم تعیین کننده بوده است حضوری پرشور داشته اند.
معاون رسانهای دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب با اشاره به وقوع چند فتنه در دهه گذشته از جمله فتنه ۸۸ و حادثه ۹ دی ۹۶ و آشوبهای اخیر ادامه داد: پس از چنین اتفاقاتی، نکات مشترکی در حضور مردم وجود دارد و آن دفاع از رهبری و اساس جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه در حوادث اخیر که معمولاَ هم قشر ضعیف جامعه و کسانی را که از درآمد پایین برخوردار هستند را آزرد طبیعی بود که مردم واکنشهای جدی داشته باشند، گفت: مردمی با درآمدهای ۱/۵ تا ۲ میلیون تومان حق دارند به اصلاح قیمت یک شبه نرخ سوخت بدون هر گونه مقدمهای معترض باشند.
مسئولان نباید خواسته مردم را نادیده بگیرند
«هادی محمدی» شب گذشته (دوشنبه 4 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه شفافیت و آگاهی از زوایای حق اعتراض، حق مردم است، گفت: مردم مشکلات را تحمل میکنند و گاهی به مسئولان یاد میدهند که میان مسائل اصلی نظام و هر آنچه که ارتباط با نظام ندارد و بی تدبیری داخل است فرق وجود دارد، لذا این مردم در خور تعظیم و تکریم و احترام هستند.
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه آنچه در ۱۱ روز اخیر روی داد حاوی سه سرفصل اصلی است، ادامه داد: آنچه در صبح میلاد پیامبر (ص) به جای خبری خوش، مردم را با بنزین سه هزار تومانی مواجه کرد حاصل یک پیام و تصمیم نبود بلکه مملو از سیاستهای مشخص و اقدامات معین دولت بود که به افزایش نرخ بنزین انجامید.
محمدی با بیان اینکه مردم میفهمند که دولت میتواند براساس قانون هدفمندی یارانهها سالی ۲۰ درصد نرخ سوخت را افزایش دهد، افزود: حال چرا دولت بدون اطلاع قبلی یک شبه ۳۰۰ درصد نرخ بنزین را افزایش میدهد؟ از این رو مطالبه مردم کاملاَ درست است.
حضور پررنگ رسانههای بیگانه بر شدت بخشیدن به اتفاقات اخیر
«فرشاد مهدی پور» شب گذشته (دوشنبه 4 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه آنچه به عنوان کاهش سرمایه اجتماعی از آن یاد میشود ناشی از موضوعی است که در جامعه هراس و نگرانی ایجاد میکند، گفت: مثل اینکه مردم نگران آینده خود هستند یا در مثالی دیگر خشونتهای چند هفته پیش را میتوان به نگرانیهای اجتماعی مردم نسبت داد.
عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اغتشاشات سال ۹۶ ادامه داد: جنس اغتشاشات ۹۶ را میتوان در نگرانی بیکاری برآمده از خشکسالی پهنه آبی مرکز کشور جای داد و میتوان به طور مثال این نگرانی را در بخشهای جنوبی کوهرنگ مشاهده کرد.
مهدی پور با بیان اینکه در اغتشاشات ۹۸ همین نگرانی به نوعی دیگر باز تولید شد، گفت: به نوعی که اجرای یک تصمیم در سیاست گذاری ناقص موجب ضربه زدن به اوضاع مردم شد.
وی از اعتماد به عنوان اصل سرمایه اجتماعی یاد کرد و افزود: اگر اعتماد میان طرفین شکل نگیرد، پدیدههایی از این دست رشد خواهند کرد و تنها راه حل هم بازگشت به اعتماد است و ابزار آن هم شفافیت، صداقت، راستگویی و وفای به عهد است.
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه با گذشت ۱۱ روز از شروع اتفاقات اخیر، هنوز مسئولان ارشد اجرایی کشور حتی یکبار هم با مردم به صورت مستقیم صحبت نکرده و همراهی مردم را طلب نکرده اند، گفت: صدای مردم در سخنرانیهای مسئولان بازتاب داده نشده است.
ایران بر لزوم پاسخگویی شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد
مجید تخت روانچی که عصر دوشنبه (۵ آذر) در نشست مربوط به اصلاحات شورای امنیت که در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، این مطلب را بیان کرد و افزود: مسئولیت اولیه حفظ صلح و امنیت بین المللی برعهده این شورا نهاده شده است اما با نگاهی گذرا به کارایی فعلی و گذشته شورا درباره این مسئولیت، با هر سنجشی انتظاراتمان از این شورا برآورده نمی شود. این اقدامات با تاکیدات منشور ملل متحد سازگار نبوده و دموکراتیک، شفاف، پاسخگو و بر اساس قوانین نبوده است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: در موضوعات زیادی، این شورا بدون اقدام یا بی اثر و در موضوعات خاص بسیار با قدرت بوده و همچنین از سوی برخی اعضای دائمی آن به طور جدی استثمار شده است.
تخت روانچی با بیان اینکه در نتیجه این عملکرد، شورای امنیت با بحران مشروعیت و اعتبار مواجه شده است، اظهار کرد: تنها استاندارد طلایی برای ارزیابی عملکرد و کارایی این شورا، اصول عدالت و قانون بین المللی است که منشور به آن صراحت دارد.
وی تاکید کرد: استفاده از این معیارها، به عنوان مثال در ارزیابی عملکرد شورا در مورد اوضاع منطقه ما، به وضوح نشان می دهد که تقریباً در همه موارد، از قدیمی ترین بحران منطقه ما یعنی اشغال غیرقانونی و نامشروع فلسطین و بخشهایی از سوریه و لبنان، تجاوز صدام علیه ایران و تجاوز آمریکا علیه عراق تا ادامه محاصره غیرانسانی نوار غزه و ایجاد بدترین بحران بشری جهان در یمن، "عدالت" و "قانون" اصلیترین عناصر مفقوده هستند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: بنابراین، برای اطمینان از عدالت و حاکمیت قانون و حفظ و ترویج چند جانبهگرایی، اصلاحات شورا نه فقط یک گزینه است و نه یک گزینه اختیاری؛ بلکه تنها راه حل است.
عزم وزارت کشور برای کمک به ۳۱ شهرستان کمتر توسعهیافته جدی است
«مهدی جمالینژاد» در کارگاه آموزشی شهرداران و روسای شوراهای ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته در وزارت کشور تاکید کرد: وزارت کشور با جدیت پیگیر حق و حقوق شهرداریها در دولت و مجلس است ولی توسعه واقعی و پایدار شهرها و روستاها با شناسایی منابع، امکانات، ظرفیتها، فرصتها و برنامهریزی برای تامین درآمدهای جدید و تولید شغل با اتکا به ایدههای جدید و دانش بنیان محقق میشود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با تاکید براینکه تجربه نشان داده که توسعه شهرها با لودر و کمپرسی و اختصاص کمکهای دولتی و اعطای قیر، که مقدار آنها محدود است، محقق نخواهد شد، افزود: شهرهای هدف طرح ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته با توجه به وضعیت اقتصادی موجود باید با توجه به مزیتهای رقابتی خود طرحها و برنامههایی برای جلب مشارکت مردم، بخش خصوصی و خیرین و جذب سرمایهگذار داشته باشند و این ذهنیت که مدیریت دولتی توسعه را محقق میکند را از یاد برده و به دنبال راههای جدید شناسایی وتولید درآمد و ثروت باشند.
جمالی نژاد با بیان اینکه شهرداران در اجرای این طرح باید دلسوزانه و با عشق به شهر، بهره گیری از خلاقیتها و داشتن نگاه همه جانبه تلاش کنند و شوراها هم اتاق فکر توسعه باشند، اضافه کرد: شهرداریها و شوراها باید از ظرفیتهای سایر بازیگران ملی و محلی و خصوصی و عمومی بهره ببرند ولی شرط اصلی موفقیت آنها تغییر نگاه به توسعه و عوامل تاثیرگذار بر آن است.
وی از اجرای ۴۰ هزار طرح زودبازده در روستاها و شهرهای کوچک توسط بسیج سازندگی به عنوان یکی از نمونه های موفق کمک به مناطق محروم و کمترتوسعه یافته یاد کرد.
مسئولان برای رفع دغدغههای مردم تلاش مضاعف انجام دهند/ بی استناد سخن گفتن، خط قرمز ماست
اعضای فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی در دیدار با رییس قوه قضائیه به بیان دغدغههای خود از جمله در زمینههای لزوم احیای پلیس قضایی، توجه به حقوق عامه، ضرورت کاهش اطاله دادرسی، لزوم انتقال زندانها به خارج از شهرها، لزوم حمایت از تولید و سرمایه گذاران و...پرداختند. آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» در دیدار با جمعی از اعضای فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی، گفت: از مردم کشورمان که با هوشیاری، زمان شناسی و بصیرت خود در سراسر شهرها و مراکز استانها و تهران در صحنه حاضر شدند و جلوهای بسیار زیبا از بصیرت، ولایت مداری، زمان شناسی، دشمن شناسی و دشمن ستیزی را به نمایش گذاشتند، تشکر میکنم.
وی افزود: انصافاً مردم حرکت بسیار پرمعنایی انجام دادند و این اقدام آنها باعث شد که بر مسئولیت مسئولان افزوده شود و از امروز به بعد مسئولان باید در راه رفع دغدغههای مردم به ویژه دغدغههای معیشتی آنها تلاش مضاعفی انجام دهند و با انسجام همه دغدغههای معیشتی مردم را مرتفع کنند.
رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از صحبتهای خود خطاب به نمایندگان حاضر در این نشست گفت: قسمتی از صحبتهای شما پیرامون حوزههای انتخابیه خود بود که بنده آنها را یادداشت کردم و البته از شما میخواهم که این مسائل را از طریق معاون پارلمانی قوه قضاییه پیگیری کنید. آقای رحیمی این مشکلات را ارجاع میدهند و پیگیری میکنند و حتماً شما هم در جریان نتیجه درخواستهای خود قرار بگیرید.
رئیسی افزود: بحث مهم مبارزه با فساد اقتصادی در دستور کار قوه قضاییه است و این اولویت هرگز با مسائلی که اتفاق افتاده به حاشیه نخواهد رفت. همچنان اولویت دستگاه قضا مبارزه با مفاسد اقتصادی است و ما در این راستا هم اصلاح ساختارها و هم برخورد با مفسدان را در دستور کار داریم.
موافقت مجلس با اولویت بررسی طرح «سازوکار قانونی دادن به شورایاریها»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز(5آذر) مجلس شورای اسلامی با تقاضای ۷۰ تن از نمایندگان برای بررسی با اولویت طرح استفساریه بند ۷ ماده ۷۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و شهرداران موافقت کردند.
مصطفی کواکبیان به عنوان یکی از متقاضیان بررسی با اولویت این طرحگفت : ۵ دوره است که در تهران انتخابات شورایاریها در محلات برگزار میشود. اما هر دفعه سازمان بازرسی کل کشور اعلام میکند که این انتخابات غیر قانونی است. این طرح به ۳۵۴۰ نفر اعضای شورایاری در تهران برمیگردد که بسیجی وار بدون هیچ حقوقی به مردم در ۳۵۴ محله تهران خدمت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه در تمام کشورهای پیشرفته دموکراتیک اول شوراهای محلی شکل میگیرد و بعد شورای شهر ایجاد میشود،گفت: در قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و شهرداران در بند ۷ ماده ۷۱ اشاره شده که شوراها میتوانند انجمنهایی را تشکیل دهند و این انجمنها شامل شورای محلی میشود. برای این که کار غیر قانونی انجام نشود ما این استفساریه را مطرح کردهایم تا دیگر شورایاریها وجهه قانونی خود را کسب کنند.
حجت السلام احمد سالک ،نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با در اولویت قرار گرفتن بررسی این طرح گفت: آقای کواکبیان شما که خود از مدافعین مسئله معیشت مردم هستید بهتر می دانید که امروز اولویت مجلس باید بررسی مباحث اقتصادی باشد تا تاثیر افزایش قیمت بنزین بر کالاهای اساسی به حداقل برسد. از سوی دیگر لایحه مالیات بر ارزش افزوده که مشکلات زیادی را برای فعالان اقتصادی تعریف میکنند باید در اولویت قرار گیرد./
نظر شما