به گزارش خبرگزاری شبستان، دفتر اقتصاد مسکن در گزارشی وضعیت بازار مسکن شهر تهران را طی آبانماه امسال را تشریح کرد. گزارش تجمیعی وضعیت بازار مسکن شهر تهران طی هشت ماه نخست سال جاری حاکی از آن است که تعداد مبایعات هشتماه نخست سالجاری ۴۰۵۸۳ بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۹۴۰۱۷ بوده، بیش از ۵۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
این در حالی است که متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی آپارتمانی در هشت ماهه سالجاری ۱۲ میلیون و ۸۱۷ تومان معامله شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که این میزان ۷ میلیون و ۳۰۲ هزار تومان بوده، ۷۵.۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
این گزارش میافزاید، ارزش ریالی مبایعات در هشت ماه سالجاری ۴۲۹.۷ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۷۵.۵ هزار میلیارد ریال بوده، ۲۵.۳ درصد کاهش را نشان میدهد. همچنین، تعداد پروانههای صادره در هشت ماه نخست امسال ۳۷۲۲۶ واحد ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که این میزان ۴۵۹۶۶ واحد بوده، ۱۹ درصد کاهش یافته است.
متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی آپارتمانی در تهران ۱۲ میلیون و ۶۱۷ هزار تومان معامله شد که این میزان در مقایسه با ماه قبل که ۱۲ میلیون و ۸۴۱ هزار تومان، ۱.۸ درصد کاهش را نشان میدهد. تعداد مبایعات انجام شده در آبان امسال ۴۰۶۸ بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۲ درصد کاهش داشته است.
همچنین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی، نسبت به آبانماه سال گذشته که متوسط ۹ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۸۰۰ تومانی به ثبت رسیده، بیش از ۳.۵ میلیون تومان افزایش داشته است که افزایشی معادل، ۲۷.۱۹ درصدی را نشان میدهد.
گزارش دفتر اقتصاد مسکن حاکی است که پرمعاملهترین منطقه در پایتخت در آبان ماه امسال به روال ماههای گذشته منطقه ۵ با ۶۲۵ فقره معامله بوده که میانگین قیمت معامله شده در هر مترمربع ۱۴ میلیون و ۵۴۱ هزار تومان برآورده شده است. کم معامله ترین بخش پایتخت نیز به منطقه ۱۹ با ۲۳ فقره معامله مسکن اختصاص یافت.
در مناطق ۴، ۷، ۹، ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۵، ۱۸ و ۱۹ میانگین قیمت مسکن افزایشی بوده و در سایر مناطق تهران، روند کاهشی اعلام شده است.
این دفتر پیشتر و در مهر ماه سال جاری گزارشی منتشر کرده بود که افزایش تعداد معاملات مسکن در شهر تهران را تایید میکرد. با انتشار گزارش آبان ماه و تایید افزایش تعداد مبادلات مسکن در این ماه، دو ماه متوالی است که شاهد رشد معاملات مسکن در شهر تهران هستیم./
نظر شما