مدارس علمیه از کمبود برنامه‌های قرآنی رنج می‌برند/طلاب برای مدیریت مساجد به مهارت‌های روز مجهز شوند

حجت‌‌الاسلام دهقانی تاکید کرد: طلاب برای مدیریت درست در مساجد و به دنبال آن، اثرگذاری در سطح کشور و جهان باید مجهز به ابزاری باشند که آشنایی کامل با علوم و معارف قرآنی و فراگیری زبان‌های خارجی از جمله آنها است.

حجت‌ الاسلام والمسلمین «فرهاد دهقانی» در گفت‌ و ‌گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه حوزه های علمیه باید طلاب را برای مدیریت مساجد آماده کنند، اظهار کرد: این موضوع، صرفا یک بحث شعاری و سفارشی نیست بلکه بسیار حائز اهمیت است همچنان که مقام معظم رهبری فرمودند: «من بارها گفته‌ ام که با همه این وسایل ارتباط جمعی که وجود دارد - البته روحانیت باید از همه‌ این وسایل ارتباط جمعی استفاده کند؛ از اینترنت و تکنولوژی های جدید ارتباطاتی باید همهی روحانیت برای دین استفاده کند؛ همچنانی که از رادیو و تلویزیون و بقیه‌ چیزها استفاده می کند - در عین حال، مسجد، جلسه‌ مذهبی، نشستن روبه ‌روی مردم، دهان به دهان و نفس به نفس با مردم حرف زدن، یک نقش بی بدیل دارد و هیچ چیزی جای این را نمی گیرد و این هم مال شماست ... قدر مساجد را بدانیم؛ قدر جلسات مذهبی را بدانیم و مسجد مورد بی اعتنایی قرار نگیرد.»

 

مدیر حوزه علمیه امام حسین (ع) تصریح کرد: طلاب برای مدیریت درست در مساجد و به دنبال آن، اثرگذاری در سطح کشور و جهان باید مجهز به ابزاری باشند که آشنایی کامل با علوم و معارف قرآنی و فراگیری زبان های خارجی از جمله آنها است.

 

وی افزود: مقام معظم رهبری بارها بر انتقال دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در حوزه های فرهنگی و سیاسی به مردم سایر کشورها تاکید کردند که برای عملی شدن این مطالبه باید طلاب در کنار تسلط بر علوم قرآنی و روایات اهل بیت (ع) و آشنایی با ادیان و مذاهب دیگر، ابزار انتقال این معارف را در دست داشته باشند که زبان از مهم ترین آنها است.

 

دهقانی تاکید کرد: البته قرآن زبان اصلی طلاب است ولی برای انتقال معارف قرآنی نیز باید با روش های نوین تبلیغ در عرصه بین الملل آشنا بود همچنان که روحانیون مسیحی در این زمینه بسیار موفق عمل کرده اند و تاکنون قرآن به صدها زبان ترجمه شده است.

 

وی در ادامه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره درس خواندن که فرمودند: «یکی از کارهای دیگر ما که مهم است، کسب مهارت های دینی است. ما باید در رشته و حرفه‌ خودمان مهارت پیدا کنیم. باید عالم و با سواد بشویم»، گفت: متاسفانه، عده ای از طلاب بیش از اندازه مشغول انجام کارهای فرهنگی در برخی از مراکز می شوند و به نظر می رسد درس در اولویت آنها نیست درحالی که رهبر معظم انقلاب اسلامی با نگاه دقیق خود، بارها جدی گرفتن درس خواندن را متذکر شده اند، برای نمونه فرمودند: «درس خواندن، با سواد شدن، با کتاب و سنت آشنا شدن، با مبانی معرفت دینی آشنا شدن؛ چه فقه، چه فلسفه، را باید یاد گرفت. باید انسان بتواند در میدان چالش های فکری امروزِ دنیا سینه سپر کند ... یکی از دلایلی که انقلاب اسلامی توانسته است در مقابل کارشکنی های غرب ایستادگی کند، همین است؛ ما فکر به میدان آوردیم؛ ما مثل یک کودتا عمل نکردیم.»

 

مدیر حوزه علمیه امام حسین (ع) در ادامه از کمبود برنامه های قرآنی در مدارس علمیه انتقاد کرد و یادآور شد: اگر مجموعه ای یک طرح قرآنی به مدرسه ای ارائه کند احتمالا با این جواب روبرو می شود که این طرح، خوب است ولی تمرکز طلاب باید بر فراگیری فقه، ادبیات و اصول فقه باشد. این درحالی است که قرآن باید در حوزه های علمیه، محور و در اولویت باشد.

کد خبر 859296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha