خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، معصومه بدخشان: پس از فراز و نشیب های بسیار، در نهایت رتبه بندی فرهنگیان به تصویب دولت رسید. فرهنگیان که پیش از آغاز سال تحصیلی انتظار تصویب رتبه بندی را داشتند و مسئولان نیز وعده تصویب در شهریور ماه و مهرماه داده بودند، این انتظار محقق نشد تا شب گذشته(سوم آذر ماه 1398) «محسن حاجی میرزایی» وزیر آموزش و پرورش در توئیتی خبر از تصویب طرح «رتبه بندی معلمان» در هیات دولت داد و نوشت: «در اجرای وعده رئیس جمهور محترم و قولی که داده بودم، طرح رتبه بندی معلمان امروز(سوم آذرماه 1398) به تصویب هیات دولت وزیران رسید. انشالله عملیات اجرایی آن از هفته آینده آغاز شده و امتیازهای جدید از ابتدای مهر برای همه معلمان محاسبه، اعمال و پرداخت خواهد شد.»
برای اجرای رتبه بندی فرهنگیان اعتبار دو هزار میلیاردی تخصیص یافته است و برخی ها گمانه زنی می کردند که احتمال دارد تعلل هیئت دولت در تصویب این رتبه بندی نبود اعتبار و هزینه کرد آن برای مسایلی چون مطالبات فرهنگیان باشد.
اعتبار رتبه بندی آمادی است
در همین ارتباط، «محمد باقر نوبخت» به خبرنگار شبستان گفت این گمانه زنی ها درست نیست و 2 هزار میلیارد تومان اعتباری است که برای اجرای رتبه بندی فرهنگیان در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: هر گاه وزارت آموزش و پرورش آماده اجرای رتبه بندی فرهنگیان باشد، اعتبار اجرای این طرح آماده است و به حساب این وزارت خانه واریز می شود.
نوبخت تاکید کرد: خود دولت انگیزه در اجرای رتبه بندی دارد و آن هم حتما اجرا می شود.
رتبه بندی هر چهار سال یکبار تغییر می کند
پیش از این نیز، «محسن حاجی میرزایی» در جمع خبرنگاران درباره این طرح تاکید کرده بود که اعمال افزایش رتبه بندی از اول مهر ۹۸ است. تمام همکارانی که از اول مهر با ما همکاری کردند مشمول طرح می شوند.
وزیر آموزش پروش بیان کرده است؛ همکاران در پنج رتبه متناسب با مدرک، سابقه و صلاحیت حرفه ای و تخصصی رتبهبندی میشوند و هر چهار سال یکبار رتبه ها با کسب صلاحیتها و دوره های آموزشی و مدرک تحصیلی تغییر میکند.
وی تصریح می کند: برای رتبهبندی هم ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار داریم که برای ۶ ماه دوم سال کافی است. برای سال آینده هم در بودجه برای تمام سال اعتبار در نظر گرفتیم.
ابهام در عدد واقعی اعتبارات مورد نیاز برای رسیدن به رتبه بندی
برای اجرای رتبه بندی برای 6 ماه دوم سال دو هزار میلیارد تومان از سوی وزیر آموزش و پرورش مکفی دانسته شده است. این درحالی است که خود مسئولان وزارت آموزش وپرورش همچون معاون توسعه و دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش اعتبار لازم برای اجرای کامل و نزدیک به آنچه که در سند تحول بنیادین آمده است را بین 11 تا 15 هزار میلیارد تومان دانسته اند.
ناگفته نماند، هنوز شاخص های رتبه بندی فرهنگیانی رسانه ای نشده و فرهنگیان نیز از شاخص ها خیلی مطلع نیست و آنچه گفته می شود کلیاتی از این طرح است.
اما درباره افزایش حقوق فرهنگیان وزیر آموزش و پرورش به یکی از رسانه ها گفته است؛ معلمان متناسب با حقوق و رتبههای مشخص شده از مزایای مالی برخوردار میشوند که از ۲۰۰ تا حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود.
همچنین او درباره زمان اجرا و واریز مابهالتفاوتهایی که از مهرماه تا زمان اجرای طرح به وجود میآید نیز گفته است: عملیات مربوط به تعیین رتبه به محض ابلاغ آییننامه آغاز می شود. باید گروههایی تشکیل و افراد بر اساس صلاحیتها سنجیده شده و در رتبهها قرار بگیرند. به محض آنکه رتبهها تعیین شد، محاسبات مربوط به رتبهبندی از اول مهرماه انجام و لحاظ خواهد شد.
این درحالی است که پیش از این «سیدجواد حسینی» سرپرست سابق وزارت آموزش و پرورش کف افزایش حقوق را 400 تا 700 هزار تومان اعلام کرده بود.
حال باید منتظر ماند و دید این طرح پس از اجرا چه ضعف هایی دارد، آیا شاخص های تعیین شده مورد اقبال فرهنگیان قرار می گیرد یا آن ها باز خواستار اجرای درست رتبه بندی می شوند یا سرنوشت مرحله اول رتبه بندی دوباره برای این دوره تکرار می شود.
نظر شما