به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، فرا رسیدن هفته گرامیداشت بسیج فرصتی است مغتنم برای بررسی نقش این نیروی مخلص در ترویج فرهنگ انتظار و زمینه سازی برای روی کار آمدن دولت کریمه ای که بشریت انتظار آمدنش را می کشد.
از این رو، با حجت الاسلام والمسلمین «ابراهیم بهاری»، استاد حوزه و کارشناس اخلاق درباره این نقش بسیج گفتگویی داشته ایم که مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
وجود روحیه بسیجی و نهادی به نام بسیج متشکل از افراد مردمی و مخلص چقدر به ترویج سبک زندگی منتظرانه در جامعه منتظر کمک می کند؟
نیروی بسیج که بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با تدابیر آگاهانه امام خمینی(ره) راه اندازی شد، ارگان خاص نظامی و مربوط به یک نفر نیست بلکه مجموعه ای است با پوشش همه جانبه و نگاه ریشه ای در حل مشکلات. به عبارت دیگر، بسیج به عنوان بازوی پرتوان نظام در سراسر کشور و تکیه گاه مردم و نقطه امید گرداندگان کار ایجاد شد.
بسیج با این نگاه در همه حوزه ها به عالی ترین شکل حضور یافت که می توان نمونه بازر و موفق آن را در دوران دفاع مقدس دید که برای دنیا به عنوان الگو تبیین و ترسیم شده و این اتفاق جلوه ای بود که بسیج توانمندی خود را نشان دهد.
علاوه بر این، در میادینی همچون سازندگی، کشاورزی، بهداشتی و ... نیز بسیج ورود کرد و اگر امروز بدون غرض جامعه و کارکرد بخش های مختلف آن را بررسی کنیم، هیچ میدان و نهادی را در کشور نمی یابیم که بسیج در آن نقش نداشته باشد.
این روحیه چطور به حرکت در مسیر منتهی به ظهور کمک می کند؟
همه اینها در کنار هم می تواند جامعه ای ایده آل را طراحی کند که به سوی مدینه فاضله در حرکت است، مدینه ای که متعلق به عده ای خاص یا اقلیتی سیاسی و اقتصادی نیست بلکه دنیا را آماده پذیرش حکومت مستضعفان می کند چنان که خداوند در قرآن می فرماید: «وَنُريدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ استُضعِفوا فِي الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثينَ».
از این رو، می توان به جرئت گفت بسیج نه تنها در داخل کشور بلکه هم در منطقه و هم جهان اسلام و جهان بشریت در حال جا انداختن فرهنگ مهدویت است.
شواهد این ادعا چیست؟ به عبارت بهتر چطور بسیج در مختصات جهانی فرهنگ مهدوی و انتظار را ترویج و نهادینه می کند؟
امروز فضای مقاومت حتی در ونزوئلا و بولیوی یعنی آمریکای لاتین بروز و ظهور دارد، این یعنی این روحیه دیگر محدود به ایران و شیعه و اسلام نیست بلکه تفکر بسیجی به جهان تقریر می شود، چرا استکبار جهانی اول بسیج را مورد حمله قرار می دهد؟ چون بزرگ ترین ضربه ها را از این نیروی مخلص و مردمی خورده است.
بسیج زمانی در جنگ سخت از یک کشور حتی کیلومترها دورتر از خاک خود دفاع می کند گاهی هم حضوری تمام قد در جنگ نرم و مقابله با افکار مسموم دشمن دارد.
یکی از زمینه های فعالیت این نیرو، زمینه سازی برای ظهور است لذا به عنوان یک بال برای ترویج این باور، اقدام و زمینه سازی می کند.
بسیج در گام دوم انقلاب که مقام معظم رهبری برای آن غایت ظهور و درک خورشید ولایت عظمی(ارواحنا فداه) را ترسیم کرده اند، چه نقشی دارد؟
در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری، مسیر این انقلاب جهانی مشخص شده که چطور باید قدم ها برداشته شود. باید توجه داشت بسیج تقریبا در بیش از 90 درصد کارها و فعالیت ها موفق بوده است چون مردم در همراهی آن حضوری همگانی داشته اند و بی تکلف و با اخلاص عمل کرده اند، دامنه این توفیقات را می توان به زمینه سازی برای ظهور و روی کار آمدن دولت موعود گسترش داد.
چطور می توان این افق مهدوی گام دوم انقلاب را نه فقط جهان اسلام بلکه به همه دنیا تسری داد؟
امروز قدرت متراکم جهان اسلام بالاتر از چند صد میلیون نفر است، گام دوم در سطح بین الملل هم نفوذ دارد، امروز ایستادگی و مبارزه حشدالشعبی عراق، حزب الله لبنان، انصارالله یمن، شیعیان نیجریه و ... در مقابل استکبار جهانی در واقع پیاده کردن تفکر گام دوم است که جهان را برای آمدن منجی موعود(عج) آماده می کند، این آمادگی موثر است و آثار آن را امروز در جهان می بینیم.
چرا امروز حشدالشعبی عراق اینگونه موردحمله آمریکا قرار دارد؟ آنها می دانند اینها نیستند مگر نقطه های پراکنده حزب الله. اینها نیست مگر آماده شدن برای روی کار آمدن حضرت حجت(عج).
بسیج به عنوانی نیروی مردمی مخلص در آینده قدرت بالاتری می یابد و اتکاء به وجود مقدس امام زمان(عج) از طریق بسیج، فرهنگ انتظار را در دنیا تقویت می کند. سهم بسیجیان در همه جهان در این باره قوی و مایه دلداری ستمدیدگان و آزادی خواهان است.
نظر شما