به گزارش خبرگزاری شبستان، جواد خانی مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عراق گفت : ما با توجه به وجود مشکلات اقامتی در حال رایزنی با مقامات سازمان حج و زیارت هستیم تا ظرفیت کنونی اعزام ها به عنبات ثابت مانده و افزایش داده نشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 90 کاروان روزانه به کربلا وارد می شوند و سه روز اقامت دارند، چنانچه در ایام خاص نظیر دهه اول محرم، سهمیه ورودی افزایش یابد، با احتساب سه روز، حدود 45 کاروان بر این تعداد افزوده می شود و با بروز چنین اتفاقی ما می بایست برای اسکان و اقامت زائران از ساختمان هایی استفاده کنیم که وضعیت مناسبی ندارند.
کمبود ظرفیت، مهم ترین مشکل هتل های عتبات
مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عراق تصریح کرد: این کمبودها مانع از برآورده شدن انتظارات مورد نظر زایران می شود.
وی یکی از دلایل این مشکل را وجود زایران آزاد از اقصی نقاط جهان بیان کرد و افزود: هتل هایی که به دلیل سرویس دهی نامناسب، از سوی سازمان حج تجدید نظر می شوند با هزینه بالاتر، در اختیار زایران آزاد قرار می گیرند و این موضوع، اختلال در امور اسکان زایران، ایجاد می کند.
خانی مشکلات هتل ها را به چند دسته تقسیم کرد و افزود: اولین مشکل، هتلهای فرسوده است که فقط نمای آن را بازسازی کرده اند اما ساختمان از پایه و اساس مشکل دارد.
وی دومین مشکل را پایین بودن سرعت ساخت و ساز در کربلا عنوان کرد و گفت: در حال حاضر، در زمینه ساخت هتل، کاظمین رتبه اول را دارد و بعد از آن، شهر نجف ساخت و ساز را پیگیری می کند و کربلا در رتبه سوم قرار دارد.
این مقام مسول، مشکل دیگر هتل های موجود در عتبات عالیات عراق را نیروی انسانی برشمرد و توضیح داد: به دلیل پایدار نبودن کارکنان هتل ها، آموزش لازم در هتل داری هم صورت نمی گیرد که به تبع آن، سرویس دهی به زایران نیز از کیفیت مناسبی برخوردار نیست.
وی وجود تفاوت های فرهنگی میان زایران ایرانی و کارکنان هتل ها و مردم این کشور را از دیگر مشکلات مطرح و خاطر نشان کرد: زایران ایرانی می بایست نسبت به این فرهنگ توجیه شده و از آن برداشت نگرش های توهین آمیز نداشته باشند.
خانی دیگر مشکل موجود در هتل ها را نداشتن مهندسی مخصوص هتل ها برشمرد و تصریح کرد: با اقداماتی که انجام شده است، با هتل های طرف قرار داد به توافق رسیده ایم که قبل از ساخت و ترمیم، نقشه ها بر اساس نظر مهندسی سازمان حج انجام شود.
سفرهای انفرادی، مشکل اصلی در مرز زرباطیه
خانی در ادامه به مشکلات زایران در مرزها اشاره و تأکید کرد: عمده مشکلات در مرز زرباطیه (سمت عراق در مرز مهران) است، به دلیل این که کشور عراق در این مرز پایانه ندارد و علاوه بر آن تردد انفرادی در این مرز بسیار زیاد است.
وی بیشترین تردد انفرادی را خروجی های مرز عراق در مهران برشمرد و تشریح کرد: اکثر زایران عراقی که به ایران سفر می کنند از این مرز عبور می کنند، علاوه بر آن ها، زایران انفرادی که به معمولا یک طرفه به صورت هوایی وارد عتبات شده اند به هنگام بازگشت از مرز مهران وارد کشور می شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عراق افزود: علاوه بر این تعدادی از زایرانی که پس از عزیمت به سوریه وارد عتبات عالیات در عراق شده اند نیز برای خروج از مرز مهران استفاده می کنند. این تعدد زوار انفرادی در کنار تعدد کاروان های زایران باعث ازدحام در مرز فاقد امکانات شده و تأخیر و نابسامانی هایی را سبب می شود.
پایان پیام/
نظر شما