عاملان‌جنگ‌نرم‌که‌شعارآزادی‌سرمی‌دهند چراخود این‌شعارهارا محقق نساختند

علی معلم دامغانی گفت: اکنون گروهی با راه‌ انداختن جنگ نرم شعار آزادی سر می‌دهند در حالیکه صلیب خود را به دوش دیگران می‌گذارند و معلوم نیست وقتی خودشان بر سر کار بودند چرا به شعارهای امروزشان عمل نکردند.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی معلم، رئیس فرهنگستان هنر در همایش عهد قلم که امروز چهاشنبه 8 دی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، از جایگاه شعر و همچنین لزوم نظارت بیشتر بر انتشار و عرضه برخی کتاب‌ها در ایران سخن گفت.

 

وب با اشاره به سالروز 9 دی 88 افزود: اکنون گروهی با راه‌ انداختن جنگ نرم شعار آزادی سر می‌دهند در حالیکه صلیب خود را به دوش دیگران می‌گذارند و معلوم نیست وقتی خودشان بر سر کار بودند چرا به شعارهای امروزشان عمل نکردند. برای رویارویی با چنین افراد و جریان‌هایی لازم است هنرمندان و ادیبان درایت زیادی داشته باشند چراکه آنها با تمام دقتی که دارند زودتر از سایران فریب می‌خورند و باید با آگاهی و بیداری مسئولیت خود را به انجام رسانند.

 

وی خاطر نشان کرد: اندیشه زاییده شعر است و یونانیان که نامشان تا امروز باقی است و مطابق یک عقیده بر این باورند که در همه کره خاکی کودکی به دنیا نمی‌آید مگر اینکه افلاطونی یا ارسطویی باشد و اندیشه‌شان وامدار هومر است و اگر آن شاعربزرگ نبود از پس او آن‌همه صاحبان حکمت چیزی برای بحث و گفتگو نداشتند.

 

معلم دامغانی خاطر نشان کرد :جهان در آستانه تغییر بزرگ است و آنچه باید از آسمان الهام شود به دلیل اینکه نبوت ختم شده است، شاعران را مخاطب خود قرار می‌دهد. شاید شعر در دست برخی از ما تفنن و بازیچه باشد، ولی در اصل دامی برای صید مرغان آسمانی و اندیشه‌های نهفته است که این حقیقت در سال‌های بعد کشف خواهد شد و در این زمینه حرف بسیار است.

 

رییس فرهنگستان هنر ایران با اشاره به اینکه شاعران یا دلالت به گمراهی می‌کنند یا با شروط خاص به سرزمین صلح و آشتی هدایت گرند، تصریح کرد: آن دسته از شاعرانی که به فراخور موقعیت موضوعشان جنگ است، مانند قهری است که از پی آن لطف حاصل می‌شود.

 

وی در ادامه ضمن انتقاد از برخی آثار منتشر شه در کشور، گفت: از چندی پیش بحث اساطیر و اسطوره‌ها در کتاب‌ها و رسانه‌های مکتوب به وفور شایع شد که ما نمی دانیم چرا. امیدوارم با حضور مهندس واعظی این مساله به عنوان امری جدی جستجو شود بلکه حقیقت ماجرا مشخص شود.

 

رییس فرهنگستان هنر خاطر نشان کرد: اقوامی هستند که در تاریخ و جغرافیا نامشان به دشواری پیدا می‌شود ولی در ایران کتاب‌های مختلفی از اساطیر آنها موجود است. هماهنگی مترجمان و نویسندگان و مطبوعات را در توجه به این اسطوره های کاذب را چه کسی سامان داده است؟ اکنون آثاری درباره یهود هم در دسترس است.

 

وی با اشاره به اینکه دایره‌المعارف بزرگ یهود در مصر قابل دسترس است، عنوان کرد: در توضیح و تبیین دایره المعارف بزرگ یهود، کتاب‌های ضمیمه در ایران چاپ می‌شود. از سوی دیگر آثار اسماعیلیه در ایران زیاد است و یک رقم دیگر از کتاب‌هایی که با نام‌های مختلف در ارتباط با همین فرقه ها موجود است، معلوم نیست چرا اینقدر در دسترس است.

 

این شاعر اضافه کرد: جنگ نرم در مسائلی اینچنین جاری است و اگر نسبت به اینها بی تفاوت باشیم نه دشمن را می‌شناسیم و نه موضع درستی در برابر کسی خواهیم داشت.

 

معلم در پایان با بیان اینکه شاعران باید برای سروده‌هایشان حجت داشته باشند،گفت: من به سهم خودم هر حرفی زده‌ام برای آن حجتی داشته‌ام و از حق بیرون نرفته‌ام و مسئولیت شاعری را که از شعور می‌آید، درست انجام داده‌ام و هر سوالی از من بپرسند از جواب دادن به آن ابایی ندارم.

 

پایان پیام/

کد خبر 8590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha