حقوق انسان ها فطری و نشات گرفته از طبیعت و ذات بشر است

یکی از اساتید دانشگاه های کردستان در کارگاه آموزشی قرآن و خانواده، گفت: حقوق زن و مرد از نوع حقوق قراردادی نیست بلکه از حقوق فطری و طبیعی نشات گرفته و از طبیعت و ذات اوست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، دکتر محسن پیشوایی علوی، استاد دانشگاه امروز (2 آذر) در این کارگاه آموزشی گفت: خانواده نخستین نهاد اجتماعى است که در زندگى جمعى انسان شکل گرفته و مهم ترین نقش را در توسعه و رشد مراحل حیات بشر در امتداد تاریخ انسان از خود نشان داده است و از ابتدا تاهنوز و تا فرجام زندگى، نسبت به سایر نهادهاى اجتماعى از ارزش و اهمیت خاصى برخوردار بوده و خواهد بود،


این استاد دانشگاه اظهار داشت: اسلام برای زن نیز همچون مرد حقوقی قائل است که نسبت به حقوق جوامع به اصطلاح متمدن و دموکراتیک به مراتب وسیع تر و پردامنه تر است، حقوق زن و مرد از نوع حقوق قراردادی نیست بلکه از حقوق فطری و طبیعی نشات گرفته و از طبیعت و ذات اوست.

 

دکتر پیشوایی با اشاره به حقوق زنان در اسلام تصریح کرد: اسلام هیچگاه مخالف آزادی زنان نبوده بلکه شرافت و حیثیت وی را به او بازگردانده است، زن مساوی مرد است و مانند مرد در سرنوشت و فعالیت های خود آزاد است و در این زمینه می توان به آزاد بودن زن در امور اقتصادی و مشارکت های اجتماعی، سیاسی و... و در کل به حق و حقوق زن اشاره کرد.

 

وی یادآور شد: انسان هرچه پاکتر و باتقواتر باشد به خدا نزدیکتر است و روح انسان مانند فرشتگان است و مرد و زن ندارد، بلکه وقتی وارد جسم بدن می شود به صورت زن و یا مرد پدیدار می شود.

 

این استاد دانشگاه اظهار داشت: اگر در اسلام مرد حقوقى دارد، زن نیز داراى حقوقى است و اگر وظایف و تکالیفى را بر عهده مرد گذاشته بر عهده زن نیز تکالیف و وظایفى را نهاده است و هرکدام حقى بر گردن یکدیگر دارند.


دکتر پیشوایی تصریح کرد: با مطالعه متون اسلام و به ویژه قرآن کریم به خوبی روشن می شود که از نگاه اسلام، زن انسانی است همچون مرد، با همه ویژگی ها و همچنین از نظر اسلام، اصلا انسانیت انسان، به روح او وابسته است و نه تن او، و روح انسانی به مذکر و مؤنث تقسیم نمی شود و این همسانی مرد و زن در برخورداری از انسانیت را، از ابعاد مختلف و گوناگون در متون دینی می توان یافت.


این استاد دانشگاه یادآور شد: زن‌ دارای‌ عواطفی‌ رقیق‌ و قلبی‌ مهربان‌ و دارای‌ غریزه‌ پرستاری‌ و مهرورزی‌ و صلح جوئی‌ است و طبیعت‌ یک‌ زن‌ سالم‌ به دور از پرخاش‌ و جنگ‌ و خصومت‌ است، از این رو وجود او همواره‌ به‌ طور طبیعی، باید تعدیل‌ کنندة‌ احساسات‌ مرد در بیرون‌ و در خانه‌ باشد.

 

وی افزود: از برکت‌ همین‌ ویژگی‌ زن‌ سالم‌ در خانه‌ و خانواده، انتظار می‌رود که‌ زن‌ و خانواده‌ اثر آرامبخشی‌ و ایجاد روانی‌ داشته‌ باشد و خانه‌ برای‌ اعضای‌ آن‌ آسایش‌ و تعادل‌ روانی‌ و عصبی‌ به‌ باربیاورد و محیط‌ زندگی‌ عاطفی‌ و شیرین‌ شود و حتی‌ این‌ عاطفی‌ و لطیف‌ شدن‌ آن‌ از خانه‌ به‌ کوچه‌ و بازار و جامعه‌ منتقل‌ شود.

 

گفتنی است، کارگاه آموزشی کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی با موضوع حقوق زن و خانواده در اسلام از امروز(2 آذر) به مدت دو روز به همت دبیرخانه امور مساجد در مجتمع فرهنگی و هنری فجر سنندج در حال برگزاری است.

 

پایان پیام/


 

 

کد خبر 85813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha