رشد ۱۰۰ درصدی توسعه گلخانه‌ها در کشور

مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور گفت: سطح گلخانه های کشور از هشت هزار و هشت هکتار در ابتدای دولت دوازدهم به ۱۶ هزار هکتار در مهرماه امسال رسیده که رشد ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «ولی اله بنی‌عامری» با بیان اینکه توسعه گلخانه‌ها برای کاهش مصرف آب در سطح کشور ضروری است، افزود: در طول ۶ سال گذشته با توسعه سطح کشت گلخانه‌ای در کشور بیش از ۹۰۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است.

وی اضافه کرد:  با توسعه حدود ۸ هزار هکتاری گلخانه ها در ۶ سال اخیر معادل تولید ۸۰ هزار هکتار در فضای باز به تولیدات کشور اضافه شده است.

افزایش دو میلیون و ۴۰۰ هزار تنی تولیدات گلخانه‌ای کشور

مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور با اشاره به اینکه این توسعه برای بیش از ۸۰ هزار نفر به‌خصوص دانش‌آموختگان کشاورزی، کارآفرینان و کشاورزان، فرصت‌های شغلی جدید و اشتغال پایدار ایجادکرده است، تصریح کرد: با توسعه گلخانه‌ها از سال ۹۲ تاکنون، حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن به تولیدات گلخانه‌ای کشور افزوده‌شده است.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه سازمان برنامه و بودجه کشور، صندوق توسعه ملی و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تخصیص و پرداخت تسهیلات بانکی به طرح ها و رسته فعالیت‌های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی از جمله طرح توسعه گلخانه‌های کشور، افزود: بر این اساس از محل اعتبارات بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ و مطابق با شیوه نامه پرداخت تسهیلات بانکی از محل اعتبارات مزبور تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت می‌شود.

بنی عامری ادامه داد: پرداخت تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال از طریق کارگروه های استانی و بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال از طریق کارگروه ملی تشکیل شده از نمایندگان سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت نیرو (امور آب)، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی شده است.

وی افزود: برابر با آخرین اطلاعات سامانه سیتا تا تاریخ ۳۰ مهرماه امسال، تعداد دو هزار و ۶۹۴ طرح گلخانه ای به مبلغ تسهیلات ۶۵ هزارو ۶۴۲ میلیارد ریال به بانک کشاورزی، پست بانک و بانک توسعه تعاون معرفی شده که سه هزارو ۷۳۹ میلیارد ریال برای ۳۱۳ طرح در بانک های عامل مصوب شده است.

مجری طرح توسعه گلخانه ها با اشاره به اعطای تسهیلات به مناطق محروم گفت: این تسهیلات از بند الف تبصره ۱۸ با نرخ سود بانکی هفت درصد برای مناطق غیر برخوردار و با نرخ سود بانکی ۹ درصد برای مناطق برخوردار به متقاضیان پرداخت می‌شود.

بنی‌عامری ادامه داد: برای این تسهیلات یک سال سازندگی در نظر گرفته‌شده  و مدت‌زمان بازپرداخت این تسهیلات پنج ساله خواهد بود.

وی تصریح کرد: استان‌های فارس با ۱۷ طرح، هرمزگان ۱۳ طرح، تهران و خراسان رضوی ۱۰ طرح، بیشترین تعداد طرح‌های گلخانه‌ای مصوب شده در کارگروه ملی را داشته اند و استان های ایلام، بوشهر، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد و یزد، طرح مصوب در کارگروه ملی نداشته اند.

مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی با ۶ هزار و ۴۹۷ میلیارد ریال بیشترین سهم تسهیلات مصوب در کارگروه ملی را داشته است، ادامه داد: پس از آذربایجان شرقی، استان گلستان، خراسان رضوی و تهران بیشترین سهم را در تسهیلات مصوب شده در کارگروه ملی داشته است.

وی گفت: بانک کشاورزی، به مقوله گلخانه‌ای توجه دارد تا از طریق تسهیلات مربوطه، از مشکلات گلخانه‌داران کاسته شده و امکان فعالیت تقاضامحور این مراکز فراهم شود.

به گفته وی، اگر گلخانه‌داران، حساب خود را به بانک کشاورزی منتقل کنند، با دریافت شرایط سهل و آسان تسهیلات بانکی، صادرات محصولات باغی نیز بهبود می‌یابد./

کد خبر 857985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha