به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سهشنبه یک آذر، جهانبخش محبینیا، عضو هیئترییسه مجلس با بیان اینکه دو طرح دوفوریتی در دستور کار امروز مجلس شورای اسلامی قرار دارد، گفت: طرح لغو استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 و همچنین طرح حذف تبصره سه ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 در دستور کار مجلس قرار دارد.
محمدرضا باهنر که در غیاب لاریجانی جلسه علنی امروز را به عهده داشت، گفت: چونکه طرح حذف تبصره سه ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری برای مطرح شدن حد نصاب امضای نمایندگان را ندارد پس ناچاریم طرح لغو استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 را مطرح کنیم.
در این هنگام و پس از این سخنان باهنر، حجتالاسلام رسایی و حجتالاسلام حسینیان با حضور در جایگاه هیئترییسه اعتراض خود را نسبت به تغییر دستور مجلس از سوی هیئترییسه اعلام کردند و حجتالاسلام رسایی بارها ضمن فریادی بلند در جایگاه هیئترییسه باعث اعتراض باهنر شد.
باهنر که از این دو نماینده خواست بر روی صندلیهای خود بنشینند و جایگاه هیئترییسه را ترک کنند از حجتالاسلام ابوترابیفرد خواست به عنوان یکی از طراحان طرح لغو استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 صحبت کند که در این هنگام حجتالاسلام رسایی با فریاد بلندی خطاب به حجتالاسلام ابوترابیفرد گفت: آقای ابوترابیفرد این طرح شرعا اشکال دارد و نباید مطرح شود.
حجتالاسلام ابوترابیفرد که در بیان لغو طرح استفساریه سخن میگفت، منتفی شدن این طرح را به صلاح مجلس دانست.
در حین سخنان حجتالاسلام ابوترابیفرد، نمایندگانی که عموما عضو جبهه پایداری و از امضاکنندگان طرح حذف تبصره سه ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 بودند در جلوی درب خروجی مجلس تجمع کرده و قصد خارج شدن از مجلس را داشتند که از آن جمله نمایندگان رسایی، کوچکزاده، هدایتخواه، زارعی، شهرزاد، بزرگواری، حجتالاسلام آقاتهرانی و حجتالاسلام حسینیان بودند.
این نمایندگان با فریاد بلند از کارکنان مجلس که مسئول ورود و خروج نمایندگان هستند خواستند اجازه خروج به آنها دهند تا بدین طریق مجلس از رسمیت بیفتد و تعطیل شود.
در همین حین، باهنر، نایبرییس مجلس خطاب به این نمایندگان معترض گفت: واقعا چهار نفر از نمایندگان امضاکننده طرح حذف تبصره سه ماده 71 امضای خود را پس گرفتهاند و اینکه شما بخواهید جلسه را از رسمیت بیندازید کار درستی نیست.
وی خطاب به آنان گفت: با این چهار نفر صحبت کنید که اگر یکی از آنها نیز مجددا طرح را امضا کند این طرح قابل مطرح شدن است.
در ادامه و این اعتراضات نمایندگان، جهانبخش محبینیا، عضو هیئترییسه اعلام کرد دو نفر از کسانی که امضایشان را پس گرفته بودند مجددا این طرح را امضا کردند، پس این طرح قابل مطرح شدن است.
در همین حین، محمدرضا باهنر از حجتالاسلام ابوترابیفرد خواست که سخنان خود را قطع کند تا پیشنهاد نمایندگان طراح طرح حذف تبصره سه ماده 71 را بررسی کنند.
حجتالاسلام رسایی به عنوان طراح طرح در سخنانی ضمن دفاع از این طرح آن را به صلاح مجلس دانست و به ذکر خاطرهای از شهید مدرس پرداخت.
وی ادامه داد: فردی در دوران ریاست شهید مدرس بر مجلس نزد وی رسید و گفت: هزینههای زندگی زیاد شده است و این در حالی است که حقوق نمایندگان همچنان 100 تومان است آیا بهتر نیست حقوق نمایندگان به 200 تومان ارتقا یابد که شهید مدرس در جواب وی میگوید شما بر اساس حقوق 100 تومانی از ملت رأی گرفتهاید و اگر میخواهید حقوق 200 تومانی بگیرید باید مجددا از ملت رأی بگیرید.
یوسفنژاد نماینده ساری به عنوان مخالف با این طرح، محمد دهقان نماینده چناران و طرقبه به عنوان موافق و همچنین احمد توکلی نماینده تهران به عنوان مخالف و همچنین حجتالاسلام حسینیان به عنوان دیگر مخالف با این طرح به ایراد سخن پرداختند.
پس از اینکه دوفوریت و یکفوریت این طرح با رأی بسیار اندک نمایندگان به تصویب نرسید کوچکزاده نماینده تهران در تذکری خطاب به باهنر نسبت به عملکرد وی در نحوه اداره جلسه انتقاداتی کرد.
حجتالاسلام رسایی که پس از سخنان کوچکزاده قصد دادن تذکر داشت با فریادی در صحن علنی مجلس اعتراض خود را به نحوه اداره جلسه اعلام کرد که محمدرضا باهنر خطاب به وی گفت: آقای رسایی اینقدر داد نزنید من از شما حساب میبرم، اینگونه داد زدن برای شما خوب نیست.
پس از اینکه طرح نمایندگان رأی نیاورد حجتالاسلام ابوترابیفرد به عنوان طراح طرح دوفوریتی لغو استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری مجددا به ایراد سخن پرداخت.
این طرح که گویا در ابتدا هیچ مخالفی نداشت اما از سوی محمدرضا خباز نماینده کاشمر و حجتالاسلام رسایی نماینده تهران هر کدام به طریقی مورد مخالفت قرار گرفت.
اسدالله عباسی و همچنین مصطفی کواکبیان در موافقت با این طرح سخنانی را بیان کردند و کواکبیان در تذکری خطاب به باهنر گفت: اگر همین اعتراضی را که دوستان داشتند و قصد خروج از مجلس را داشتند ما انجام میدادیم به ما تهمت فتنه میزدند.
کواکبیان همچنین خطاب به سخنان رسایی که نقل قولی را از شهید مدرس بیان کرد، گفت: کسانی که میخواهند مدرسگونه عمل کنند در یک جا مدرسوار نباشند بلکه در همه موارد مجلس را مدرسگونه پیش ببرند.
پس از این سخنان، رأیگیری برای این طرح از سوی محمدرضا باهنر عنوان شد و وی گفت: طرح آقای ابوترابیفرد را به رأی میگذاریم. همین سخنان باعث شد رسایی با فریادی خطاب به وی بگوید دارید تبلیغ میکنید که باهنر نیز در جواب وی گفت تبلیغ نمیکنم اگر میخواستم تبلیغ کنم میگفتم آقای رسایی مطرح کرده است.
طرح لغو استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری با 137 رأی موافق، 26 رأی مخالف و 20 رأی ممتنع به تصویب نمایندگان رسید.
رسایی که نسبت به اداره جلسه همواره اعتراض دارد بار دیگر در اعتراضی خطاب به باهنر گفت: وقتی نمایندگان از جلسه خارج شدند و کارت زدند عدد حاضران جلسه کم نمیشد، پس شما باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشید.
وی همچنین انتقاداتی را نسبت به تمسخر باهنر به وی در پشت تریبون داشت.
باهنر نیز اینگونه اتهامزنی رسایی را اتهام بزرگی عنوان کرد و گفت: اگر با بعضی دوستان و بنده مشکل دارید مجلس و مصوبات و آییننامه را زیر سؤال نبرید.
غلامعلی حداد عادل که ریاست مجلس هفتم را به عهده داشت و در حال حاضر در مجلس هشتم به عنوان رییس کمیسیون فرهنگی در حال فعالیت است نیز نسبت به کار بردن نام مجلس هفتم که این قانون یعنی قانون مدیریت خدمات کشوری در آن به تصویب رسیده است واکنش نشان داد و گفت این قانون در مجلس هفتم تصویب نشده است بلکه این قانون مربوط به مجلس سوم بوده است که در مجلس هفتم نیز تعدیل شده است.
محمدرضا باهنر که در غیاب لاریجانی همچنان ریاست جلسه علنی را به عهده داشت در سخنانی اعلام کرد: نماینده دولت نیز مخالف لغو این استفساریه است.
گفتنی است، هفته گذشته نمایندگان مجلس طرح استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری را مصوب کردند که بر اساس این مصوبه شائبههایی مبنی بر برقراری و پرداخت حقوق مادامالعمر برای مقامت سیاسی کشور و از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شد که در پی همین امر در جلسه علنی امروز تعدادی از نمایندگان طرح لغو این استفساریه را مطرح کردند که این طرح با موافقت مجلس مواجه شد و در صورت تصویب نهایی این استفساریه لغو میشود و عدهای نیز طرح حذف تبصره سه ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری را که طبق آن مقامات سیاسی از جمله وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استانداران و معاونان وزرا میتوانند حداقل دو سال در پست مدیریتهای سیاسی انجام وظیفه کرده پس از تصدی مقام در صورتی که به سمت پایینتری منصوب شوند چنانچه حقوق ثابت و فوقالعاده مستمر آنها در مسئولیت جدید از 80 درصد حقوق ثابت و فوقالعاده مستمر که در پست قبلی کمتر باشد به میزان مابهالتفاوت تا 80 درصد را تفاوت تطبیق دریافت خواهد کرد و این تفاوت تطبیق با ارتقاهای بعدی مستهلک میشود و این مابهالتفاوت در محاسبه حقوق بازنشستگی و وظیفه نیز ملاک عمل خواهد بود را مطرح کردند که حذف این تبصره مورد موافقت مجلس قرار نگرفت.
پایان پیام/
نظر شما