بهرام صادقی مزیدی که با نمایش «قرار و مدار» در سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار شبستان، با بیان اینکه اگر نگاه به مقوله دفاع مقدس چندسویه باشد، تئاتر دفاع مقدس میتواند در بین مخاطبان جایگاه خود را پیدا کند، گفت: اگر نگاه به تئاتر دفاع مقدس تکرار یک نگاه یکسویهای باشد، نتیجه خاصی عاید نخواهد شد، چرا که ذائقه کارگردان و نمایش نامه نویس جشنواره ای می شود، اما بعد از جشنواره باید این ذائقه تغییر کند و به سمت تنوع در موضات برود.
وی افزود: باید دست نویسندهها و کارگردانان حوزه دفاع مقدس را باز بگذارند تا به جنبههای مختلفی از جنگ بپردازند، زیرا مفهوم جنگ نهفته از موضوعات مختلفی است و میشود به علتهای مختلفی پرداخت شود و همچنین شرایط متفاوت آن زمان را به صورتهای مختلف نقد کرد، اگر نگاه مسئولان چندسویه باشد، قطعا تئاتر دفاع مقدس در بین مخاطبان جایگاه خود را پیدا خواهد کرد و مسئله مهمتر از آن ارایه آثار فراتر از جشنوارهها برای مخاطب است، زیرا اگر تولید آثار حوزه دفاع مقدس به جشنواره منتهی شود، عایدی نخواهد داشت.
این کارگردان با اشاره به اینکه بسیاری از آثاری که در تئاتر شهر به اجرا میروند نه تنها مخاطب ندارند بلکه از نظر مفهومی کارایی ندارند و با فرهنگ ما همسویی ندارند، خاطرنشان کرد: آثاری که با موضوع دفاع مقدس ساخته میشوند، برای مخاطب آثار آشنایی هستند و بستر اجتماعی اینگونه آثار برای بخشی از مخاطب ما آشنا و برای نسل جدید اگر با نگاه دقیق و موشکافانهای صورت گیرد میتواند تأثیرات عمیق فرهنگی داشته باشد. همچنین مفهوم مقاومت و دفاع مقدس منحصر به ادبیات نمایشی نیست، بلکه این مفاهیم در ادبیات نمایشی کلاسیک دنیا به وفور دیده میشود، پس ما میتوانیم همگام پیش برویم و مخاطب بسیاری را به اینگونه آثار سوق دهیم.
صادقی مزیدی درباره سفارش تولید آثار در حوزه دفاع مقدس نیز اظهار داشت: وقتی در سفارش به یک موضوع بسنده شود، مخاطب آن نیز موضوعی و محدود است، اگر برای مخاطب محدود قرار است کاری صورت گیرد، شاید مخاطب نتواند آن ارتباط لازم را برقرار کند، مگر اینکه از ابتدا نگاهی عمیق به مخاطب خود داشته باشیم که او چه میخواهد و در پی چیست و چگونه میتواند با ما همراه شود، اگر با این نگاه سفارش تولید اثر بدهیم، قطعا موفق خواهیم بود.
به گفته کارگردان نمایش «قرار و مدار» بازتولید آثار نمایشی چیز غریب و دور ار ذهنی نیست، بسیاری از نمایشنامههای مطرح دنیا در موقعیتهای مختلف بازتولید میشوند.
صادقی مزیدی با بیان اینکه بازتولید آثار نمایشی اگر با توجه به مختصات شرایط اجتماعی باشد تأثیرگذار است، گفت: بازتولید آثار نمایشی جنگ اگر با شرایط زمانه کنونی جامعه منطبق و همخوان باشد، تأثیر مثبتی دارد. اگر در بازتولید آثار نمایشی نگاه دهه شصت و هفتاد یا دهه شروع دفاع مقدس باشد، آن تأثیری را که الان دارد، ندارد، باید بدانیم هدف از بازتولید چیست، چقدر اثر میتواند با مخاطب امروزی ارتباط برقرار کند، اینها سؤالاتی است که اگر در بازتولید به آن توجه کنند بیتأثیر نخواهد بود.
صادقی مزیدی موضوع نمایش «قرار و مدار» را ایثارگری عشایر در هشت سال دفاع مقدس ذکر کرد و گفت: این نمایش حکایت پدر و تک پسری ایلیاتی در زمان جنگ است که پسر قصد دارد به منطقه جنگی برود و پدر از نگرانی مانع رفتن پسر می شود، و وی اصرار به رفتن میکند،مادر وساطتت کرده و پدر را متقاعد میکند که اجازه دهد پسرشان به منطقه برود، پدر که نمیتواند در برابر پسر مقاومت کند با او شرط میکند که اگر رفت و با مشکلی روبرو شد به خانهی پدر باز نگردد و... .
به گفته این کارگردان نمایش «قرار و مدار»در روز 28 آبان اولین روز برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت در دو سانس در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر به اجرا درآمد.
صادقی مزیدی درباره عوامل نمایش خاطر نشان کرد: قرار و مدار کاری از گروه تئاتر «مروارید» است که بازیگران آن اسداله زارعی، علی یعقوبزاده، نسرین نکیسا، فاطمه صادقی مزیدی هستند و همچنین دیگر عوامل آن محمدحسن شریعتی، طراح صحنه، احسان تارخ، موسیقی،عهدیه زارع، دستیار کارگردان، هادی حبشی، منشی صحنه، جوهر محمدی، برنامهریز، مینا وجدان صفت ماسوله، مدیر صحنه، سیمین غلامیور، پوسترو بروشور و سیروس همتی، مدیرتولید نمایش را بر عهده دارند.
پایان پیام/
نظر شما