رسالت اصلی حوزه های علمیه تحصیل، تحقیق و پژوهش است

حجت الاسلام نوایی با اشاره به اینکه باید گام های بلندتری در زمینه نظریه پردازی ها برگزار شود، گفت: رسالت اصلی حوزه های علمیه، تحصیل، تحقیق و پژوهش، تبلیغ و در واقع ارائه دیدگاه و نظریه دادن است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام «علی اکبر نوایی» امروز (۲۶ آبان) در مراسم آغازین دوره تخصصی روش شناسی نظریه پردازی که به همت مرکز نخبگان و استعدادهای برتر و با همکاری معاونت پژوهش این حوزه در مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد برگزار شد، با بیان اینکه روش شناسی ها، اصل رسالت عالمان دین است، گفت:‌ ما به لحاظ پیشینه‌ در نظریه پردازی ها، جایگاه خوبی داریم اما به لحاظ وضعیت فعلی براي آینده باید گام های بلندتری در این زمینه برداشته شود.

 

مسئول مرکزنخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه به فضل الهی در مرکز نخبگان و استعداهای برتر حوزه علمیه خراسان به مرحله ای رسیدیم که بعد از شناسایی مستعدین برتر، دوره های علمی و عملیاتی در حیطه علم و دانش های دینی آغاز شد، افزود: شناسایی‌ها مقدمه‌ای بود برای گام های علمی که سرآمدان استعدادهای برتر، سطح شان در علوم حوزوی ارتقا یابد.

 

وی با اشاره به اینکه رسالت اصلی حوزه های علمیه، تحصیل، تحقیق و پژوهش، تبلیغ و در واقع ارائه دیدگاه و نظریه دادن است، تصریح کرد: در راستای این اهداف، نخستین دوره تخصصی با عنوان "روش شناسی نظریه پردازی" و با بهره مندی از اساتید صاحب نظر در این عرصه و ارائه مباحثی همچون روش شناسی کشف مساله و تحلیل محتوا و فقه پژوهی برگزار می شود.

 

حجت الاسلام نوایی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در حکم انتصاب اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان فرمودند: باید کاری شود که دهها و صدها نظریه پرداز در این حوزه آماده شوند، ادامه داد: به همین جهت دوره های نظریه پردازی آغاز شده است و در مرحله اول آن آشنایی و شناخت با موضوعات روش شناسی نظریات و به موازات پیشرفت دوره، کار کارگاهی خواهیم داشت.

 

مسئول مرکزنخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان افزود: بعد از کار کارگاهی، تحقیق و پژوهش، تولید محصولات علمی پژوهشی، برگزاری کرسی های نظریه پردازی در حوزه و بررسی نظریات و تولید کتاب، از مراحل دوره‌ها است.

 

وی با بیان اینکه بحث درباره نظریه پردازی در دو مرحله انجام می شود و ارائه مفاهیم و بحث مبادی مورد نیاز در امر روش شناسی نظریه پردازی، در این دوره ها آموزش داده می شوند، گفت: موضوعاتی از قبیل بنیان های معرفتی تولید نظریه و گزاره های علم دینی و همچنین امکان نظریه پردازی در علم دین، مکانیزم انتخاب مساله و فرضیه ها در نظریه پردازی منطبق بر نظام فکری نوصدرایی، ضرورت و الزامات نظریه پردازی در علوم دینی، خصوصیات نظریه پردازی و معیار اعتبار تئوری های علم دین در این دوره ها مطرح می شود.

 

حجت الاسلامنوایی تحلیل سیستمی و تحلیل گزاره ای، انتخاب مساله با رویکرد سیستمی، روش شناسی حل مساله دینی، مبانی و متغیرهای نظریه پردازی در ساحت علوم دینی، شاکله شناسی نظریه پردازی، روش ها با ابتناء بر مبانی معرفتی، آسیب شناسی نظریه پردازی در ساحت علوم دینی و فرایند تبدیل مساله به نظریه و تبدیل نظریه به پارادایم را از دیگر مباحثی دانست که در این دوره ها مطرح خواهد شد.

 

گفتنی است، دوره تخصصی روش شناسی نظریه پردازی ویژه استعداهای برتر و پژوهشگران سطح ۴ از ۲۳ آبان تا ۱۵ اسفندماه هر پنج شنبه در مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد برگزار می شود.

کد خبر 855503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha