به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: نشست خبری تشریح برنامه های هجدهمین «آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن و عترت» امروز (یکشنبه، 26 آبان ماه) با حضور حجت الاسلام «محمدعلی خسروی»، مدیر کل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
بر پایه این گزارش حجت الاسلام خسروی طی سخنانی اظهار کرد: امام راحل بیان می کردند: قرآن سفره گسترده ای است برای همه اقشار و مذاق های مختلف و همه کس می تواند آنچه که امروز نیازش است را از این سفره انتخاب و بهرهبرداری کند. معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در این راستا سعی کرده است که این سفره گسترده قرآنی را در طول سال برای همه مهیا کند، از جمله کسانی که اهل هنر بوده و ذوق هنری دارند در رشته های مختلف تجسمی و غیر تجسمی و سایر رشته ها در قالب هفته های قرآنی، نمایشگاه های مختلف از جمله نمایشگاه بین المللی قرآن و جشنواره ها از این سفره بهره مند می شوند.
مدیر کل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از جمله فعالیت های معاونت قرآن وزارت ارشاد برگزاری آزمون سراسری قرآن و عترت است، افزود: در این آزمون برای استعدادهای مختلف این فرصت فراهم شده است تا از این فضای قرآنی بهرهمند شوند، کسانی که حافظه قوی دارند و می توانند قرآن را حفظ کنند امکان شرکت در این مسابقه را دارند چراکه از حفظ یک جز، تا ۱۰ جزء و کل قرآن ذیل این مسابقات وجود داشته و در مجموع 10 رشته حفظ را تعریف کرده ایم.
وی ادامه داد: همچنین کسانی که می خواهند در حوزه فهم و تفسیر قرآن خودآزمایی داشته باشند این فرصت برایشان در این آزمون فراهم شده است و البته کسانی که می خواهند در مورد معارف و سیره ائمه(ع) فعالیت داشته باشند که در این راستا برای این افراد سه رشته متفاوت پیش بینی شده است. از سوی دیگر برای روخوانی قرآن نیز یک رشته به صورت الکترونیکی در نظر گرفته ایم.
حجت الاسلام خسروی با بیان اینکه هدف از راه اندازی این رشته ها انس با قرآن است که فصل مشترک فعالیت های معاونت قرآن و عترت محسوب می شود، افزود: انس با قرآن مشروط به طهارت ظاهری و باطنی است، از نظر فقهی کسی می تواند آیات قرآن را لمس و مس کند که طهارت ظاهری و باطنی داشته باشد، چنانچه خداوند در قرآن کریم می فرماید: «لا یمسه الّا المُطَهرون». در هر دو قسمت ظاهر و باطن کسانی می توانند از قرآن بهره مند شوند که از نظر روحی این طهارت را کسب کرده باشند.
مدیر کل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: علت اینکه نمی توانیم از قرآن بهره درستی ببریم آن است که به ظواهرش توجه می کنیم، این حقیقت قرآن است که اهمیت دارد و باید به آن توجه شود، قرآن وسیله شفا و هدایت است .قرآن خود به خود کسی را هدایت نمی کند بلکه انسانی را هدایتگر است که با خدا باشد؛ بنابراین تمامی برنامه هایی که برگزار می شود زمانی اثرگذار است که به روح قرآن کریم توجه شود.
حجت الاسلام خسروی تاکید کرد: قرآن کتاب نجات است، اگر با این نگاه در محضر قرآن نشستیم قرآن متحول کننده خواهد بود. برخی تصور می کنند که قرآن فقط برای اساتید دانشگاه، علما و گروه خاصی است. آزمون سراسری قرآن و عترت فرصت مغتنمی برای همه اقشار است. این آزمون محدودیت سنی ندارد و از دانشجو و استاد دانشگاه تا بانوان خانه دار می توانند در آن شرکت کنند.
وی گفت: سه هدف مهم در این آزمون مد نظر ماست.، نخست ارزیابی و کمی و کیفی عملکرد آموزشی موسسات و مراکز قرآنی، اکنون بیش از چهار هزار موسسات قرآنی در سراسر کشور هست، چه آن دسته که از معاونت قرآن و عترت مجوز دارند و چه آن دسته که از دارالقرآن مجوز گرفته اند. آنها در طول سال قرآن آموزانی را تربیت می کنند اما میزان موفقیت شان در این آزمون سنجیده می شود ضمن اینکه حمایت معاونت قرآن و عترت از این موسسات بر اساس تعدادی قبولی قرآن آموزان است.
حجت الاسلام خسروی تصریح کرد: اما دومین هدف آن، ایجاد انگیزه برای فراگیری قرآن است و سومین هدف شناسایی نخبگان و استعدادهای قرآنی در رشته های حفظ، قرائت و روخوانی است. ثبت نام در این آزمون از 25 آبان ماه آغاز و آزمون نیز 3 بهمن برگزار می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سه سازمان در برگزاری این آزمون با معاونت قرآن و عترت همکاری نزدیک دارند که یکی از آنها سازمان اوقاف و امور خیریه است که بخش شفاهی آزمون را برگزار می کند، کسانی که نمره قبولی می گیرند به آزمون شفاهی معرفی می شوند. دومین بازوی کمکی ما، دانشگاه پیام نور است که محل آزمون را در اختیار ما قرار می دهد، همچنین ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در بخش تبلیغات همکاری دارد.
نظر شما