خبرگزاری شبستان، سرویس اجتماعی، هادی دهقانی: آلودگی هوا و ترافیک را شاید دو ابر چالش جدی در شهر تهران دانست که اگر بتوان بر آنها فائق آمد خیال مدیران و مسئولین شهری برای مدیریت شهر و سلامتی شهروندان آسوده شود، دوچالشی که در نظر سنجی از شهروندان تهرانی بیشترین درخواست آنها ارائه راهکار توسط مدیران شهری برای پایان دادن آنها بوده است.
افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و گسترش آن به تمام نقاط از اولویتها برای جلب رضایت مردم و کاهش استفاده از خودرو شخصی می باشد، هرچند در کنار آن توسعه شهر هوشمند و دولت الکترونیک نیز می تواند از سفرهای غیر ضروری افراد در سطح شهر جلوگیری نماید، امری که توسط مسئولین بارها وعده آن داده شده است اما تا تحقق آن راه درازی پیش رو می باشد.
۱۰ درصد حمل و نقل عمومی توسط مترو انجام می شود
«محسن هاشمی» در خصوص فعالیت مترو تهران گفت: حدود 30 درصد قطارهای مترو بیش از یک میلیون کیلومتر مسافت پیموده اند و به دلیل کمبود واگن، قطارهایی که اعزام می شوند ممکن است در طول مسیر با نقص فنی مواجه شوند که این خود تردد در خطوط مترو را مختل می کند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مترو یک سیستم ممتد است و اگر قطار خراب شود، کل شبکه آسیب می بیند، گفت: از دولت، سازمان برنامه و بودجه و مترو تقاضا دارم مصوبه اختصاص 630 واگن به متروی تهران را مورد توجه قرار دهد و برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه مترو اقدام کند.
وی در خصوص افزایش آلودگی هوای تهران در روزهای گذشته که بلیت اتوبوس ها را نیم بها کرد، گفت: برای مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا در پایتخت قوانین خوبی داریم اما متاسفانه بیشتر آنها اجرا نمی شود و اگر این مصوبات اجرا نشود، باید همچنان شاهد آلودگی هوا باشیم.
هاشمی با بیان اینکه قرار بود بیش از 25 درصد حمل و نقل در تهران توسط مترو انجام شود، افزود: کمتر از 10 درصد این جا به جایی محقق شده است و هنوز حتی یک ریال هم به حمل و نقل عمومی اختصاص پیدا نکرده است.
مشارکت، باطل السحر آلودگي هوا در شهرهای بزرگ کشور است
«شینا انصاری» با اشاره به آنكه بيشترين عامل آلودگي هواي شهر تهران منابع متحرك هستند كه بين 70 تا 80 درصد آلايندهها را به هوا منتشر ميكنند گفت: در اين شرايط تردد خودروهاي تك سرنشين مي تواند به تشديد بار آلودگي بينجامد و حضور مردم بخصوص سالمندان، كودكان، زنان باردار و افراد داراي بيماري هاي قلبي و تنفسي در فضاي آزاد باید محدود شود تا مواجهه طولاني مدت با آلاينده ذرات معلق بويژه ذرات كوچكتر از دو و نيم ميكرون به حداقل برسد.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران راهكار اصلي مديريت آلودگي هوا را حركت در مسير برنامه هاي مدون اين حوزه و منطبق بر قانون هواي پاك برشمرد و تصريح كرد: در چارچوب اين برنامه ها، از رده خارج كردن خودروها و موتورسيكلت هاي فرسوده، ارتقاي تكنولوژي صنايع، بهبود كيفيت سوخت، زيرساختهاي حمل و نقل عمومي، مدهاي حمل و نقل جايگزين، معاينه فني و ساير محورهاي دخيل در كنترل آلودگي هوا بايد دنبال شود.
وی با بيان اينكه «مشاركت» باطل السحر آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ كشور است، افزود: همكاري دستگاههاي ذيربط در مسير اجراي برنامههاي كاهش آلودگي هوا و مشاركت و همراهي مردم با دستگاههاي متولي و درك اين واقعيت كه آلودگي هوا بدون عزم جدي و مشاركت واقعي رفع نخواهد شد.
نظر شما