برای بقای مصلحت نظام، نیازمند اجرای مولفه های حقوق بشری جهانی هستیم

کوشا در مراسم افتتاحیه همایش مصلحت و حقوق بشر گفت: بحث های حقوق بشری در کشور با چالشهای بسیار جدی روبروست و بسیاری از مواجهه با این مفاهیم واهمه دارند

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر جعفر کوشا رییس کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی در مراسم افتتاحیه همایش حقوق بشر به همت کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی و کمیسیون حقوقی و قضایی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد اظهار داشت: برگزاری این همایش اولین کار مشترک کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

وی بحث های حقوق بشری را با چالشهای جدی در ایران روبرو دانست و گفت: در همین راستا بسیاری از اساتید و صاحب نظران در بسیاری از موارد از مواجهه با مفاهیم حقوق بشری واهمه دارند و از این کرسی می ترسند.

کوشا در ادامه گفت: اما مصلحت نظام اگر بخواهد بقا داشته باشد باید یک سری از اساتید را و مولفه های مسائل حقوق بشری را در ایران مورد ملاحظه قرار دهیم.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در جایی که انسان بخواهد به کمال برسد نیازمند رعایت اصول و موازینی است و اعتدال و عدالت در جامعه نیز از کمالیات می باشد ادامه داد: ما در اصل 14قانون اساسی این مطلب را داریم که دولت و همچنین مسلمانان کشور موظفند که با دیگر پیروان ادیان به عدالت رفتار کنند و این امر چیزی خارج از آموزه های حقوق بشر و مصلحت نظام نیست.

کوشا با اشاره به اینکه مصلحت براساس مقتضیات جهان است ادامه داد: در همین راستا باید مسائل حقوق بشر جهانی نیز رعایت شود و به همین خاطر است که اگر مصوبه مجلس در شورای نگهبان مغایر با شرع و قانون تشخیص داده شود، مجلس باید برای اصلاح این قانون مصلحت نظام را در نظر داشته باشد و کار در این شورا در این باره نداشته باشد.

وی در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد که این همایش بتواند معضلات را حل کند.

در ادامه این مراسم دکتر محمدرضا ویژه دبیر علمی همایش مصلحت نظام با بیان اینکه انتخاب دو عنوان مصلحت و حقوق بشر با کارهای کارشناسی در طی جلسات مختلف انتخاب شده است گفت: در تمام جوامع و دولتها بحث مصلحت مطرح شده است و در هر فرهنگی تعاریف خاص خود را دارد.

وی مدعی شد: حتی بسیاری از مباحثی که مانند مدرنیسم و پست مدرنیسم که در ظاهر ربط مستقیمی با مصلحت ندارند، در نهایت به چنین مباحثی ختم خواهد شد و به طور کلی کمتر بحثی را در حقوق می توان یافت که به مصلحت نیانجامد.

ویژه با اشاره به اینکه ارتباط تنگاتنگ بین مصلحت و حقوق بشر انگیزه اصلی برگزارکنندگان همایش در تشکیل چنین نشستی بوده است گفت: در چنین همایشهایی علاوه بر اینکه محدودیتهای مصلحت اندیشی تبیین می شود، از جهاتی که این مفهوم می تواند به توسعه حقوق بشر نیز کمک کند نباید غافل بود.

وی در ادامه سخنانش به شرح چگونگی برگزاری این همایش پرداخت و گفت: کار مربوط به این همایش از یکسال پیش آغاز شد و طی جلسات متعددی که در این راستا داشتیم تلاش کردیم تا کاربرد مصلحت را در همه عرصه ها پوشش دهیم و با پایان یافتن فراخوان مقالات در پایان مهرماه، سی مقاله به دبیرخانه رسیده بود که پس از داوری، بخشی از این مقالات برگزیده و امروز در این همایش ارایه می گردد.

گفتنی است همایش صلح، مصلحت و حقوق بشر به همت کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی و کمیسیون حقوقی و قضایی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.

پایان پیام/


 

کد خبر 85504

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha