به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «محسن حاجی میرزایی» در دومین همایش هویت کودکان ایران اسلامی در دوره پیش دبستانی که امروز (شنبه ۲۵ آبان) در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: موضوعی که این همایش به آن پرداخته است در نظام تعلیم و تربیت مهم و اساسی است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت هویت ادامه داد: برای اینکه به اهمیت موضوع هویت پی ببریم، باید درک درستی از اندازه و جایگاه این موضوع در نظام جمهوری اسلامی، مأموریت های وزارت آموزش و پرورش و سند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت داشته باشیم.
وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی درصدد احیای تمدن اسلامی و درصدد پیشرفت و تعالی این سرزمین است و برای عزتمندی و اقتدار ایران هدف دارد، انقلاب اسلامی ایران عزت و سربلندی مردمان ایران را هدف قرار داده است و حمایت از مردمان و محرومان سرلوحه انقلاب اسلامی ایران است.
حاجی میرزایی اعلام کرد: بنابراین هر کس در کشور تلاش و کوششی می کند، باید نسبت تلاش و کوشش خود را با این اهداف بلند و متعالی روشن کند، امروز اقدامات متنوعی در کشور برای دست یابی به این هدف می شود که سنگ بنا و نقطه آغاز تحقق این اهداف بزرگ هم به جهت وحدت نظری و هم به جهت پژوهش های متعدد علمی و به اتکای تجربیات بشری، میزان کیفیت و یادگیری یک جامعه است.
وی عنوان کرد: وقتی زندگی اجتماعی بشر شکل گرفت باید از یک سو رابطه اش را با محیط طبیعی و از سوی دیگر در ارتباط با دیگر انسان ها تنظیم می کرد و ارسال کتب و رسل هم درصدد است این مناسبات به نحو درستی شکل گیرد.
وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: نتیجه تلاش هایی که انسان ها برای ارتباط با طبیعت داشتند، منتج به پیدایش تکنولوژی های متعدد شد و این رابطه از تسلط طبیعت بر انسان بر چیرگی انسان بر طبیعت میل کرد؛ انسان وقتی می خواست محیط اجتماعی را نظم بخشد، نهادها به وجود آمدند و این نهادها زندگی انسان را پیش بینی پذیر می کنند و این نهادها اساس زندگی انسان ها را می سازند و کیفیت جامعه، کییفت نهادها است و کیفیت نهادها، کیفیت یادگیری جامعه را نشان می دهد.
وی توضیح داد: ارزیابی کشور در ساماندهی این مناسبات با طبیعت و ساماندهی مناسبات اجتماعی قابل ارزیابی است و همه تمایزات هم اینجا شکل می گیرد، اگر امروز جوامع متفاوتی دیده می شود و یا در درون جامعه تفاوت هایی می بینیم، محصول مناسبات جمعی بوده و این مناسبات هم محصول یادگیری جامعه است بنابراین آموزش در تنظیم روابط انسان با طبیعت و بهبود مناسبات اجتماعی انسان نقش آفرینی می کند.
حاجی میرزایی اعلام کرد: هویت یکی از محصولات و نتایجی است که در پرتو نهادهای جامعه شکل می گیرد، ذهن ما موجودیت پیچیده و خلاق دارد که به طور دائم تفسیر می کند، مشاهده کرده، می اندیشد و طبقه بندی می کند، در واقع تمایزات در کیفیت دیدن، شنیدن، اداراک کردن و در پرتو ذهن انسان ها شکل می گیرد.
وی گفت: هویت یک شناسه و وجه تمایز بوده و نتیجه یادگیری است، هویت محصول تعامل ما با جامعه است، درک انسان ها از خودشان در بستر اجتماعی شکل می گیرد و موضوع سرزنش، انگ و برچسب که یک رویه ای است که در برخی جامع وجود دارد، تأثیر ویران گر بر روح و روان دانش آموزان دارد.
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: هویت واقعی محصول تعاملاتی است که جامعه و معلم به دانش آموز منتقل کرده و تصویر امیدبخش و فعال به او منتقل می کند، رسالت آموزش و پرورش مداخله برای ساماندهی بهتر این تجربیات و ساماندهی بهتر ادراکات ماست و رسالت آموزش و پرورش این است به دانش آموزان کمک کند بهتر ببیند، بشنوند و درست تر ادراک کنند و نقطه آغاز همه اتفاقات خوب اینجا است و این کیفیت یادگیری و مداخلات، ظرفیت جامعه برای حل مسائل را بالا می برد.
وی ادامه داد: تحول جامعه و دستیابی به اهداف جامعه از یادگیری آغاز می شود، اینکه چه چیزی به فرزندان می گوییم نشان می دهد آینده جامعه ما چگونه خواهد بود و نقطه آغاز دیگر دوره پیش دبستانی است که در تعالیم دینی و تجربیات جهانی و بین المللی بر اهمیت راهبردی این دوره در تکوین شخصیت تأکید شده است.
حاجی میرزایی افزود: ۸۵ درصد شخصیت بچه ها در دوره زیر پنج سال شکل می گیرد و قبل از پیش دبستانی خانواده اصلی ترین رکن سازنده هویت یک نسل است، تجهیز والدین برای درک سنجیده و درست از خطیر بودن این موقعیت و این دوره مهم است و باید خانواده ها از روز نخست مراقب فرزندان خود باشند.
وی بیان کرد: ما در دوره پیش دبستانی فاصله زیادی با این آرمان داریم، دوره پیش دبستانی دوره ای است که باید سرشار از یادگیری عمیق مبتنی بر داستان، نمایش و نشاط و شادابی برای فرزندان عزیز ما باشد و ما در این دوره باید کوچکترین اهمالی در استانداردها را نپذیریم.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: اگر در دوره های متوسطه کوتاهی هایی را ناگزیر می پذیریم ولی در دوره پیش دبستانی رعایت استاندارد خط قرمز است و ما باید جذاب ترین، بانشاط ترین و انگیزه دار ترین نیروها، برنامه ها و فضاها را برای این دوره آماده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: ما باید فاصله بسیاری که با وضع مطلوب داریم را سامان دهیم و اگر برای تحقق اهداف علاقمند هستیم باید تلاش کنیم.
نظر شما