به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی امروز (24 آبان) در خطبه های نماز جمعه ضمن توصیه به رعایت بیشتر تقوای الهی و جلب رضایت خدا در همه صحنه های زندگی، گفت: خوشا به حال آن هایی که در فکر فردای خود هستند و این فکر فردا و معاد، آن ها را وادار می کند همیشه عمل گرا باشند تا در پیشگاه خدای تعالی روزهای انجام عمل را که در دنیا را پشت سرگذاشتند، پشیمان نباشند و این به دست نمی آید جز اینکه به دو اصل، هم فکر فردا و قیامت و هم برای آن روز ذخیره ای برای خود داشته باشیم،محقق نمی شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به کسانی که در قول و عمل قیامت را تکذیب کردند و با اشاره به اینکه قرآن در این راستا می فرماید"بروید به سوی روزی که در قول و عمل تکذیبش می کردید و این رفتن، رفتن بدون توقف است"، افزود: قیامت جای توقف و تامل و تاخیر نیست و حسابرسی ها کامل است و هرکسی نتیجه اعمال خود را می بیند در حالی که وحشت عمیق آدم های بدکار را گرفته است چون اعمال خود را که باعثش بودند می بینند و وارد یک صحنه ای می شوند که بسیار صحنه سختی است که حضرت علی فرمود: در یک عذابی ورود می یابند که این عذاب بسیار آتش پر حرارتی دارد درحالی که درها همه بسته است و در همین مسیری مشخص شده باید حرکت کنید.
وی ادامه داد: خدا در قرآن می فرماید" همه به یک سایه ای برخورد می کنند که این سایه ابعادی دارد و سایه سه بعدی است؛ درحالی که این سایه خفه کننده است" لذا ابعادی از بالای سر و از چپ و راست آدم را احاطه کرده اند به طوری که دیگر هیچ راه فراری هم نیست لذا راه های فرار در دنیا را با حرکات خود بر خود بستیم و بیدار نشدیم و در غفلت به سر بردیم الان در راهی هستیم که راه خروج نیست و الان به یک مجازات واقعی و مکافات عمل برخورد کردیم.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در ادامه گفت: سایه هایی که قرآن می فرماید"سایه هایی است که نه آرام بخش هستند و نه کسی می تواند از شعله و حرارتی که دارند جلوگیری کند" در این دنیا اگر هوا را گرم می بینیم رو به سایه می آوریم که خنک شویم اما سایه قیامت اینجوری نیست؛ این سایه به صراحت آیات و روایات سه ویژگی دارد؛ سایه هایی بسیار سوزان و با حرارت، سایه هایی خفقان آور و برخاسته از دودهای غلیط آتش جهنم هستند.
وی در خصوص نظرات و احتمالات که در مورد این سایه ها است افزود: برخی گفته اند بازتاب تکذیب و بی توجهی به خطوط کلی دین در این دنیا است که خطوط مشترک همه ادیان سه اصل مهم، معاد، توحید، رسالت و نبوت است که کسانی این سه را منکر شوند بازتاب عمل انحرافی آن ها هرکدام بعد این سایه ها را تشکیل می دهد لذا اگر توحید را منکر و تکذیب کند اصل معاد و نبوت و رسالت را منکر می شود و هر کدام بازتاب آن در قیامت یک بعدی از این مجازات سخت را رقم می زند و در واقع هرکدام از این ابعاد به دنیا برمی گردد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در ادامه گفت: برخی دیگر این احتمال و نظر را دارند که واقعیت بشر این است خدا در وجودمان قوایی گذاشت تا استفاده درست کنیم و کسانی که استفاده نامناسب کنند این تجسم در قیامت همان سایه ها هستند؛ یکی از قوایی که خدا در ما نهاده است قوه غضبیه است که باید استفاده درست کنیم اگر کسی غضب ها و خشم ها را نابهجا استفاده کند باعث می شود از اعتدال خارج و ظلم مرتکب شود لذا کینه ها، تسویه حساب ها، نزاع ها، ضرب و شتم ها، قهرها و در نگاه کلی تر جنگ ها منشا آن ها قوه غضبیه است که اگر نابه جا استفاده شود یکی از ابعاد مجازات را درست می کند.
وی قوه شهوانی و شهوت و میل ها را دومین قوه ای دانست که این میل را خدا قرار داد تا درست استفاده کنیم اما گرایش هایی که ما را از حق و عدالت خارج می کند و گرایش جناحی نابهجا در حوزه های مختلف می تواند تبدیل به یک واقعیتی در قیامت شود که یکی از مجازات های انسان باشد لذا چه طعم هایی که ریشه در شهوات و میل ها دارد و چه لذت هایی که آدم را در مقابل توحید قرار می دهد می شود.
علیدادی سلیمانی به قوه وهمیه اشاره کرد و بیان داشت: جهل ها و تعصبات بی جا در این قوه ریشه دارد؛ چقدر گناه ها و رفتارها ریشه آن به نادانی و جهالت برمی گردد و تعصباتی که مرز و حد در جامعه اسلامی و شایسته سالاری را مورد هجمه قرار می دهد و ما در آن خط و مرزها قرار می گیریم که در قیامت باید پاسخگو باشیم و برداشت های نادرست و تحلیل های غلط و دنبال آدم های نااهل افتادن و کسانی که آدم را به نفس خود می خوانند همه به این بخش برمی گردد و استفاده نا به جا از هرکدام از این قوه ها در جامعه آسیب وارد می کند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در خطبه دوم با اشاره به روز بزرگداشت علامه طباطبایی و علامه جعفری که دو شخصیت برجسته عالم علم و تربیت شده حوزه های علمیه و دو بزرگی هستند که شاگردان فراوانی به حوزه علمیه تقدیم کردند، افزود: تکریم این دو شخصیت به معنای تکریم علم، فهم، دانش و رعایت تقوا است.
وی با اشاره به سالروز شهادت سرلشکر پاسدار شهید زین الدین که از خطه شهر خون و جهاد و اجتهاد قم، فرمانده پیروز لشکر علی بن ابی طالب است؛ فرا رسیدن هفته بسیج را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: اصل و ماهیت تشکیل آن در حساس ترین دوران انقلاب است که جنگ تحمیلی است و از همان روزهای اول در کنار نیروهای مسلح بودند؛ بسیج به خصوص روحیه و تفکر آن که جای آن در خیلی از بخش های کشور خالی است و آن روحیه نیاز است تا کشور را در همه بخش ها نجات دهد و پیشرفت برای کشور بیاورد.
علیدادی سلیمانی در ادامه بیان داشت: در تفکر بسیجی چه معیارهایی رعایت می کردیم همان معیارها را مردم و مدیران و همان روحیه را باید در پیش بگیرند و بیشترین کار و خدمت با کمترین امکانات را پیش ببرند.
وی گفت: در صحنه ها ایثارگر و فداکار حضور داشتن از روحیه بسیجی است در خط ولایت فقیه و رهبری نظام حرکت کردن و با دقت گوش دادن به دستورات و فرمان های رهبری انقلاب و توجه به منویات ولایت فقیه داشتن و پیاده کردن آن در جامعه هم از روحیات بسیجی است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در ادامه به تفکر بسیجی اشاره کرد و گفت: تفکر بسیجی یعنی در آن رده های مختلف جایگاه ویژه قائل شدن و افرادی از خط ویژه عبور کردن در تفکر بسیجی راه ندارد و آن چیزی نیاز جامعه است در هفته بسیج، بسیجیان دلاور و قهرمان همه سعی کنند تا گفتمان اجرایی کردن تفکر بسیجی را در همه بخش های کشور راه اندازی و اجرایی کنند.
وی به هفته وحدت اشاره کرد و با بیان اینکه وحدت رمزی است که پیروزی جامعه وابسته به آن و عملیاتی کردن آن است؛ در ادامه با تبریک میلاد نبی اکرم و ولادت با سعادت امام صادق علیه السلام گفت: این دو میلاد دو جریان مهمی که هدایت بشریت را به عهده گرفت رسالت و نبوت و به دنبال آن امامت و ولایت است.
امام جمعه کرمان ادامه داد: جریان رسالت و نبوت همزاد با بشر است چون خدا هیچوقت حجت را در هیچ زمانی برای انسانی که خلق کرده کم نگذاشته است لذا رسالت و نبوت از روزهای آغازین خلقت انسان شروع شد و در شخصیت برجسته ای که والاترین و اشرف سفرای الهی یعنی نبی اکرم است و همه احکام و نیاز بشر را با دست او به جامعه انسانی می رساند؛ بعد از ارسال کتب ها و رسل ها، جریان به اینجا تمام نمی شود، جریان پویا و توانمند امامت به دنبال آن حجت را بر مردم تمام کرد و هیچوقت زمین را از حجت خود خالی نمی گذارد لذا از اولین امام تا الان که نفس ولی عصر در این جامعه به عنوان حجت است این دو جریان پویا همیشه در هدایت انسان قرار گرفت.
وی ادامه داد: در حول وجود پیامبر اکرم شخصیت هایی شکل گرفته که با رویه و روحیه ای که از وجود او یاد گرفتند که قرآن وقتی به روحیه اشاره دارد در عبارتی کوتاه یاران حضرت را بیان می کند که چه روحیه ای دارند؟ برجستگی مهم آن ها این است که در مقابل دشمن قوی و محکم و نفوذ ناپذیر هستند و در جبهه خودی اهل ایثارگری، فداکاری و تواضع و مهربانی با هم برخورد دارند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در ادامه اظهار داشت: آن پیامبری که حضرت علی در وصفش فرمود "پیامبر پیشوای پرهیزگاران و وسیله بینایی عدالت خواهان است" لذا برای جامعه خدا ترس و پرهیزگار، پیشوایی بی بدیل است و آن هایی که دنبال هدایت هستند بصیرت کامل را به آن ها خواهد داد و راه و رسمش اعتدال و میانه روی است که روش زندگی صحیح و پایدار را در دستور داشت و سبک زندگی آموخت.
وی در ادامه گفت: کلام دقیق و معصومانه او والا است که حضرت علی فرمود "سخنان او روشنگر و جداکننده حق از باطل است"؛ وقتی که به محکمه مردم وارد می شدند، واقعیت عدالت را درک می کردند لذا این شخصیت نازنین در راس سلسه انبیا الهی به هدایت بشر پرداخت و به دنبال آن جریان توانمند امامت و ولایت رهبری را در دست گرفت که امام صادق یکی از ستاره های درخشان مسئول هدایت جامعه است.
علیدادی سلیمانی در ادامه گفت: امروز روزی است که هم جشن رسالت و نبوت با میلاد پیامبر جایگاه دارد و هم توجه به منزلت والا و جایگاه امامت با میلاد امام صادق مورد توجه است.
نظر شما