ثبت جهانی برند زعفران ایران نیازمند اعتبار/ مدیریت صادرات زعفران با خام فروشی منصفانه!

احتشام با تاکید بر اینکه ثبت جهانی برند زعفران ایران نیامند تامین اعتبار است، گفت: فرایند صادرات زعفران به نحوی مدیریت شود که خام منصفانه فروخته شود تا کشاورزان دستمزد واقعی خود را دریافت کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محسن احتشام» ظهر امروز (22 آبان) در میز ملی توسعه صادرات سه محصول زرشک، زعفران و عناب خراسان جنوبی اظهار کرد: سطح زیر کشت و تولید زعفران کشور هر سال افزایش می یابد و از تولید 336 تن در سال 95 اکنون به تولید 450 تن در سال جاری رسیده است.

 

رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به صادارت 77 تن زعفران طی شش ماهه ابتدای امسال، گفت: حدود 86 درصد محصول طلای سرخ ایران به كشور هنگ كنگ، امارات، ویتنام، ایتالیا و اسپانیا صادر می شود.

 

وی با بیان اینکه افغانستان، قطر، آلمان و فرانسه از دیگر مقاصد صادراتی زعفران ایران است، افزود: مسائل و مشکلات محصولات استراتژیک به بخش کشاورزی و بخش صادارت تقسیم می شود.

 

رئیس شورای ملی زعفران به اشاره به پایین بودن راندمان تولید زعفران، ادامه داد: نهایت تلاش کشاورزان تولید 4 کیلوگرم زعفران در یک هکتار است که باید راندمان تولید افزایش یابد.

 

احتشام با تاکید بر لزوم آموزش به کشاورزان برای افزایش بهره وری و کیفیت زعفران، عنوان کرد:باید مزارع زعفران شناسنامه دار شوند و بحث مکانیزاسیون با توجه به افزایش سطح زیر کشت و کمبود نیروی انسانی با جدیت دنبال شود.

 

وی به مشکلات محصولات استراتژیک در بخش صادرات اشاره کرد و گفت: در این زمینه بحث خام فروشی مطرح است که خواستار این هستیم که فرایند صادرات زعفران به نحوی مدیریت شود که خام منصفانه فروخته شود تا کشاورزان دستمزد واقعی خود را دریافت کنند و حاصل دسترنج آنان به هدر نرود.

 

رئیس شورای ملی زعفران با تاکید بر اینکه برند ملی زعفران ثبت شده است، افزود: اما ثبت جهانی برند زعفران نیامند تامین اعتبار است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

احتشام بیان کرد: باید صندوق حمایت از زعفران شکل بگیرد و نیم درصد از درآمد حاصل از صادرات زعفران در راستای بازارسازی و تحقیقات به این صندوق واریز شود.

 

وی درخواست کرد در برگشت ارز صادرات تجدیدنظر شود تا صادرکنندگان با انگیزه بیشتری به سمت بازارسازی و برندسازی و جایگاه یابی محصولات استراتژیک و بخصوص زعفران در دنیا گام بردارند.

 

رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه باید کارت اهلیت برای صادر‌کنندگان زعفران صادر شود، افزود: همچنین تقاضای واگذاری اختیاراتی به بخش خصوصی و شورای ملی زعفران و اتحادیه ها هستیم تا با این امر  بخش خصوصی بتواند در بحث فرایند صادارت زعفران به نحو مطلوبی مدیریت کند.

 

احتشام با بیان اینکه تولید سالانه 21 هزار تن زرشک، گفت: اما سهم ما از سبد صادرات این محصول استراتژیک بسیار پایین ( سالانه 400 تن) است که باید بسته تشویقی برای معرفی و بازارسازی زرشک تدوین شود چرا که زرشک در دنیا ناشناخته و نیازمند معرفی بیشتر است.

 

وی خواستار اختصاص تسهیلات کم بهره برای ایجاد بارگاه های بهداشتی زرشک و فرآوری این محصول شد و افزود: در بحث عناب هم نیاز به معرفی بیشتر این محصول در سطح کشور و دنیا است و باید سازمان توسعه و تجارت بسته تشویقی برای قرارگرفتن عناب در سبد بازار کالاهای جهانی تدوین کند.

 

 

کد خبر 854195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha