به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان علی مراد اکبری امروز 21 آبان در آیین افتتاح طرح 98 هکتاری آبیاری تحت فشار در اسلام آباد هرندی رفسنجان بیان کرد: در دولت تدبیر و امید طی 7 سال گذشته بالغ بر 12 میلیارد دلار در بخش آب و خاک این کشور هزینه شده که در طول تاریخ کشور چه قبل و چه بعد از انقلاب چنین اتفاقی نیفتاده بود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: علیرغم اینکه در چند سال گذشته انباشت خشکسالی را داشتیم و بیش از 15سال با خشکسالی دست و پنجه نرم می کردیم اما از میزان تولید در خیلی از محصولات کشاورزی مشکلی نداشتیم از جمله اینکه در تولید گندم خودکفا بودیم و در شکر به آستانه خودکفایی رسیدیم و در تولید دانه های روغنی از ضریب 95 درصد وابستگی به زیر 85 درصد رسیدیم که این نتیجه سرمایه گذاری عظیمی است که در کشور اتفاق افتاده است.
وی تصریح کرد: در چند سال گذشته دولت برای اجرای آبیاری تحت فشار بیش از یک میلیارد دلار در کشور سرمایه گذاری کرده است و باعث شد که تا سال 92 که یکمیلیون و 200 هزار هکتار به آبیاری تحت فشار مجهز شده بودند در حال حاضر سطح این آبیاری تحت فشار به 2 میلیون و 250 هزار هکتار افزایش یافته است که موجب صرفه جویی 3 میلیارد متر مکعب آب در کشور شده است.
این مسئول بیان کرد: در پروژه بزرگ خوزستان و ایلام که 350 هزار هکتار توسط رهبری در سفرشان به این دو استان قول داده بود تجهیز شوند که بعد از سفر ریاست جمهوری در دور اول به این دو استان تجهیز حدود 300 هزار هکتار آن به اتمام رسیده و خیز بسیار خوبی در استان خوزستان و ایلام متأثر از این پروژه اتفاق افتاده است و ما الان حدود 300 هار هکتار از این پروژه ( 50 هزار هکتار در استان ایلام و 250 هزار هکتار در استان خوزستان) به سیستم های مدرن آبیاری، تجهیز نوسازی، تسطیح اراضی و سایر اقدامات مجهز شده است.
وی بیان کرد: پروژه بزرگ دیگر به مساحت 46 هزار هکتار در سیستان و بلوچستان داریم که تقریبا تمام شده و فاز اول آن به زودی افتتاح می شود و یکی از مدرن ترین پروژه های آب و خاک کشور است که مدرن وهوشمند است.
اکبری بیان کرد: پروژه زهکشی آب های شمال غرب کشور را داریم که حدود 227 هزار هکتار است به مدت 4 سال انجام شده و در بخش کشاورزی آن که ایجاد شبکه ها بوده 97 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و 200 هزار هکتار از آن آماده بهره برداری است.
وی خاطرنشان کرد: خروجی اجرای این پروژه ها این بود که راندمان آبیاری از 39 به 45 درصد رسیده و میزان بهره وری از 92 صدم کیلوگرم بر متر مکعب به حدود 1.4 رسیده است.
نظر شما