بهروز سپید نامه از شاعران برجسته استان ایلام، در گفتگو با خبرنگار شبستان در ایلام، با بیان اینکه مهمترین معضل آسیب های شعر آیینی، ضعف مطالعه شاعران در خصوص فلسفه ارزش های آیینی است، اظهار کرد: شاعران ما همواره به ویژه در سرودن شعرهای عاشورایی با رویکرد توصیفی و گاه مبالغه آمیز با این رویداد تاریخی برخورد می کنند.
وی مهمترین راهکار پیشنهادی در این زمینه را مطالعه شاعران در فلسفه تاریخ و مقتل خوانی عنوان کرد و افزود: شاعران می توانند واقعیت های تاریخی را به گونه شاعرانه و فارغ از داستان سرایی و تحلیل صرف بیان کرده تا به همین منظور حق شخصیت های دینی و مذهبی نیز در اشعار آنان ادا شود.
این شاعر برجسته ایلامی مهم ترین آسیبی که جوامع را تهدید می کند را سرگشتگی نسل جوان، بی هدفی آنان و از دست دادن الگوهای رفتاری خواند و گفت: در تمامی این موارد که به بحران هویت فرد منجر می شود، هنر به خصوص هنرهای معنوی می تواند سبب تعالی روح افراد جامعه با ارائه ارزش های واقعی شود.
وی نسل جوان را دارای فطرتی پاک و مستعد انعکاس نقش های مختلف دانست و تصریح کرد: شعر آیینی بهترین تصویر برای انعکاس این حقایق در ضمیر جوان بوده و بایستی زمینه ارتباط نسل جوان را با ادبیات آیینی فراهم کنیم.
سپیدنامه حمایت از شاعران جوان، معرفی چهره های برتر، چاپ و نشر اشعار شاعران را از مهم ترین برنامه ها در جهت ایجاد انگیزه مضاعف شاعران عنوان کرد و یادآور شد: مسئولان بایستی شاعران را باور داشته و به عنوان یک شاعر حاشیه ای ننگرند چرا که شاعران نسل جوان آینده شعر جامعه هستند.
وی اضافه کرد: ادبیات آیینی می تواند سبقه ای از هویت قومی یک جامعه باشد به گونه ای که ما می توانیم شاهد گونه ای از ادبیات یا شعر آئینی ایرانی باشیم که با گونه های غیر ایرانی آن متفاوت بوده و همین تفاوت ها باعث هویت یابی یک جریان شعری در میان سایر جریان های ادبی جهان می شود.
این شاعر و پژهشگر برجسته ایلامی به آثار به چاپ رسیده خود در زمینه های مختلف به ویژه شعر آیینی و دینی اشاره کرد و افزود: امسال مجموعه شعر با عنوان "عقیق و ارغوان" به همت انشارات آرام دل و در مدح رسول اکرم(ص) و منقبت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است چاپ شده است.
بهروز سپدنامه اضافه کرد: این مجمعوعه در 60 صفحه شامل ابیاتی در قالب غزل، دوبیتی، مثنوی و چهارپاره سروده شده که امید است در آینده نزدیک جلد دوم این مجموعه شعر آیینی نیز به مرحله چاپ برسد.
وی استان ایلام را یکی از استان های پیشرو در زمینه سرودن شعرهای مذهبی دانست و افزود: خوشبختانه می توان اذعان کرد هر کدام از شاعران ایلامی در کنار سایر اشعار خود حداقل یک اثر قابل توجه در زمینه های آیینی داشته باشند.
سپید نامه خواستار توجه، اهتمام ویژه مسئولان و حمایت های بی شائبه از شاعران جوان در زمینه سروده های آنان در سطح ملی و فراتر از آن شد.
گفتنی است، مجموعه شعر "عشق این ماه سرگردان"، "از زمین باران"،" ویرگول"،" کتاب پژوهش و مجموعه مقالات چرخش ایدوئولوژی" و"مجموعه مقالات صبح نقره ای" و" زمینه محبت تدوین خاطرات دانش آموزی" از مجموعه آثار و اشعار این شاعر ایلامی است.
این شاعر تاکنون موفق به کسب مقام اول جشنواره شعر فرهنگیان سراسر کشور، کنگره عاشورایی، شعر اجتماعی و شعر دانشجویان سراسر کشور در سال های گذشته شده است.
بهروز سپید نامه متولد سال 1345 در دهه 70 به صورت جدی به عرصه شعر، ترجمه و پژوهش پا نهاده است.
پایان پیام/
نظر شما