به گزارش خبرگزاری شبستان: وزارت خارجه پاکستان در بیانیه منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی این وزارتخانه اعلام کرد، این تصمیم با عیان کردن ناامنی اقلیت ها در هند و ترس آنها از بیان اعتقادات و اجرای مناسک مذهبی، پرده به اصطلاح سکولاریسم این کشور را کنار زد.
در این بیانیه با اشاره به شروع روند بازنویسی تاریخ در هند به منظور تغییر آن در قالب ناسیونالیسم ملهم از ایدئولوی هندوئیسم، افزود، خیز ایدئولوژی افراط گرایی در هند مبتنی بر اعقاد به برتری هندوئیسم است که تهدیدی برای صلح و ثبات منطقه ای محسوب می شود.
وزارت خارجه پاکستان تاکید کرد، دولت هند باید حفاظت از مسلمانان، زندگی، حقوق و اموال آنها را تضمین کند و از ایفای نقش یک تماشاچی خاموش روند قربانی شدن مسلمانان از سوی افراطیون هندو پرهیز کند.
این وزارتخانه خاطر نشان کرد، جامعه بین المللی، سازمان ملل و سازمان های مدافع حقوق بشر باید از طریق بازداشتن هند از پیگیری ایدئولوژی افراط گرایی و تضمین حقوق برابر و حفاظت از اقلیت ها در این کشور انجام وظیفه کند.
طبق رای دادگاه عالی هند، مسجد بابری در آیودیا به هندوها واگذار شد. هندوها خواستار ساخت معبد در این محل هستند.
مالکیت این محل از دهه ها پیش مایه اختلاف شدید میان هندوها و مسلمانان است و دادگاه عالی هند اعلام کرد، باید زمین دیگری به مسلمانان برای ساخت مسجد داده شود.
هندوها بر این باورند که این مکان محل تولد لرد رام، یکی از خدایان آنهاست. مسلمانان هم می گویند آنها از دیرباز در این محل عبادت می کنند.
مسجد بابری در قرن هفدم میلادی در این محل بنا شد اما، در سال ۱۹۹۲ مورد حمله هندوها قرار گرفت و تخریب شد.
در پی تخریب مسجد بابری بارها میان هندوها و مسلمانان درگیری خشونت آمیز رخ داد که در نتیجه آن نزدیک به دو هزار نفر جان خود را از دست دادند.
منبع: ایرنا
نظر شما