به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی»صبح امروز( دوشنبه 20 آبان) در مراسم رونمایی از کتاب «اینترنت و سواد مجازی» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: بحث سواد فضای مجازی را 18 سال پیش شروع کردیم، به نوعی دنبال توسعه سواد فضای مجازی بودیم. در سال 78 اولین کتاب در این حوزه با عنوان زمان مجازی را منتشر کردیم. یکی از ماهیت هایی که بین فضای مجازی و فضای غیر مجازی تفاوت می گذارد، زمان مجازی است. ما برای نخستین بار به بحث زمان مجازی پرداختیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: زمان در فضای مجازی پویایی پیدا می کند و مفهوم همه زمان شکل می گیرد. اگر به مفهوم کار مجازی توجه کنیم، می بینیم که کار مجازی در ادامه کار مکانیکی به وجود آمده است. جهان فیزیکی، جهان یکی یکی است. زمان مجازی و کار مجازی دو عنصری است که فضای مجازی را ماهیتا توضیح می دهد. جهان مجازی دارای عملکرد واقعی است. محیط مجازی یک پویایی دارد که تابع ریاضی است. سواد در زبان عربی سیاهه و برآمدگی است که معماری را به وجود آورده است.
رییس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سواد اساسا یک توانایی است، تصریح کرد: سواد هر جایی که مطرح شود، موضوع رمزگشایی و رمز است. متعلق سواد مجازی جهان مجازی است که پیچیده است. یک معنای سواد این است که ما را به خطرات روبرو می کند. از آقای محسنی، خانم اخوان و آقای جعفری که از همکاران بنده هستند، تشکر می کنم. ما حدود 16 سال است که با یکدیگر کار می کنیم. آقای محسنی در وین هستند و دوره دکترای خود می گذرانند. ایشان یک پژوهشگر برجسته است که توانایی های زیادی دارد.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر اظهار داشت: مدلی که در کتاب اینترنت و سواد مجازی به آن توجه کردیم، پاسخ به یک سوال بود. نگاه به فضای مجازی اگر نگاه آسیبی باشد، جز اینکه ما را گرفتار مالیخولیای فکری کند، نتیجه ای ندارد. محیط فیزیکی هم پر از آسیب است. جهان مجازی نیز شرور زیاد دارد. ما با نگاه دو فضایی به سواد نگاه کردیم. مدل های سواد عمومی جواب نمی داد. گفتیم باید سواد بین فضای اول و دوم باشد. سطح اول سواد عمومی است. فرآیند سواد عمومی تقویت مسئولیت اجتماعی و مسئولیت مدنی است.
حجت الاسلام عاملی با بیان اینکه اسلام یک حقیقت هستی شناسانه است، خاطرنشان کرد: خداوند یک تدبیر برای هستی کرده که آن تدبیر، حقیقت هستی است. اگر ما از آن خروج کنیم، بیمار می شویم. سواد تخصصی سواد دیگر است. حوزه فضای مجازی تمام علوم را متحول کرده است. خصوصیت فضای مجازی تغییرپذیری است. در اروپا 50 درصد مشاغل دچار میرایی شدند.
گفتنی است، کتاب اینترنت و سواد مجازی نوشته حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی و ابراهیم محسنی آهویی مشتمل بر شش فصل و 361 صفحه با قیمت 41 هزار تومان توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است.
نظر شما